Posio, nawet się nie zastanawiaj. Jak jesteś specjalistą (zakładam ze jesteś skoro już teraz taka oferta) to leć w doświadczenie i prace a nie studia. Samemu rzuciłem rok temu, po tym jak dostałem prace za 3k netto i zaraz za 2 miechy do 4k podwyżka. Miałem iść na zaoczne od września, ale wyszło jeszcze lepiej bo Niemcy mnie ściągnęli. Opisywałem już kiedyś tutaj historię.
Bierz, olewaj studia! Obecnie dobijają się do mnie rekruterzy, dostałem ostatnio 3 oferty, w 2 z nich Bachelors albo Masters. I mówie lasce że tych 2 nie jestem zainteresowany bo nie mam nic, a ona że nie no spokojnie, to tak tylko wpisane jest, ale z tym w IT nie ma problemu

W wieku 19 lat zarabialem 4k netto, w wieku 20 zarabiam 2,4k€ (co do przelicznika na zł,
http://hern.as/living/living-costs-compari...ent-countries/) Jeśli masz szanse to idź w to! Na studia zawsze można wrócić, tak jak powtarzam rodzicom moim, jak się okaże że studia są przeszkodą w zdobyciu wyższego szczebla albo w czymkolwiek to wróce jak będzie potrzeba. Czy teraz je zrobisz czy po paru latach, naprawde nie ma duzej roznicy, a moze okazac się że bardziej ci się przyda doświadczenie.
@Pyro, wygląda jak bajka ale ja zauważyłem że jest duże parcie na ludzi szybko uczących się i mocno ogarniętych w różnych technologiach. Wystarczy dobrze poszukać, niekóre firmy umieją to docenić.
Zawsze możesz robić zaocznie, albo weź dziekanke i zobacz po roku co o myślisz o studiach. Co do młodości, ja mam wolne weekendy i no nieporównywalnie lepiej jest niż podczas studiów. Nudy w weekend? Jedziemy do pragi, stać mnie. Do Kato na impreze, do Wrocka do znajomych. Daje rade, nie martwisz się o wydatki jak to zazwyczaj studenci. Osobna kwestia jest jeśli ktoś ma finansowanie duże od rodziców

Ja nie miałem jakiegoś wielkiego żebym mógł na weekend gdzieś wyskoczyć.
Podczas pracy poznałem mase świetnych osób, te same zainteresowania, spotykaliśmy sie w weekendy, także wymieniasz towarzystwo zwyczajnie. Choć nadal mam dużą paczkę znajomych ze studiów.
PS. Teraz dostaje oferty na minimum 3k co jest tutaj podstawowa stawką dla iOSowca. Kolega z php dostaje 2,6 ale z paroletnim doświadczeniem. Polecam ogarnięcie Pythona, Django, Django Rest Framework i w to brnięcie, jest straszne parcie.