W tamtych nie było, a teraz co jest niby lepsze? W czym się szybciej i przyjemniej tworzy aplikacje webowe?
Powiedział bym że właśnie teraz php zaczyna żyć dzięki temu co pojawiło się w 5.2, 5.3, 5.4.
Powiedział bym że właśnie teraz php zaczyna żyć dzięki temu co pojawiło się w 5.2, 5.3, 5.4.
Gdybym uczył się dzisiaj, to wybrałbym być może Ruby, Pythona dla web, albo cokolwiek innego co pozwoliłoby również stworzyć aplikacje natywne, kompilowane, okienkowe. Nie twierdzę że są lepsze, są inne.
Zgodzę się że od wersji 5.x PHP odżywa, tylko nadal nie jestem pewien czy idzie w dobrym kierunku, choć logikę rozwoju zrozumiałem dopiero po przyjrzeniu się GTK.
Osobiście porzuciłbym w PHP całkowicie możliwość tworzenia strukturalnie (ciekawe ile i czy w ogóle przyspieszyłby parser)... marzenie ściętej głowy, cóż

Adi32 - ma dobry podpis, coś w nim jest.
A tak z nieco innej beczki. Zauważyliście że Qt ma fatalną opinie głównie przez KDE? Przez lata tego nie tykałem, głównie przez zniechęcenie do środowiska z jakiego się wywodzi, popytałem kilku programistów również mieli takie podejście, jednak przy bliższym zapoznaniu okazuje się ze to całkiem dobre narzędzie, Qt mogłoby odciąć pępowinę...