Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeden Wielki OffTopick
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235
Spawnm
Bo się przydaje.
fizzlebubble
Np?
pyro
Chcecie po raz kolejny robić temat nt. przydatności studiów IT tongue.gif ? Czy się kiedyś przyda - nie wiadomo, ale pewnie w większości przypadków nie. Jednak w podsumowaniach tego typu tematów już chyba jednoznacznie wyszło, że z pewnością nie są warte swojej ceny, czasu i straty możliwości wypełnienia tego czasu czymś pożyteczniejszym.
Posio
PRZYDATNOŚĆ STUDIÓW ! JAKO IŻ JESTEM W TEJ SYTUACJI TO SIĘ WYPOWIEM I WSZYSTKO PODSUMUJE ŻEBY TU SIĘ NIE NAWIĄZAŁA JAKAŚ DYSKUSJA NIEPOTRZEBNA.

Jakiś czas temu pytałem o rozmowę kwalifikacyjną. Mówiłem że nie mam jako takiego pisanego doświadczenia bo "wolnostrzelectwo" się nie liczy. W każdym razie poszedłem, zrobiłem (chyba) dobre wrażenie i pracuje już około 3 tygodnie.
Dogadałem się, pokazałem co potrafię i padło chyba najbardziej znaczące pytanie "jak Ci idzie na studiach i czy chcesz pogodzić dzienne z pracą (czy jesteś w stanie) czy planujesz zaoczne" odpowiedź była prosta "na studiach nie mam zadnych najmniejszych problemów uważam że 80% studentów jest po to żeby miec kwitek i chce łączyć dzienne z pracą". Pracuje na pół etatu dostaje netto ~2k zł. Dodam ze jest to średniej wielkości korporacja pracująca na całym świecie. Tworzone strony to zazwyczaj strony dla kasiastych szych. Mi odpowiada, pracuje w zespole i praca polega głównie na rozszerzaniu możliwości i poprawkach ich systemu. Nie wierzę, że kwestia tego że studiuje Informatykę nic tu nie wniosła.
Spawnm
Bez papieru w korpo nie można awansować i dostaje się odpowiednio mniejsze wynagrodzenie wink.gif
fizzlebubble
Ta, z 10 lat temu.
buliq
Cytat(Spawnm @ 6.03.2014, 14:53:15 ) *
Bez papieru w korpo nie można awansować i dostaje się odpowiednio mniejsze wynagrodzenie wink.gif

Ta, trzeba mieć papier z administracji i zarządzania, polityki, socjologii, lizania pupy itp, bo to korpo biggrin.gif
pyro
No właśnie, w korporacji często się PRZYDA, tylko kto chciałby pracować w typowej korporacji? Odpowiem - kto co lubi, ale ja bym nie chciał z @buliqo-wymienionych przyczyn, chyba że stawki krotnie większe. Jedyna, w której bym chciał pracować to chyba Google (strzelając w ciemno). A i bez tego można sobie doskonale radzić.
Turson
Cytat(Posio @ 6.03.2014, 14:48:06 ) *
PRZYDATNOŚĆ STUDIÓW ! JAKO IŻ JESTEM W TEJ SYTUACJI TO SIĘ WYPOWIEM I WSZYSTKO PODSUMUJE ŻEBY TU SIĘ NIE NAWIĄZAŁA JAKAŚ DYSKUSJA NIEPOTRZEBNA.

Jakiś czas temu pytałem o rozmowę kwalifikacyjną. Mówiłem że nie mam jako takiego pisanego doświadczenia bo "wolnostrzelectwo" się nie liczy. W każdym razie poszedłem, zrobiłem (chyba) dobre wrażenie i pracuje już około 3 tygodnie.
Dogadałem się, pokazałem co potrafię i padło chyba najbardziej znaczące pytanie "jak Ci idzie na studiach i czy chcesz pogodzić dzienne z pracą (czy jesteś w stanie) czy planujesz zaoczne" odpowiedź była prosta "na studiach nie mam zadnych najmniejszych problemów uważam że 80% studentów jest po to żeby miec kwitek i chce łączyć dzienne z pracą". Pracuje na pół etatu dostaje netto ~2k zł. Dodam ze jest to średniej wielkości korporacja pracująca na całym świecie. Tworzone strony to zazwyczaj strony dla kasiastych szych. Mi odpowiada, pracuje w zespole i praca polega głównie na rozszerzaniu możliwości i poprawkach ich systemu. Nie wierzę, że kwestia tego że studiuje Informatykę nic tu nie wniosła.

W jakim mieście?

Byłem dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej i nawet nie padło pytanie od firmy o zarobki. Tak dobrze płacą, czy odpadłem na starcie? laugh.gif
O$iek
Widzieliście jak autor nowego, lepszego Facebooka właściwie nie wie co ma zrobić, żeby zrealizować swoje genialne pomysły biggrin.gif
Spawnm
Którego nowego lepszego facebooka? ;]
Daj link.
Posio
Cytat(Turson @ 7.03.2014, 19:44:42 ) *
W jakim mieście?

Byłem dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej i nawet nie padło pytanie od firmy o zarobki. Tak dobrze płacą, czy odpadłem na starcie? laugh.gif

W Szczecinie. Mnie nie pytaj dlaczego Cię nie "kupili" smile.gif
O$iek
Tego lepszego facebooka. najpierw pytał, czy to ma sens, później pytał jakie dane mogą chcieć odkupić firmy, a teraz szuka platformy streamującej mecze biggrin.gif
Turson
Haha, nie skojarzyłem, że to ta sama osoba. Z takim trzymaniem się jednego planu, nie wróżę nic dobrego
r4xz
Cytat(Turson @ 8.03.2014, 21:05:34 ) *
Haha, nie skojarzyłem, że to ta sama osoba. Z takim trzymaniem się jednego planu, nie wróżę nic dobrego

Ale z drugiej strony mówią, że "trzeba być elastycznym i dostosowywać się do sytuacji" biggrin.gif
Posio
Chłopak jeszcze zrobii gruby hajs, a potem będziemy go błagać, żeby nas zatrudnił ;P
com
mistrz Temat: MySQLPHP Backup bazy z PHP dzialalo nie dziala zarejestrował sie na portalu dla wróżek od Kshyhoo laugh.gif
buliq
biggrin.gif
Posio
Dziś po rozmowie z pracodawcą dał mi jasno do zrozumienia że chce mnie mieć na pełen etat. Stwierdził że mam wykazać chęć i od przyszłego semestru mogę już być na zaocznych i pracować na zatrudnieniu. Myślę że kasa by oscylowała w ~4,5 k netto jako programista php junior/medium lecz ponoć z wielkim potencjałem. Co o tym myślicie ? Musze przyznać że nie wiem do konca co mam zrobić, bo teraz mam praktycznie wolną rękę, a przejscie na zaoczne to dość poważna decyzja, praktycznie jest to obranie nowego kierunku w moim życiu. Oznacza to, że kończę z życiem studenta , zaczynam pracę na pełen etat i zaoczne weekendy. Gdzie tu wcisnąć dziewczyne (możliwe że wybranka życia) i imprezy ? Tak, jestem młody i jeszcze nie wiem czego chcę. Z jednej strony w głowie mam imprezy z drugiej prace i poważne życie oraz karierę. Znajomi mówią że studia to najlepszy okres życia i szkoda go marnować. Kwestia tego, że być może jest to moja życiowa szansa, żeby w końcu wejść (przepraszam za wyrażenie ale chyba najbardziej odda sens) pełnej kur*ie w branżę IT. Tym bardziej że jest to firma ze sporym prestiżem, nie wspominając już o zajebistej atmosferze / ludziach.
Spawnm
A co ma praca do imprezowania itd? Imprezujesz piątek/sobota.
Chyba że pracodawca daje ci elastyczne godziny pracy, to imprezujesz kiedy chcesz wink.gif
4.5k dla juniora? Bierz wink.gif
Posio
Ma to, że wtedy imprezy i czas dla mojej kobiety zabierają mi studia zaoczne które są w weekend. Wiesz Spawnm, 4,5k wygląda fajnie. Nie wiem czy to do końca prawda ale mój ojcieć mówi coś w stylu że to 4,5k to jest minimalna pensja na zachodzie.... a więc wcale nie takie kokosy, ale jest to człowiek bisnesu przed 50 który się juz dorobił więc ma chyba troche inne spojrzenie na świat. Wiem że ta firma nie ma zamiaru mnie puścić (bo cały czas we mnie inwestują) i wyjściowo mam być jednym z kilku członków ekpiy zaspokajającej zapotrzebowanie rynku polskiego i niemieckiego. Może zapytam inaczej, powie mi ktoś jak to jest do końca z tymi zaocznymi ? jak to MW WYGLADA ?
Turson
Cytat(Posio @ 11.03.2014, 20:56:18 ) *
Wiesz Spawnm, 4,5k wygląda fajnie. Nie wiem czy to do końca prawda ale mój ojcieć mówi coś w stylu że to 4,5k to jest minimalna pensja na zachodzie....

Mieszkamy w Polsce i 4,5 to bardzo dużo, przecież to 28zł/h, wręcz majątek biggrin.gif
pyro
W życiu nie widziałem, żeby Junior dostał 4,5k na rękę. Zdecydowanie bierz.

Do zachodu się nie porównuj, bo to bzdura absolutna.

Polska1: Ludzie zarabiaja 2000zł, buraki kosztują 1zł
Polska2: Ludzie zarabiają 4000zł, buraki kosztują 20zł

Która Polska jest bogatsza?
Posio
No tak, mi póki co też się tak wydaje. Wiem że jest to 3x pensja przeciętnego Polaka. W każdym razie nie każdy ma aspiracje pracować za minimalną krajową. Niektórzy się godzą ze swoją pozycją i nic z tym nie robią, niektórzy ryzykują i coś osiągają lub nie a niektórzy zwyczajnie wyjeżdżają za granicę. Ale patrząc na to z innej perspektywy juz nie jest tak kolorowo. Przyzwoite mieszkano 1500 zł /miesiac jedzenie dla 3 osobowej rodziny 50 zł dziennie - 1500 zł. I już mamy 3k. Chcesz coś odłożyć kupić dziecku zabawki i zatankować samochód (na który trzeba wcześniej spooro odłożyć) i mamy jak z bicza strzelil 4,5k. Zakładam tu życie w rodzinie bo zapewne o takim bym zaczął poważnie myśleć jeśli już bym się zdecydował na zakończenie "młodzieńczych lat".

@UP. Pyro. Jakiś czas temu jak mówiłem że nie do końca należę do juniorów. ktoś w każdym razei nazwał mnie "nawet nie junior - raczej junior podlotek". Było też wiele tekstów typu "nie dojdzie nawet do momentu zarobków" - do którego rzeczywiście nie doszło bo wiedziałem czego oczekiwać przed przystąpieniem do rozmowy. Przyznam się, że mam w głowie standard do którego przyzwyczaili mnie rodzice. Wychowywałem się w rodzinie w której nigdy niczego nie brakowało i mimo że mnie nie rozpieszczano to jeśli na coś zdaniem rodziców zapracowałem to to dostawałem. Powiem wam, że temat oderwania się od dotychczasowego życia jest bardzo trudny. I od jakiegoś czasu tylko to mam w głowie i myśl "co wybrać...?".
Turson
Na Twoim miejscu bym się nie zastanawiał. Z drugiej strony ile jeszcze czasu studiów ci zostało?
Posio
Właśnie to jest to... ledwo dopiero 20 mi zaraz stuknie. Jestem na 1 roku... i co prawda poziom mnie troche śmieszy, ale co zrobić.
pyro
Cytat(Posio @ 11.03.2014, 22:03:27 ) *
Właśnie to jest to... ledwo dopiero 20 mi zaraz stuknie. Jestem na 1 roku... i co prawda poziom mnie troche śmieszy, ale co zrobić.

To co mówisz jest nawet aż zbyt kolorowe. Na podstawie tego co mówisz inwestują w Ciebie i Twój rozwój, dają jak na ten etap mega wysoką pensję studentowi I roku i to w kraju o niespecjalnie atrakcyjnym rynku (i chyba bez znajomości?). Powiedziałbym nawet, że dla mnie to trochę brzmi jak bajeczki. Nie wiem tego, nie znam Cię. Darujmy sobie też "zapewniam Cię że nie". Życzę Ci dobrze i mam nadzieję, że tak jest. Faktem natomiast jest to, że chyba głupi z takiej okazji by nie skorzystał.
Posio
Pyro. Nikt nie prosi Ciebie czy innych żeby ktokolwiek wierzył. Kwota ta równie dobrze może wynosić 4k netto a nie 4,5. Pytam o opinie i nie interesuje mnie zbędna krytyka którą dość często wyładowuje tu część użytkowników. Zadając pytanie chodziło mi głównie o to jak to wygląda sprawa ze studiami zaocznymi tj. czy idzie sensownie łączyć pracę, zaoczne i życie prywatne. Serio nie interesuje mnie totalnie czy mi wierzysz czy nie, czy myslisz sobie że załapał się do jakiejś smiesznej agencji reklamowej i mnoży kasę x3. Każdy z miejsca jest pierwszy do oceniania i do drążenia tematu smile.gif .

Równie dobrze mogłem pogadać z kumplem strażakiem co o tym sądzi ale chciałem mieć opinie kogoś ze świata IT. W każdym razie dzięki za opinie
pyro
Cytat(Posio @ 11.03.2014, 22:21:17 ) *
Pyro. Nikt nie prosi Ciebie czy innych żeby ktokolwiek wierzył. Kwota ta równie dobrze może wynosić 4k netto a nie 4,5. Pytam o opinie i nie interesuje mnie zbędna krytyka którą dość często wyładowuje tu część użytkowników. Zadając pytanie chodziło mi głównie o to jak to wygląda sprawa ze studiami zaocznymi tj. czy idzie sensownie łączyć pracę, zaoczne i życie prywatne. Serio nie interesuje mnie totalnie czy mi wierzysz czy nie, czy myslisz sobie że załapał się do jakiejś smiesznej agencji reklamowej i mnoży kasę x3. Każdy z miejsca jest pierwszy do oceniania i do drążenia tematu smile.gif .

Równie dobrze mogłem pogadać z kumplem strażakiem co o tym sądzi ale chciałem mieć opinie kogoś ze świata IT. W każdym razie dzięki za opinie

Chyba naprawdę sobie nawymyślałeś, bo się rzuciłeś na mnie z jakimiś wyimaginowanymi zarzutami, a w moim poście nie ma ani grama krytki, a tym bardziej oceny Ciebie. Mało tego nawet nie zaczaiłeś, że ten post był w stylu "trafiła Ci się szansa, nie zmarnuj jej", a jego charakter był wyłącznie pozytywny. No ale winny się broni nawet przed niczym. Chyba nie ma co dalej o tym dyskutować.

Tak czy inaczej nie ma za co i pozdrawiam wink.gif
Posio
To są właśnie wady słów pisanych a nie mówionych. Z resztą z mówionymi chyba jest tak samo że nie każdy odbiera taki sam tekst tak samo. W każdym razie dalej potrzebuje troche informacji o tym jak to się zyje pracując i będąc na zaocznych. O ile ktoś taki tu jest to proszę o jakieś krótkie streszczenie tego jak jest z czasem.

@Pyro, oglądałem kiedyś jakiś film gdzie był motyw postawienia przed sądem niewinnego człowieka i tekst "Winny się tłumaczy" tongue.gif
bim2
Posio, nawet się nie zastanawiaj. Jak jesteś specjalistą (zakładam ze jesteś skoro już teraz taka oferta) to leć w doświadczenie i prace a nie studia. Samemu rzuciłem rok temu, po tym jak dostałem prace za 3k netto i zaraz za 2 miechy do 4k podwyżka. Miałem iść na zaoczne od września, ale wyszło jeszcze lepiej bo Niemcy mnie ściągnęli. Opisywałem już kiedyś tutaj historię.

Bierz, olewaj studia! Obecnie dobijają się do mnie rekruterzy, dostałem ostatnio 3 oferty, w 2 z nich Bachelors albo Masters. I mówie lasce że tych 2 nie jestem zainteresowany bo nie mam nic, a ona że nie no spokojnie, to tak tylko wpisane jest, ale z tym w IT nie ma problemu smile.gif

W wieku 19 lat zarabialem 4k netto, w wieku 20 zarabiam 2,4k€ (co do przelicznika na zł, http://hern.as/living/living-costs-compari...ent-countries/)
Jeśli masz szanse to idź w to! Na studia zawsze można wrócić, tak jak powtarzam rodzicom moim, jak się okaże że studia są przeszkodą w zdobyciu wyższego szczebla albo w czymkolwiek to wróce jak będzie potrzeba. Czy teraz je zrobisz czy po paru latach, naprawde nie ma duzej roznicy, a moze okazac się że bardziej ci się przyda doświadczenie.

@Pyro, wygląda jak bajka ale ja zauważyłem że jest duże parcie na ludzi szybko uczących się i mocno ogarniętych w różnych technologiach. Wystarczy dobrze poszukać, niekóre firmy umieją to docenić.

Zawsze możesz robić zaocznie, albo weź dziekanke i zobacz po roku co o myślisz o studiach. Co do młodości, ja mam wolne weekendy i no nieporównywalnie lepiej jest niż podczas studiów. Nudy w weekend? Jedziemy do pragi, stać mnie. Do Kato na impreze, do Wrocka do znajomych. Daje rade, nie martwisz się o wydatki jak to zazwyczaj studenci. Osobna kwestia jest jeśli ktoś ma finansowanie duże od rodziców wink.gif Ja nie miałem jakiegoś wielkiego żebym mógł na weekend gdzieś wyskoczyć.
Podczas pracy poznałem mase świetnych osób, te same zainteresowania, spotykaliśmy sie w weekendy, także wymieniasz towarzystwo zwyczajnie. Choć nadal mam dużą paczkę znajomych ze studiów.

PS. Teraz dostaje oferty na minimum 3k co jest tutaj podstawowa stawką dla iOSowca. Kolega z php dostaje 2,6 ale z paroletnim doświadczeniem. Polecam ogarnięcie Pythona, Django, Django Rest Framework i w to brnięcie, jest straszne parcie.
buliq
Większe parcie na Javę smile.gif

@Posio, studia zaoczne mają zjazdy raz na 2 tygodnie (wiem, bo sam tak studiuję). Można się spokojnie wyszaleć 4 razy w miesiącu, a wypłata na to pozwala. To że zaczniesz pracę nie oznacza że musisz "wydorośleć" i ze studenta stać się człowiekiem biggrin.gif
lukasz_os
Cytat(buliq @ 12.03.2014, 08:25:36 ) *
To że zaczniesz pracę nie oznacza że musisz "wydorośleć" i ze studenta stać się człowiekiem biggrin.gif

To student nie jest człowiekiem? biggrin.gif
buliq
A kiedy był ? biggrin.gif
memory
Cytat
Projekt musi być zrealizowany na najwyższym poziomie więc musicie umieć programować strony, portale, sklepy, aplikacje do nich, konfiguratory, znać większość cmsów itd .

Dlaczego nonprofit? Projekt jest zbyt drogi w realizacji i w Polskich warunkach mało kogo by było stać na jego realizację. Jest na tyle innowacyjny, że koszta byłyby olbrzymie. Natomiast przy grupie odpowiednich osób oraz chęci, możemy go współnie zrealizować, ciesząc się wszyscy czerpaniem zysków

mózg r****ny
pyro
Cytat(memory @ 16.03.2014, 16:15:50 ) *
mózg r****ny

O źródle zapomniał closedeyes.gif ?
Turson
Haha widziałem to, bo jako poszukujący pracy dużo oglądam ofert tongue.gif
http://www.gumtree.pl/cp-programisci-infor...iwany-572970886
memory
Cytat(Turson @ 16.03.2014, 16:21:49 ) *
Haha widziałem to, bo jako poszukujący pracy dużo oglądam ofert tongue.gif
http://www.gumtree.pl/cp-programisci-infor...iwany-572970886

Tak to to smile.gif.
Spawnm
Hej,

mam taki form twitter bootstrap 3:

1. <form action="" method="post" role="form" class="form-horizontal" >
  2. <div class="form-group"><label class="control-label col-sm-1">jeden<sup></sup></label><div class="col-sm-11"><input type="text" name="jeden" value="" class="form-control" > </div></div>
  3. <div class="form-group"><label class="control-label col-sm-1">dwa<sup></sup></label><div class="col-sm-11"><input type="text" name="dwa" value="" class="form-control" > </div></div>
  4. <div class="form-group"><label class="control-label col-sm-1">lista<sup></sup></label><div class="col-sm-11"><label class="checkbox"><input type="checkbox" name="hobby[]" value="0" > starcraft2
  5. </label><label class="checkbox"><input type="checkbox" name="hobby[]" value="1" > quake
  6. </label><label class="checkbox"><input type="checkbox" name="hobby[]" value="2" > diablo 3
  7. </label><label class="checkbox"><input type="checkbox" name="hobby[]" value="3" > fallout
  8. </label><label class="checkbox"><input type="checkbox" name="hobby[]" value="4" > disciples
  9. </label> </div></div>
  10. <div class="form-group"><label class="control-label col-sm-1">trzy<sup></sup></label><div class="col-sm-11"><input type="text" name="trzy" value="" class="form-control" > </div></div>
  11. <div class="form-group"><label class="control-label col-sm-1">&nbsp;<sup></sup></label><div class="col-sm-11"><input type="submit" name="" value="Wyślij" class="btn btn-primary" > </div></div>
  12. </form>

wyświetla się niby ok, jednak pewna sprawa mnie dziwi. Mianowicie treść w chceckbox label jest pogrubiona, jednak jeśli class="checkbox" zamienię na checkbox-inline, pogrubienie tekstu znika.
Tak powinno być?
Kshyhoo
Pisze na temat! Bana mu! ;p
buliq
A połączenie tego w formie: checkbox checkbox-inline ? biggrin.gif
Spawnm
Nic nie daje.
W dodatku w dokumentacji mamy
  1. <label class="checkbox-inline">
  2. <input type="checkbox" id="inlineCheckbox2" value="option2"> 2
Turson
Jak w edytorze zaznaczymy tekst i naciśniemy tab to nam przesuwa w prawo. Da się zaznaczony tekst w lewo?
nospor
shift+tab
Turson
Danke! Szkoda, że po tylu latach się dowiedziałem laugh.gif
buliq
dobre Turson, dobre biggrin.gif
Tuminure
Cytat(Turson @ 21.03.2014, 09:52:00 ) *
Danke! Szkoda, że po tylu latach się dowiedziałem laugh.gif

Tak gdybyś używał Netbeansa/PhpStorma...
Ja prócz tab/shift+tab używam jeszcze alt+shift+strzałki w Netbeansie. W PhpStormie również można uzyskać taki sam efekt ale skróty klawiszowe są nieco inne.
nospor
ktos moze mi wyjasnic po grzyba gzipowac plik z cachem a potem przy kazdym odczycie danych z cache ten plik trzeba unzipowac?
Turson
Cytat(Tuminure @ 21.03.2014, 13:10:18 ) *
Tak gdybyś używał Netbeansa/PhpStorma...
Ja prócz tab/shift+tab używam jeszcze alt+shift+strzałki w Netbeansie. W PhpStormie również można uzyskać taki sam efekt ale skróty klawiszowe są nieco inne.

Używam Komodo
Evinek
Może dziś już zacznę robić CMS pod bloga aby dać coś do oceny. Nie mogę się przemóc aby zrobić stronkę to muszę chociaż coś potrenować aby dostać inspiracji na ten większy projekt.
Więc wyczekujcie złowrogiego kodu! biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.