Od kilku dni roboczych parser składam. Pójdzie jako konwerter dat pomiędzy starą i nową bazą. Niby proste... ale użytkownicy daty i przedziały datowe wpisywali z palca. Jak na razie już kilkadziesiąt różnego rodzaju formatowań ująłem

I tak zostało wciąż do przerąbania 200 rekordów. Jeśli zejdę do 100 to olewam parser i reszta "pójdzie z palca"

EDIT: Przy 150 się poddałem... I tak wyrażenia łapią mi nie istniejące daty bo przy próbie ujęcia że raz jeden user między dniem a miesiącem daje spację a inny spacę kropka spację lub 2 spacje wyrażenia wyłapują czasem nieprawidłowe dane. A co dopiero gdy jedni miesiące piszą jako liczba, inni jako nazwa, a jeszcze inni po rzymsku we wszelkich możliwych kombinacjach stylu data początkowa jako kombinacja miesiąca i roku z kropkami myślnik to samo plus rok. Ale innym razem są tylko dni myślnik dni i reszta z ukośnikami lub takie cuda jak 14-15-16.07.2009

Bym dał próbkę wpisów do bazy to by się większość załamała. Po napisaniu wariacji pewnej liczby wyrażeń filtrujących w preg_match i preg_match_all dałem sobie spokój, bo przecież nie wyłapię głupich literówek w stylu "paxdzirnik" czy tego typu. Do pewnego stopnia każdy informatyk jest masochistą, ale bez przesady