Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeden Wielki OffTopick
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235
Spawnm
ixpack, za dużo kwejka tongue.gif
Hpsi
Spawnm -- kwejka jak kwejka, ale ja dzis zamierzam obejrzec kolejne 40 stron humoru tongue.gif na naszym forum biggrin.gif to dopiero mozg sie zlansuje ;d
ixpack
racja... Nigdy mnie w uk nie złapali więc nie wiem czy mandat bym dostał heheh smile.gif - muszę się dowiedzieć, spytam jakiegoś policjanta =]

Koleżanka mówi, że nie wie (stąd). Z resztą każdy żyje jak umie. Oby tylko nie szkodzić innym.
thek
Cytat
Zielsko - spokój, śmiech, głód...
No chyba, że masz przewalonych sąsiadów, którzy potrafią wkręcić "złego tripa" wink.gif Sam widziałem i robiłem podobne numery innym. Akadamik rulez wink.gif Impreza na maxa: muza na full, banda szaleje, alkohol sie leje, gandzia unosi. Nagle sruuu... Wszystko gaśnie, bo żartownisie odcięli prąd dla tego pokoju i wmawiają im, że prąd jest, muza gra, udają że nic się nie stało itp wink.gif
Hpsi
Cytat
No chyba, że masz przewalonych sąsiadów, którzy potrafią wkręcić "złego tripa" wink.gif Sam widziałem i robiłem podobne numery innym. Akadamik rulez wink.gif Impreza na maxa: muza na full, banda szaleje, alkohol sie leje, gandzia unosi. Nagle sruuu... Wszystko gaśnie, bo żartownisie odcięli prąd dla tego pokoju i wmawiają im, że prąd jest, muza gra, udają że nic się nie stało itp wink.gif
buehehe kozak biggrin.gif na takie cos nie wpadlem nigdy biggrin.gif
ixpack
Eee... Słabe...

Katy Perry ma dziecko z Bin Ladenem. Wyhodowała je na plecach - tak jak myszy są czasem hodowane jako nosiciele "uszu ludzkich" (discovery)... Albo to, że w folii bąbelkowej są wszechświaty - w jednym z nich może być nasz... Albo ostatnio wymyśliłem dla kolegi, żeby sobie nie zjarał czapeczki NE - wsadzić lufkę w słomkę od McDonalds =] Albo... Oj wiele historii...
Hpsi
Bo ty ixpack jesteś zawsze kozakiem ^^ zawsze najzajefajny i najmadrzejszy ^^ haha.gif vi wszystko co ty robisz jest genialne!

Btw 1- jakie rodzaje ksiazek czytacie? Co byście polecli bo mi się kończą pozycje na polce i nie wiem co poczytać teraz...
Btw 2- z rodzaju cięższych pytań tongue.gif Co ogólnie preferujecie biggrin.gif wolne związki czy stałe zwiazki. Bo aktualnie mnie nachodzi na przemyślenia co jest lepsze ... smile.gif (chyba wakcje sie zblizaja i czlowiek powoli zaczna myslec o partnerce na ten okres...)
ixpack
A żebyś wiedział smile.gif, ja ociekam zajefajnością wink.gif

Ja uwielbiam książki, które uświadamiają mnie, że tak na prawdę to ludzie mający co jeść etc. mają bardzo bardzo dobrze w życiu. Książki, które ukazują bezsens wojny, to jak ludzie żyjący w tamtych czasach walczyli o to, aby się uczyć. Kamienie na Szaniec - jak na razie najlepsza książka, jaka wyszła IMO!

Preferuje stały związek, ale cicho chyba chciałbym jeszcze poszaleć :/
O$iek
"Księga liczb" - John H. Conway i Richard K. Guy
"NLP[...]" - Steve Andreas i Charles Faulkner
Korab
Andrzej Pilipiuk - Jakub Wędrowycz, np. "Kroniki Jakuba Wędrowycza"
Pilipiuk został nazwany "najwybitniejszym piewcą wsi polskiej od czasów Reymonta", ale Reymont, jak to słyszy, to się chyba w grobie przewraca biggrin.gif
Szymon Hołownia - "Boóg. Życie i Twórczość". Niewątpliwie ciekawe.

A odnośnie drugiego - stały związek, i basta biggrin.gif.
bim2
Rafał Kosik:
- Mars
- Kameleon
- Seria Felix, Net i Nika ;>

Ja teraz czytam Gra o tron, początek nawet ciekawy ;p
melkorm
- Trylogia Czarnego Maga I wszelkie powiązane typu Głoś bogów itp
- Cała seria Opowieści z Ziemiomorza czyli książki, anime i film wink.gif
- Metro 2033
- wszystkie książki z serii Warcraft

To tak na szybko z mojej małej biblioteczki wink.gif
ixpack
Muszę re-zacząć czytać :/
Hpsi
@ melkorm trylogia maga fajne, tylko ze nie moge znaleść nowicjuszki nigdzie i stoje nadal na 1 czesci . pozatym widze ze tematyke czytania ogolnie mamy tą samą biggrin.gif

@ixpack - ksiazki musza byc musisz czytac tongue.gif bo inaczej czlowiek glupieje

Ogólnie dzięki wszystkich za propozycje do któreś z w/w ksiazek sie naprewno dorwie i poczytam smile.gif
melkorm
@Hpsi+ Hehe ja na razie muszę kupić z trzeciej trylogii (aktualnej) drugą część, ale na razie kasy brak :S
Szczerze polecam Głos bogów - bo jest NA PRAWDĘ dobra - i nie związana z trylogią czarnego maga wink.gif
Hpsi
jak będziesz miał czas to ja ci polecam Legende Drizzta (coprawda 13 ksiag - lecz naprawde warto przeczytac)
melkorm
O, właśnie, odnośnie książek ma może ktoś książki z cyklu: Kroniki Thomasa Covenanta Niedowiarka - bo mam tylko drugą część, a z chęcią przeczytałbym całość, a na necie nigdzie nie mogę tego dorwać :/
Druga sprawa to trzecia część z cyklu: Stableford Brian - Centrum

Zakupiłbym / pożyczył - cokolwiek smile.gif
everth
Moje trzy grosze:
Cytat(melkorm @ 28.06.2011, 15:07:31 ) *
- Cała seria Opowieści z Ziemiomorza czyli książki, anime i film wink.gif

Anime ujdzie (choć to zupełnie inna fabuła niż w książce), za film autorzy powinni dostać karę ciężkiego więzienia. Historia jego powstania i końcowy efekt to kalka z polskiej ekranizacji Wiedźmina. Polecanie go jest krzywdzące dla autorki.
melkorm
Cytat
Anime ujdzie (choć to zupełnie inna fabuła niż w książce), za film autorzy powinni dostać karę ciężkiego więzienia. Historia jego powstania i końcowy efekt to kalka z polskiej ekranizacji Wiedźmina. Polecanie go jest krzywdzące dla autorki.

No kolejność to oczywiście
1. Książki
2. Anime
3. Film - przy tak małym budżecie to i tak dobrze im wyszło i da się obejrzeć - oglądałem go z przymrużeniem oka, nie chciałem się zrazić do filmu z którego robiłem maturę wink.gif
O$iek
Nudzę się cholera! dry.gif
everth
Przecież to się nie nadaje na mały budżet - wyspiarski świat, dużo podróży, różne krajobrazy i zróżnicowane ludy, magia. Ten film jest popcornowy (czyt. dla głupich amerykańskich nastolatków co i tak nie zauważą że w oryginale Ged wyglądał bardziej jak murzyn/arab i całej tej otoczki). Nawet ten popcorn mógłbym wybaczyć gdyby ten film miał ikrę (np. "Dzieci Diuny" oglądało mi się bardzo przyjemnie a to na oko ta sama klasa budżetowa). A tego się po prostu nie da oglądać - nie warto go polecać nikomu (zwłaszcza jeśli się pisało z tego maturę - chyba że cel tego jest bardziej przewrotny wink.gif )
Hpsi
HMmm dobrze ze mi powiedzieliście o kolejnosci bo bym wlasnie chcialem sobie film sciagac tongue.gif

a wtracajac do anime, obejrzeliscie cos ostanio interesujacego?
Bo u mnie cały czas ta sama lista top anime i nic nowego fajnego nie wychodzi, nawet trace powoli wiarę w anime wole sobie mange poczytac (bo tutaj jest co czytac)
Spawnm
http://kwejk.pl/obrazek/200866/imieniny,pi...paw%C5%82a.html

Bym zapomniał haha.gif
melkorm
Cytat
a wtracajac do anime, obejrzeliscie cos ostanio interesujacego?

- X-men - 8 epków jest, ale dobre wink.gif
- Spriggan
- Fate/Stay Night - Unlimited Blade Works (film + anime)
- Tengen Toppa Gurren Lagann - to jest bardzo fajne wink.gif
- Ergo Proxy (Super anime)
- Samurai Champloo (Super anime)
- Trigun (Super anime)
- Darker Than Black
@edit
Zapomniałbym oczywiście o zajefajnym anime jakim jest Black Lagoon smile.gif
No i na pierwszym miejscu: Kolekcja Studia Ghibli exclamation.gif

Klasyków takich jak Cowboy Bebop, GTO, Akira itp nie muszę wymieniać ? ;p

Tak na szybko wymieniłem najlepsze / ostatnio oglądane.
Hpsi
hmm x-mena jakos nie mogę ogarnąć X-men w wersji anime jakos nie pasuje mi tongue.gif
- spriggan, ergo proxy i darker then black nie znam
co do reszty musze sie zgodzic ze dobre. Do klasyków dodałbym death note, ah! my goddess (kocham to anime), "x" (1998 bodajrze smile.gif ) , hellsing oraz hellsing ultimate (+18) , full metal alchemist

do polecanych :
- Hiddan no Aria
- Gintama
- Beelzebub
- Ao no Exorcist
- Freezing (+18)
- Elfen Lied (+18)
- Infinite Stratos
---
- polecane tasiemce: one piece, Kateikyoushi Hitman Reborn
- i dla fanów db którzy mają mała styczność z swiatem anime tongue.gif Dragon Ball KAI (odnowiona wersja dbz, bez zbednych dialogow etc)

jednak ostanio szukam czegoś w klimatach death note zna ktoś coś dobrego?

Cytat(Spawnm @ 28.06.2011, 22:31:06 ) *

zastanwia mnie to: chcesz powiedzizec ze masz na imie piotr / paweł ? jesli tak to twoje zdrowie tongue.gif a może jakieś promocje są w PiP'ie ;P
melkorm
Ergo proxy jest mroczne i zagadkowe do samego końca, polecam, zresztą też krótkie 12 epków jak dobrze pamiętam.

Tasiemców nie lubię, max to 50 odcinków, ale to max, za wyjątkiem Serii Samurai X - film, OVA + seria biggrin.gif

Ao no Exorcist - wygląda ciekawie ( chociaż główny bohater wygląda jak kopia z Darker Than Black biggrin.gif ) już zaczynam ściągać =)
Freezing - też może ściągnę wink.gif

a x-men'i na prawdę dobrze im to wyszło moim zdaniem, ale ta opinia może jest podyktowana tym że nie jestem jakimś wielkim fanem komiksu / serii wink.gif
Hpsi
Ergo proxy hmm chyba sobie sciagne pierwszego epka na dobranoc - opening bardzo zacheca

Co do tasmieców, powiem Ci ze no Reborna naprawdę się przyjemnie oglądało (przestalem jakies 50 epkow temu bo czasu nie mamm) One piece - ubustiwam mange - zresztą wszystko co wyszlo w pl na mojej polce lezy w postaci komiksów smile.gif

pozatym można je przezyć pod 2 warunkami :
1* nie oglada sie zapychaczy
2* nie czyta sie mangi biggrin.gif

co do Ao no Exorcist - ocena 5/10 (ostanio to duzo) ale polecam Ci ściagniecie beelzebuba - owni na maksa biggrin.gif
Freezing - miła odmiana troche echii tongue.gif

Ahh z dobrych komedii poleciłbym tez green green biggrin.gif to było dla mnie swego czasu mistrzem biggrin.gif (Ale po 4 razie obejrzenia serii juz sie nie smiałem ;P )
melkorm
Ja tam z Anime jak z filmami i książkami, nie lubię komedii / horrów (filmów w szczególności).
Filmy komediowe to przy piwku ze znajomymi albo w kinie ewentualnie.
Echii / drama / * - nie wiem, ale nie trawię wink.gif

Pewnie przesadziłbym z tym że lubię Ambitne tytuły, ale sądzę że można to pod to podpiąć wink.gif
Hpsi
Nie mów mi ze nie ogladałeś hellsinga?

Jak chcesz ambitnego, trudnego do rozkminienia tytułu: Death note exclamation.gif
Ja kocham wszelkiego rodzaju komedie szczególnie komedie romantyczne - po prostu ubustwiam je, horrory tak samo samo , ale kazdy inny typ mogę przezyc jeśli wnosi coś a nie jest zwyklą bezsensu historia tongue.gif
melkorm
Hellsing'a widziałem wszystko jak na razie i czekam jak wszyscy na następną OVK'ę wink.gif

Co do Death Note - do momentu jak `On` umarł - anie stało się dla mnie słabe i zepsuło całą koncepcję i ogólnie pozostał mi po nim wielki niesmak i szczerze nie obejrzałbym go ponownie,.

Za to Cowboy'a mógłbym oglądać bez końca - Oryginalne DVD - i co kwartał trzeba obejrzeć wink.gif
Hpsi
Na cowboy'a pisałbym się z duża ilościa piwka ^^ zgodze sie
do DN - jest moim ulubionym anime do wlasnie śmierci "jego" - dobra koncepcie zrobiłeś, bo nie zdradzamy tutaj do ew zainteresowanych o kogo chodzi. I właśnie pierwsza czesc ubustwiam, nie obejrzałem ostaniego epa DN - nie mogę dojrzeć do niego.

Próbowałem przejśc przez to anime co poleciłeś po o5 minutach wyłączyłem - totalnie mi nie odpowiada... a tak fajnie sie zapowiadało
melkorm
Cytat
Próbowałem przejśc przez to anime co poleciłeś po o5 minutach wyłączyłem - totalnie mi nie odpowiada... a tak fajnie sie zapowiadało

Fakt - anime bardzo specyficzne, ale imho warto później się rozkręca ale i tak czasami jest niedosyt akcji ;p

darker than black - jest bardziej zabawane, jasne i przyjemne chociaż też bardzo zagadkowe wink.gif
Rid
Ale wpadłem już 1.5h odinstalowuję vs2010 poffessional i jeszcze się odinstalowuje ,a jeszcze czeka mnie druga dezinstalacja Vs2010express a do tego jeszcze webmatrix -a wszystko przez dwie biblioteki ajaxa ,które próbowałem na siłę przerobić,ale myślę,że udało sięsmile.gif.Debugery się pochrzaniły ,bo dwie takie same instancje i najprawdopodobniej wywaliło mi ISAPI sciana.gif -przez co nieprawidłowo mi szły ajaxowe requesty Internal server Error 500.
A od jutra wszystko od nowa tylko bez proffesionala.Ciekawe czy te biblioteki-będą działały na nowej instalce bo inaczej cztery bite dni pójdą na marne.
Hpsi
11h snu biggrin.gif haha tongue.gif dawno nie czulem sie wyspany az do tego stonia tongue.gif jednak chyba wyspac sie czasem to dobry pomysł co nie:D?
olechafm
a chłopaki z WP.pl muszą orać strasznie, tak dzisiaj rano wyglądała strona główna --->

błędy typu "invalid argument supplied for foreach()" to już wstyd smile.gif
Hpsi
współczuje im biggrin.gif taka wtopa, taki serwis ... biggrin.gif
olechafm
to tylko dowód na to, że nawet "najlepszym" może się zdarzyć smile.gif
mat-bi
Headers already sent haha.gif haha.gif haha.gif
olechafm
coś się musiało wykrzaczyć ale strona nie padła do zera więc pewnie komunikatu oficjalnego nie będzie
Hpsi
http://techtrendy.pl/title,Niesamowity%20j...,wiadomosc.html co za piękność ....
ixpack
No dobra noobowskie pytanie... php-suhosin... Warto? Po co? Jak to działa?

[Edit]
I jeszcze mała ciekawostka dla tych, którym brakuje miejsca... biggrin.gif
Ps. Jak wy organizujecie swoje środowisko??

Na ubunciaku mamy w prawym dolnym rogu obszary robocze... Ustawiłem sobie 9 smile.gif skróty klawiszowe przypisałem sobie tak:
NUM 7 - 1-szy obszar, BUM 8 - 2-gi... NUM 1 - 7-my smile.gif. Mam 2 X 9 pulpitów (na 2-ch monitorkach)... Wszystko mam osobno, pięknie.
1 - netbeans + mozilla, 2 - sql workbench + filezilla, 3 - poczta + terminal, 4 - php/net + forum wink.gif, 5 - głupoty, reszta nie wykorzystana... Minecrafta chyba złącze wink.gif
Hpsi
Z innej paki zupełnie. Do niektórych rzeczy które dziś mnie spotkały nie będę się czepiać (zaakceptuje mój byt zwykłego szarego użytkownika, który wyznaje: moderator i Ci ponad nim zawsze mają racje, a nawet gdy nie mają to patrz w punkt pierwszy wink.gif ) ale do tego:

Cytat
"Prywatna wiadomość nie może zostać wysłana, ponieważ wykorzystałeś limit 15 na dzień

Prywatna wiadomość NIE została wysłana"
To już są jaja ^^
itsme
nie jaja ale zabezpieczenie przed spamowaniem innych użytkowników.
poczekaj 12 h bedzie kolejny dzionek.
Hpsi
Dobra, kłaniam się nisko, już głupich komentarzy nie będę dawać, przepraszam nie pomyślałem o tym, że ktoś może spamować przez pw smile.gif
O$iek
Jasne. Jeżeli ktoś będzie chciał spamować na PW to utworzenie odpowiedniej ilości skrzynek mailowych, kont na forum i następnie spamowanie na PW, to nie stanowi to dla niego problemu wink.gif
ixpack
O$iek, a więc to Ty spamujesz... =]
O$iek
Ja jestem zbyt biedny szaraczek, ale... ZennoPoster niedługo zagości w mojej kolekcji narzędzie SEłO wink.gif
ixpack
Ej bo już szajby dostaję... MySQL workbench na ubuntu... Edytuję sobie tabelę - jak zaznaczyć wiele wierszy? No pod windą normalnie ctrl + click... Ubuntu ? Nic, pojedynczo usuwam... Mogę pisać - ale jestem leń ;D i ciekawy czemu pod ubuntu nie mogę :/
Spawnm
Nie działa aby cię oduczyć lenistwa, pisz zapytania jak na programistę przystało wink.gif
peter13135
co tak forum wybieliło ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.