Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeden Wielki OffTopick
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235
Wazniak96
webhostingtalk
Na internecie nie trudno znaleźć informacje dotyczące opinii smile.gif Jednak po przeczytaniu opinii nie wykupiłbym u nich za żadne skarby smile.gif

Jak juz pisałem polecam firmę hexcore. Co do działania i niezawodności jest wszystko ok. Dziś kontaktowałem się w sprawie anulowane faktury i wyłączeniu usługi z powodu nie uregulowania pomimo ostatecznego upomnienia(poczta otwarta jedynie w godzinach mojej pracy..). Wiadomość napisałem wczoraj. Dziś około 11 dostałem odpowiedź. Oczywiście faktura została bez problemu przywrócona. W trakcie dalszego kontaktu w sprawie danych do przelewu pocztowego i innych dupereli dostawałem odpowiedzi po max 15 min także support tez super. smile.gif
sazian
w ubiegłym roku w grudniu wysłałem pytanie do home.pl czy mogą mi włączyć triggery na serwerze, oczywiście w odpowiedzi dostałem "nie ale mamy za to tanie certyfikaty ssl". Więc zadałem im pytanie czy jest ku temu jakiś logiczny powód, panik konsultantka odpisała że przekazała moje pytanie do obsługi technicznej. Miną miesiąc, brak odpowiedzi więc wysłałem im grzeczne pytanie czy postanowili mnie olać. Oczywiście brak odpowiedzi. Chcąc nie chcąc przerobiłem cały system tak żeby to co robiły wyzwalacze robił php i już zdążyłem o sprawie zapomnieć. Aż tu dzisiaj pacze a tu mail od home, zdziwiłem się bo nic nie zgłaszałem, otwieram go tu "uprzejmie informuję, że obsługa wyzwalaczy (triggerów) jest już dostępna w ramach baz MySQL"

to się nazywa szybki support biggrin.gif
Pyton_000
Nigdy nie lubiłem home. Nic się w tej kwestii nie zmieniło. W obecnej firmie prawie wszystkie serwisy stoją na home. Masakra jakaś.

Najlepsze jest to że na tych pakietach które mają wykupione max ilość połączeń do BD z zew (nie localhost) to 5 jednocześnie. Więc jeżeli pracują 2 osoby i każda ma otwarte połączenie np. Workbench + coś tam jeszcze i do tego testujesz ze zdalną bazą to klapa. Nic nie działa wink.gif

Do tego ich cudowny pseudo Apache które śmierdzi
Spawnm
Hej,
jeśli znalazłem taką grafikę: http://wallbase.cc/wallpaper/28267
Mogę ją wykorzystać w komercyjnym produkcie? Brak info o licencji, ale skoro ten serwis udostępnia za darmo można by uznać że i ja mogę snitch.gif
pedro84
Cytat(Spawnm @ 5.08.2014, 21:58:45 ) *
Hej,
jeśli znalazłem taką grafikę: http://wallbase.cc/wallpaper/28267
Mogę ją wykorzystać w komercyjnym produkcie? Brak info o licencji, ale skoro ten serwis udostępnia za darmo można by uznać że i ja mogę snitch.gif

Ja bym poszukał czegoś innego...
Turson
Też macie problemy w najnowszym firefoxie?
Gdy chcę czasem zamknąć kartę, ff się zwiesza i jest alert, że jaki tam skrypt przestał działać. Albo "kontynuuj" albo "przerwij skrypt". Po wybraniu drugiej opcji już żadnej karty zamknąć się nie da, dopiero restart ff pomaga.
pedro84
Cytat(Turson @ 6.08.2014, 22:55:24 ) *
Gdy chcę czasem zamknąć kartę, ff się zwiesza i jest alert, że jaki tam skrypt przestał działać. Albo "kontynuuj" albo "przerwij skrypt". Po wybraniu drugiej opcji już żadnej karty zamknąć się nie da, dopiero restart ff pomaga.

Też. Ten cholerny FX od parunastu miesięcy robi wszystko, żebym go zmienił...
!*!
Cytat(Turson @ 6.08.2014, 22:55:24 ) *

Spróbuj to wyłączyć, powinny być do tego jakieś flagi w opcjach.
ps. założę się że piszecie o wersji na windows?
Turson
Tak, windowsowa. Na linuxie bez zastrzeżeń chodzi
Pyton_000
Dlatego Windows Sux haha.gif
!*!
A swoją drogą co sądzicie o tym nowym Fx?

Dla mnie jako wielkiego fana opery do wersji 12, nowy Fx to majstersztyk, Mozilla po tylu przespanych latach w końcu pokazała jak powinno pisać się przeglądarki. Gdyby nie brak menadżera haseł, rss i skrótów klawiszowych dla speeddial to bym się przesiadł, ale ten edytor programisty i widoki responsywne dla stron to super sprawa.
thek
To ja zrobię offtop offtopa wink.gif Patrzyłem sobie na ogłoszenia i widziałem jak Allegro (konkretnie olx, czyli dawna tablica) szuka programistów PHP. Nie byłoby w tym nic dziwnego bo długo werbowali ludzi gdzie się dało, ale jeszcze raptem kilka miesięcy temu w firmie wielu starali się pozbyć z racji "restrukturyzacji". Że niby PHP już za słaby, jednak może pójdziemy w inny język... wink.gif A tu nagle powrót i znowu szukamy ludzi. Nie umieją się chyba zdecydować biggrin.gif
404
Może szukają kogoś żeby przepisał im ten "brzydki" kod: http://niebezpiecznik.pl/post/allegro-wyci...ych-plikow-php/? biggrin.gif
Spawnm
Sprawdzał ktoś może jak duża jest różnica w jakości między ofertami 100 wizytówek za 40zł a 1000-2000 wizytówek za 60zł ?
Z opisu niby to samo, a nawet nie, bo w tych za 60zł zapewniają jeszcze jakieś lakierowanie.
W czym tkwi haczyk? biggrin.gif

Btw. znacie drukarnie warte polecenia robiące wizytówki na czarnym papierze z czerwonym nadrukiem?
kamil4u
Mam pytanie odnośnie miniaturek przy wyszukiwaniu w Google. Jak to zrobić poprawnie?

Gdy dodałem stronę do Google i oznaczyłem wszystko zgodnie z https://support.google.com/webmasters/answer/173379?hl=en to przy wyszukiwaniu w google site:strona.pl fraza obrazki są, a przy wyszukiwaniu fraza obrazków nie ma, dlaczego?

Jest na to jakaś złota rada, żeby zawsze działało? smile.gif
mic327
Zna się ktoś na naprawie ekranów dotykowych? Podobno czasami wystarczy wymienić tylko szybkę?
Wyświetlacz delikatnie reaguje w zależności od miejsca i szczęścia. Lumia 520
Wazniak96
dotyk do digitizer. taka jakby folia naklejana na szybkę. Przynajmniej w starszych modelach tak było. Obecnie w nowych modelach się da samą szybkę zmienić ale jest to trudne. Lepiej zakupić cały panel przedni. smile.gif
Spawnm
Kolejny wynalazek nam się szykuje http://www.dobreprogramy.pl/Wyvern-zamiast...News,57066.html
tzm
Cytat(Spawnm @ 17.08.2014, 15:55:39 ) *

Brzmi spoko, ale jakoś NSA mnie bardzo zniechęca.
Choć i tak poczytam więcej
Adi32

Sceptycznie do tego podchodzę. Naginają fakty i przesadzają w tym artykule.
pedro84

Nie dośc, że na Javie, to jeszcze od NSA? Heh smile.gif Na głowę bym musiał upaść.
mic327
Echh.. Poznań chyba pozazdrościł jarania tęczy Warszawie. arrowheadsmiley.png

http://poznan.naszemiasto.pl/artykul/tecza...al,t,id,tm.html
Spawnm
Czysta prowokacja, patrząc po lokalizacji (i kraju snitch.gif).
mic327
Korzystał z was ktoś z webflow https://webflow.com/ ?
Warto się w to zaglębiać?
IceManSpy
Poszukuję takie "usługi" albo skryptu PHPowego w którym wpisuje np listę zadań z wartością procentową i on generuje mi obrazek, który zawiera progress bar + tekst czego on się tyczy.

Kiedyś korzystałem z tego, ale nie pamiętam jak to się nazywa :/

Chciałbym takie coś wrzucić sobie na GitHuba.
Pyton_000
Google pomaga smile.gif

http://userbars.removedfromgame.com/generator.php
IceManSpy
Nie o userbar mi chodziło. Ten w ogóle używa niewidocznej czcionki.

Kurde, gdybym tylko znalazł ten przykład...
sazian
to odpal jakieś prosty i lekki program do szkicowania typu gimp i narysuj o co chodzi wink.gif
IceManSpy
Mniej więcej coś takiego się generowało.

W formularzu podawało się tekst i z selectbox'a wybierało wartość od 0 do 100 (samo kolorowało w zależności od progressu).
sazian
napisanie czegoś takiego to pewnie jakieś minut wink.gif
ale skoro upierasz się na gotowca to znalazłem coś takiego http://www.capaciouscore.pl/artykuly/wlasny-progress-bar/
nie sprawdzałem ale autor twierdzi że działa biggrin.gif

No chyba że nie musi być w php http://getbootstrap.com/components/#progress
IceManSpy
O! Dokładnie o to chodziło! Nawet tak samo wygląda biggrin.gif

Wielkie dzięki.
mic327
Nie wiedziałem nawet, że Helion potrafi źle napisać erratę. biggrin.gif
Uprzedzam pytania. Później im to napiszę. wink.gif
Posio
Dziś pierwszy raz od jakiś 4-5 lat byłem zmuszony skorzystać z usług Poczty Polskiej i na dzień dobry mnie /.../ o 3 zł... Widzę, że jakie opinie są takie być powinny bo to co oni odwalają to jest kpina, żenada i robienie debila z klienta. Jak wróciłem z potwierdzeniem (wcześniej sprawdziłem sobie w necie cennik wysyłania paczek) to powiedzieli mi że jeśli paczkę mi oddadza i wyślę jeszcze raz to dzisiaj nie wyjdzie z poczty. Pozdrawiam, nie polecam.
Turson
U mnie listonosz paczki bez potwierdzenia zostawia na... bramie. Nawet nie sprawdza czy ktoś jest w domu facepalmxd.gif
Posio
Taaa... ja też na bramie znajduje listy z ubezpieczalni, ZUSu, KRUSu, banków, i wszelkie inne. A dlaczego ? Mimo że wszyscy są w domu, brama jest otwarta, ba nawet drzwi są od domu otwarte ale listonoszowi nie chce się zrobić 15 kroków... Niektórzy narzekają na kurierów, mi się jeszcze nie zdarzyło mieć żadnych roszczeń.

Dziś wysłałem kopertę bąbelkową ważącą 0.11 kg. Zapłaciłem 15,50 zł mimo że powinienem zapłacić około 10 zł. Koperta bąbelkowa u kuriera 14zł...
Pyton_000
Zostawia na bramie bo bodaj od jakiegoś czasu jest obowiązek posiadania skrzynki na listy przy posesji tak aby był łatwy dostęp do nich.

Co do zostawiania paczek, to ostatnio pisałem skargę na listonosza bo zostawił "przesyłkę" w połowie wepchniętą do skrzynki pocztowej w Bloku.
Turson
Mam skrzynkę na listy, ale paczka jak to paczka - nie wejdzie. Nie zadzwonił czy ktoś jest, nie napisał awiza, tylko zostawił i nara.
kosmos
Mnie dziś kurier DHL zaskoczył. Dzwoni do mnie że jest paczka do odbioru z pytaniem czy jestem w domu. Odparłem że nie. A on czy może zostawić paczkę u sąsiada (2 mieszkania dalej). Odparłem że tak i zapytałem czy już się z sasiadem kontaktował. Odpowiedział, że tak.

I po kłopocie. Sasiad odebrał paczkę. Co w tym nadzwyczajnego? To że sam zacząl dzwonić do sąsiadów i dopiero jak ktośotworzył, to zadzwonił do mnie czy sąsiad może paczkęprzyjąć. Inni kurierzy z którymi miałem do czynienia od razu wyrażali swoje wielkie ALE i takich rzeczy robić nie chcieli.

Ciekawe rozwiązanie ma też 7ka. Mają swoje punkty w mieście i do nich odwożą niedostarczone paczki. Punktami są zazwyczaj jakieś sklepy osiedlowe itp. działa to na zasadzie "żywego" paczkomatu. Po kilku dniach braku odbioru, odbierają paczkę i wracają z nia do magazynu gdzie czeka kolejne kilka dni.
ZaXaZ
Cytat(Posio @ 22.08.2014, 13:10:45 ) *
(...) Niektórzy narzekają na kurierów, mi się jeszcze nie zdarzyło mieć żadnych roszczeń.

u mnie listonosz spoko, ale kurierzy dziwni:
Przyszła do mnie książka - musiałem się potwierdzić że ja to ja ale nie miałem czym to wzielem dowod siostry (to jeszcze zrozumiale)
za tydzien ten sam kurier tym razem z paczką dla sąsiada... nawet nie musiałem potwierdzać że on to niby ja juz dawal mi do podpisu ale ja sie pytam a do kogo to (on ze do xxx na yyy) to go tam odrazu skierowałem.
Wazniak96
Mój listonosz to zawsze zostawia listy wepchnięte miedzy klamkę a drzwi. Wszystko spoko gdyby nie to, że obok wisi skrzynka. Ale to jeszcze nic. Wcześniej bez pukania otwierał drzwi i kładł listy na barku nie przechodząc przez próg. I było tak dopóki nie naszczułem na niego psa. Od tej pory jest kulturalny Lkingsmiley.png

A z kurierami to wgl są jaja. mieszkam, że tak powiem na peryferiach wioski. Do mojego domu trzeba jechać jakiś kilometr szlakówką. To oczywiście jest problem bo nie będzie auta tłukł albo problemem jest zrozumienie, że ma na skrzyżowaniu skręcić w lewo. Oczywiście dochodzą do tego telefony czy nie może zostawić paczki w mieście u jakiegoś znajomego bo mu się "śpieszy".

Ale i tak najbardziej utkwił mi kurier z DHL( choć tego nie jestem pewien). Dziadkowi obcięli (ponownie zresztą..) listę kanałów z Cyfrowego Polsatu. Na telefon konsultant powiedział, że przyśle nowa ofertę. Po jakichś 3 dniach dzwoni do dziadka kurier, że jedzie z umową. Spoko. Umowy zawsze można nie podpisać. Podjeżdża pod okno. Widzę jak wychodzi z auta trzaskając drzwiami i wyciąga nowy dekoder (okej... miała być to tylko oferta...). Zapraszam go do korytarza, spoglądam w umowę i widzę, że jest o wiele droższa i gorsza od poprzedniej to wiadome, że dziadek odmówił przyjęcia przesyłki i podpisania. Kurier na tą wiadomość zaczął chlapać wulgaryzmami, obelgami i groźbami kary. Po jakiś 10 min zareagował na słowo wypier***** (koniec cierpliwości z mojej strony), chwycił karton i wyszedł trzaskając drzwiami. Oczywiście kontakt z firmą nie możliwy. Brak odp na maile i wciąż zajęta linia na telefonie. A mówią, że Rosja to stan umysłu smile.gif
viking
Nie wiem, ja uważam że DHL to najlepsza firma kurierska w kraju smile.gif Poza krajem zresztą też. Zdarza mi się coś z Chin zamawiać i zawsze czas realizacji to 3 dni, raz nawet wyrobili się cudem w 2 (jak przesyłka krajowa). Telefony zawsze w kilka chwil odbierają a paczki mam 8-9 od rana. Mieszkam ~2km od ich sortowni.
Za to dzisiaj już mnie trafiło przy kontaktach z pocztą. Najpierw paczka miała być wysłana Paczką24 ale pani w okienku u nadawcy (mała miejscowość pod Krakowem) nie miała pojęcia co to za usługa. - "Ale takiej usługi poczta nie świadczy". Dobra, poszło priorytetem. Priorytet według poczty to D+1. Według mnie D+3 (4 dni robocze paczka szła). Wczoraj weszła o 3 do sortowni i słuch po niej zaginął. Spędziłem 20 minut na telefonie próbując się dowiedzieć gdzie jest i czy mogą ją poszukać. Nie mogli. Mogli mi za to dać kilka numerów wewnętrznych bo każda osoba z którą rozmawiałem potrafiła tylko sprawdzić po numerze gdzie jest paczka i jak widać było że zawalili spychologia - Pan zadzwoni gdzie indziej, może tam pomogą.
Jako nadawca tylko kurierzy. Za przeciętną paczkę płacę 15zł z wliczonym ubezpieczeniem. Poczta - deklarowana wartość 100zł + ostrożnie - 27zł. Z czym do ludzi.
Pyton_000
Chyba tylko ja jestem w czepku urodzony że do mnie jeszcze nie dotarły problemy ludzi z PP i Kurierów. Ale gdyby były jakieś problemy to potrafię być wredny... Ojjj i to bardzo. Moja żona uważam że czasami nie słusznie ale ...

PS. U mnie na poczcie nawet nie robią problemu jak biorę FV na 2 znaczki za łącznie ok 6zł smile.gif Tylko uśmiech wink.gif
Wazniak96
Głowy sobie nie dam urwać, że był to DHL. W każdym razie był on z tych 3-literowców (DPD, UPS, DHL itp) tongue.gif

W każdym razie zawsze jest jakaś czarna owca w stadzie smile.gif

A co do Poczty Polskiej to można obejrzeć sobie pod tym linkiem jak szła ostatnio moja książka. Byłaby po 2 dniach gdyby nie to, że pewnie Listonoszowi się nie chciało tego cholernego kilometra jechać, żeby doręczyć jedną przesyłkę..
Pyton_000
U mnie z racji tego że pracuję sobie w domu to kurier z UPS już wie że zawsze można u mnie pakę dla sąsiadów zostawić wink.gif DPD chyba tylko raz tak zostawiło
sazian
a ja tam z pp jestem bardzo zadowolony, paczki do mnie dochodzą szybciej niż kurierami, a do tego mają fajne API czego o większości firm kurierskich powiedzieć nie można(szczególnie o DPD).
Jestem w podobnej sytuacji co @Wazniak96 i kurierzy zostawiają mnie na później, czyli najczęściej na następny dzień, a listonoszka jest codziennie.
Najbardziej wnerwił mnie kurier który zostawił myszkę za ponad 250zł pod drzwiami i nie raczył nawet do drzwi zadzwonić. Wtedy naprawdę miał ochotę do nich zadzwonić z pytaniem kiedy paczkę dostanę wink.gif
Pyton_000
Trzeba było dzwonić, składać reklamację to jeszcze byś dostał trochę kaski wink.gif Było by na jakieś dobre SSD smile.gif
sazian
widocznie za uczciwy na takie numery jestem wink.gif
Evinek
http://iv.pl/images/61032740275370134438.png

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. if(data[currentSlide-1].getElementsByTagName("kolejno").length > 0) {
  2. if(data[currentSlide-1].getElementsByTagName("kolejno")[0].getElementsByTagName("tresc").length > 0) {
  3. kolejno = [];
  4. for(var i = 0; i < data[currentSlide-1].getElementsByTagName("kolejno")[0].getElementsByTagName("tresc").length; i++) {
  5. kolejno[i] = new Array(
  6. data[currentSlide-1].getElementsByTagName("kolejno")[0].getElementsByTagName("tresc")[i].childNodes[0].nodeValue,
  7. i,
  8. i
  9. );
  10. console.log(kolejno);
  11. if(widthText(kolejno[i][0]) > maksSzerKolejno)
  12. maksSzerKolejno = widthText(kolejno[i][0]);
  13. }
  14. dump(kolejno);
  15. console.log(kolejno[0]);
  16. console.log(kolejno[1]);
  17. console.log(kolejno[2]);
  18. console.log(kolejno[3]);
  19. console.log(kolejno);
  20. console.log(kolejno[0]);
  21. console.log(kolejno[1]);
  22. console.log(kolejno[2]);
  23. console.log(kolejno[3]);
  24. losujKolejno();
  25. console.log(kolejno);
  26. }
  27. }

Niech ktoś mi wytłumaczy, jakim cholernym cudem inaczej pokazuje, gdy daje console.log(kolejno[0]), a inaczej gdy console.log(kolejno)?
Testowałem na dwóch przeglądarkach - to samo. Zrobiłem ręcznie tablice w nowym dokumencie, wyświetliłem i tam normalnie działa.

@edit:
No i z funkcji dump() dobrze pokazuje:
http://iv.pl/images/63692524307703258874.png

@edit2:
Zapomniałem dodać, że chodzi o wartości kolejno[0][2].

@edit3:
Znalazłem "winowajce". Losowanie działa, ale jakby wcześniej i nie zawsze... nie rozumiem tego. Gdy zakomentuje "losujKolejno();" to wyświetla poprawnie.
Kod funkcji:
  1. function losujKolejno() {
  2. var tmp;
  3. var id;
  4. for(var i = 0; i < data[currentSlide-1].getElementsByTagName("kolejno")[0].getElementsByTagName("tresc").length; i++) {
  5. tmp = kolejno[i][2];
  6. id = Math.floor((Math.random() * data[currentSlide-1].getElementsByTagName("kolejno")[0].getElementsByTagName("tresc").length));
  7. kolejno[i][2] = parseInt(kolejno[id][2]);
  8. kolejno[id][2] = parseInt(tmp);
  9. }
  10. }

@edit4:
W Firefox działa poprawnie. IE oraz Chrome wyświetla niepoprawnie.

@edit5:
Już wiadomo o co chodzi. Gdy klikam w strzałkę aby rozwinąć tablice to wtedy pobiera dane, a nie wcześniej. Wszystko się wyjaśniło, dzięki za pomoc. haha.gif
W konsoli była ikonka, a gdy na nią najechałem to pojawiło się: "object state below is captured upon first expansion".
sazian
Cytat(Evinek @ 27.08.2014, 14:37:36 ) *
Wszystko się wyjaśniło, dzięki za pomoc. haha.gif

nie ma sprawy, jak zawsze do usług wink.gif fakturę prześlę pocztą biggrin.gif
Evinek
Fajnie tak czasami popisać do siebie. tongue.gif
Potrzebujesz adres czy już znasz?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.