Cytat(sazian @ 30.08.2014, 14:44:05 )

@emp: co to za program ?
Mój enty system który ma mnie uczynić bogatym, ale cieżko jest stać się bogatym przepuszczajac wszystko na narkotyki, alkochol i dupeczki.
Robie systemy informatyczne dla instytucji finansowych od ponad 10 lat. To tak wstępem. System ten ma w jak najlepszym stopniu rozwiązywać ich problemy.
Głównie w systemie jest możliwość tworzenia zaawansowanych formularzy i wykorzystywaniu ich w diagramach bpmn. Korzystam z silnika bpmn activiti.
Możesz sobie zrobić jaki chcesz element ( to coś ) dokument, element struktury wykorzystywać go bez procesów biznesowych w powiązaniu z procesami biznesowymi.
Jednym z najwazniejszych elementow systemu jest też moduł wydruków. Tutaj korzystam jodreports freemarckup. Możesz dodawać dowolna ilośc szblonów do jakiego chcesz elementu systemu.
Tworzyć zmienne, pola formularzy mapowane na zmienne pokazywane przed rozpoczeciem generowania wydruku ktore sa powiazane z szablonem.
Takie tam brednie.

Nie robie go od ponad miesiąca, albo dłużej. Wogóle nic nie robie poza wiadomymi rzeczami.
Jak skończyłem w zeszłym tygodniu czytać ksiązke..
tworzenie-modeli-biznesowych to tak juz nic nie czytam. Książke polecam każdemu kto chce założyc lub ma już swój biznes. Dobry towar. Nie rysuje już, nie robie grafiki do gry kolegi nie rzezbie w blenderze. Nie ucze sie handlu a zaczalem ( nie wiem po co tak po prostu bo mi bije ). Tragedia.
Jak narazie moje najwieksze graficzne osiagniecie po przerobieniu 2 ksiazek do inscape i jednej do rysowania. Już miałem zostać grafikiem tak sie wszyscy zachwycali, ale z 2 miechy już nic nie robilem w temacie.
Zaczyna do mnie powoli docierać że alkochol to zło, narkotyki to zło, sex to złoooooo. Że przez to wszystko popadam w marazm, olewam prace nad sobą nad swoim charakterem.... Dobra żartowałem mam to gdzies najwazniejsze sa dupeczki alkochol i narkotyki.