Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeden Wielki OffTopick
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235
Pawel_W
dziwi mnie że nikt jeszcze nie napisał o Diablo II biggrin.gif dla mnie to jest klasyka smile.gif
kamil4u
Z diablo II to przeżyłem szok na studiach smile.gif

Jako łepek coś tam grałem, ale chyba doszedłem do III aktu po miesiącu grania - jak to łepek - nieogarnięty byłem. Na studiach koledzy chcieli zrobić LAN-party w diablo II, akurat było tak jakoś wolne to poszedłem grając przy piwku. Szok polegał na tym, że w jeden dziań przeszliśmy całą grę! W następny( ja już całkowicie nie grałem, bo musiałem coś tam zrobić ) przeszli grę jeszcze 2 razy( diablo II ma 3 poziomy trudności całej gry ). Dla mnie to było nie do wyobrażenia przed graniem.

A jeśli już gram( średnio raz na rok ) to lubię stare przygodówki - ostatnio - rok, dwa temu grałem w Jack Orlando - polecam smile.gif
pedro84
Ja teraz całą serię Sherlocka od Frogwares jadę wink.gif Zacne gry, kombinować trzeba.
Daiquiri
Cytat(mstraczkowski @ 20.09.2013, 22:52:36 ) *
Jestem fanem serii: Assassin's Creed, GTA, Wiedźmin
Yes, yes, yes dla pierwszej i ostatniej pozycji ;-)
!*!
Tymczasem na jednym z serwisów ogłoszeniowych:

Cytat
Fundacja non profit -zleci wykonanie portalowej strony internetowej - cms w drupalu górna półka zaawansowania w zamian za portfolio,polecenie,referencje a w przyszłości płatne projekty -które fundacja chce wdrożyć i na które zdobędzie środki.Różne możliwości współpracy.Wymagana znajomość cms-a drupala, PHP,jQery w stopniu dobrym.Firmy bądź osoby wykonujące proste powtarzające się realizacje prosimy nie pisać. Prosimy o przemyślane odpowiedzi.
Posio
Cytat(!*! @ 21.09.2013, 11:39:27 ) *
Tymczasem na jednym z serwisów ogłoszeniowych:

Ehh, mogłeś to skrócić do
Cytat
Szukamy łosia, który zrobi nam stronę za darmo. W przyszłości może za coś zapłacimy.
Daiquiri
Posio, zapomniałeś dodać, że zdolnego łosia smile.gif.
Turson
To jeszcze nic, kiedyś widziałem ogłoszenie, że jakiś hipermarket szukał studentów na staż (na kasę) biggrin.gif
Pawel_W
tematycznie: http://wiadomosci.onet.pl/krakow/krakowski...ta-to-dno/s04n5 biggrin.gif
O$iek
Wciągnęło mnie Mark of the ninja - dziś grałem 3h biggrin.gif Humble Indie Bundle dlaczego mi to robisz?

PS. Myślę, że burzą się bezrobotni graficy. Dobry specjalista zazwyczaj ma wypchany kalendarz wink.gif
Evinek
Co do gier to mi bardzo się podoba Dead Space. Grałem w dwójkę tylko z dwie godziny, ale zamierzam kupić od jedynki do trójki na PS3.
Najlepszą rzeczą w tej grze jest klimat. Szczerze powiedziawszy to gdy grałem wieczorem, już ciemno, w słuchawkach to trochę stracha złapałem.

Mam na konsoli Assassin's Creed 3, ale nawet tego nie tknąłem - nie mój klimat. Brat pograł jeden dzień i już więcej tego nie uruchomił póki co.
Ja w to nie zagram choć chwilę popykałem w jedynkę.

Jako, że będę chciał zagrać w Wiedźmina 3 to na początku kupię sobie jedynkę i dwójkę aby zobaczyć o co chodzi ogólnie.

Ja ogólnie też już od dawna często nie gram, ale Uncharted 3, The Last of Us i teraz GTA V zmusiło mnie. Uncharted 3 wystarczył na 3 dni. tongue.gif
Sam się dziwie, że tak mało gram, ale z niewiadomych przyczyn nie ciągnie mnie do tego. Kiedyś grałem cały dzień, ale to już nie te czasy.
Dla mnie gra to nie po prostu robienie czegoś bez celu. Dla mnie liczy się fabuła, klimat i więź z postacią. Dlatego gram tylko w te gry, które coś oferują prócz klikania w guziki.
Turson
Ktoś wie kiedy w tv będzie to Top Gear co właśnie jest w Warszawie?
Posio
@EVINEK to odchodzi z wiekiem... Kiedyś też potrafiłem naparzać całymi dniami. Teraz to juz tylko w dobre gry
pyro
Czy tylko ja jestem starej daty?

- Crash Bandicoot
- Spyro
- Croc
- Gothic
- Call of duty 1/2
- Medal of honor (te starsze)
- Amnesia
- Outlast

Może jeszcze o czymś zapomniałem, ale generalnie cała istniejąca reszta to ścierwo wink.gif
Spawnm
Starcraft + bw + sc2, warcraft, heroes 1-3, might&magic 6-8, disciples 1-2, quake, doom, populus - to są dobre gry ;]
flashdev
Jest tu jakiś specjalista od Pearla?
http://www.grafton.pl/oferty-pracy/program...polskie-121835/
nrm
Cytat(pyro @ 21.09.2013, 20:55:19 ) *

Bitch, please wink.gif

Giana Sisters, PitStop2, Commando.
Turson
Ja grywam od dawna głównie tylko w Fifę. Jak dla mnie to jedyna gra, w którą można grać przez następne kilkanaście miesięcy od wydnia póki nie pojawi się nowa wersja.
Laptop przez hdmi pod duży tv + pad i prawie jak konsola biggrin.gif

W lipcu przez nudę przeszedłem 4 części CoDa MW w kilka dni. To jest bezsens, że pograsz kilka godzin i rozgrywka się kończy.
Później w Tropico 4 fajnie się grało póki nie wykminiłem triku z CheatEngine i gra straciła urok wink.gif

Ah te czasy jak za podstawówki grało się w kafejkach w Tibię, bo mało kto miał neta w domu...
Posio
Cytat(pyro @ 21.09.2013, 21:55:19 ) *
...
Może jeszcze o czymś zapomniałem, ale generalnie cała istniejąca reszta to ścierwo wink.gif

Ja jestem "młodszej" daty na bank, a jednak we wszystkie grałem i miło wspominam. Ale i tak pamięta się tylko tytuły w które grało się stosunkowo niedawno (licząc że komputer mam 11 lat, pamiętam na zawołanie o grach z max kilka lat wstecz, chyba że mocno zapadły w pamięć)

Cytat(Turson @ 22.09.2013, 01:23:42 ) *
W lipcu przez nudę przeszedłem 4 części CoDa MW w kilka dni.

Z tego co wiem, póki co są tylko 3 ;D
O$iek
Jak ja lubię jak przychodzą ludzie starej daty i zaczynają opowiadać jakie to kiedyś były gry i jaki to miało klimat wink.gif Kiedyś z kumplami umówiliśmy się na nockę i graliśmy w Amnesia, to o ile w domu sam przeszedłbym to bez żadnego stresu, to z kumplem, który siedział skulony na fotelu nabierało, to innego smaku wink.gif
mstraczkowski
Ja nie dawno rozpocząłem Amnesia: A Machine for Pigs
Dosyć klimatyczna, ale na razie jestem na początku, muszę ogarnąć jakiś wieczór i pograć smile.gif
Turson
Cytat(Posio @ 22.09.2013, 08:43:22 ) *
Z tego co wiem, póki co są tylko 3 ;D

Hah, nie wiem skąd wzięła mi się 4. część. Tak kończy się pisanie po nocy biggrin.gif
!*!
Cytat
Jak ja lubię jak przychodzą ludzie starej daty i zaczynają opowiadać jakie to kiedyś były gry i jaki to miało klimat

Za komuny było lepiej! wink.gif Tu nie chodzi o to, że gry były lepsze, tylko o to że byliśmy młodzi. Gry jak gry, może były bardziej grywalne i było trzeba częściej używać mózgu, bo piksele latały częściej, a dziś masz wszytko fotorealistyczne w HD...

Ostatnio grałem w doom 3... I zdecydowanie lepiej gra mi się w doom 2, nawet teraz.
Evinek
Prawdą też jest to, że kiedyś byliśmy młodsi i granie to było po prostu granie dla nas.

Ja pamiętam te wszystkie stare gry. Jako, że ja jestem bardziej konsolowym graczem (pegasus, psx, ps2, psp, ps3, xbox 360 + inne, których nie pamiętam) to na nich grałem.

Diablo 1 i 2, Spyro (dwójka lepsza), Croc, Crash (tylko nie ten na xbox 360...), Resident Evil, Dino Crisis, Gran Turismo, Metal Gear Solid, Tony Hawk's ( i kody na spidermana biggrin.gif ), Duke Nukem ( i jego jetpack) i inne. Oczywiście te stare/starsze.
Nadal posiadam oryginalne Diablo i jeszcze jedną grę na PSX oraz kartę pamięci, a konsolki nie mam od wielu lat. To były czasy...
pedro84
Gry kiedyś nie były po prostu robione dla debili. Uproszczenie obecnie mnie strasznie mierzi. Mnie osobiście ostatnimi czasy więcej frajdy dają indyki niż wszystkie wysokobudżetowe gry.

Porównajcie sobie choćby Splinter Cell vs Splinter Cell Blacklist, Tomb Raider (2013) i Tomb Raider 1/2/3.
Spawnm
Fury of the furies, polecam cool.gif

I jeszcze dodam że w 2014 wychodzi Might & Magic X Legacy!!!
mstraczkowski
@Spawnm, dodałem przed chwilą nową ciekawostkę na http://phpguru.pl smile.gif
Spawnm
Dzięki smile.gif
rzymek01
ostatnio rozbudował się wątek odnośnie gier (btw mimo tego, że to jest offtopic),
kontynuując polecam oryginalną grę JSWarrior: http://jswarrior.fusioncharts.com

Cytat
This game was built in a hackathon for JSFoo 2013.

Cytat
Unlike traditional games, you can't control your character through a keyboard or joystick. The only way you can control your character is through JavaScript.

żeby nie było, wczoraj przeszedłem tę grę, ale ciastka nie dostałem smile.gif
mstraczkowski
@up Bardzo fajna zabawka biggrin.gif
Adi32
Pytanko z ciekawości, jak sie ogarnia wykonywania zadań przez crona o właściwej godzinie?
Wykonuje mi sie zadanie crona co minute i sprawdza w tabeli czy na tą minutę jest coś do wykonania, jednak czas na serverze różni się o 2 godziny w lecie a 1 w zimie... Jak to sie ogaarnia?
buliq
Cron wykonuje PHP? to raczej w tym skrypcie co? Chyba że chcesz się dowiedzieć w jakiej strefie czasowej jest w danym momencie serwer albo sprawdzić czas na serwerze mysql?
Adi32
Hmm teraz nie wiem czy ja rozumiem.

Mam coś takiego, ten plik jest odpalany przrz crona: (plik skrócony)
  1. $toExpose = $allegro->db->query("SELECT * FROM allegro_auctions WHERE is_harmonogramable = 1 AND is_was_harmonogrammed = 0 AND harmonogram_date < NOW()")->res();
  2.  
  3. $AllegroActions = new AllegroActions($allegroConfig[$allegroConfig['connection']]);
  4.  
  5. foreach ($toExpose as $auction) {
  6. $AllegroActions->expose($auction);
  7. }

Wiem że czas na serwerze to na ten moment 10 (a jest 12).
Nie domyśliłem się, że mysql ma swój własny czas tongue.gif

(SELECT NOW()) czas mysql jest taki sam jak czas serwera.
Co zrobić żeby miec pewność że czas w każdej strefie czasowej będzie taki jaki mamy normalnie?
buliq
jest taki sam, bo to ten sam serwer ...
dla php date_default_timezone_set
i wystarczy dla php

albo pobieranie czasu i jego modyfikacjia (time() + 2*60*60 i z tego date())

Jeśli chcesz dla bazy zmienić strefę czasową to chyba SET timezone = '';
Adi32
buliq a powiedz mi jeszcze, to wynika z tego, że ktoś w taki sposób ustawił date dla serwera? Czy jest to po prostu strefa czasowa GMT? (Czyli 0)

Pytam bo takie coś załatwiło sprawe:

1. $time = new DateTime(date("Y-m-d H:i:s"), new DateTimeZone('GMT'));
  2. $time->setTimezone(new DateTimeZone('Europe/Warsaw'));
  3. $now = $time->format("Y-m-d H:i:s");
  4.  
  5. $allegro = new Allegro();
  6. $toExpose = $allegro->db->query("SELECT * FROM allegro_auctions WHERE is_harmonogramable = 1 AND is_was_harmonogrammed = 0 AND harmonogram_date < '{$now}'")->res();

Ale nie jestem pewien czy będzie ok jak sie u nas zmieni strefa czasowa na czas zimowy.
buliq
Szczerze, nie wiem jedno albo drugie, tego zdalnie nie powiem. Ale mozesz sprawdzić strefę czasową.
Dla PHP: date_default_timezone_get
Dla MySQL: raczej jest ta sama jak dla PHP
mic327
Może ktoś się intersował EUROPASS'em? Warto się tym zainteresować?
W skrócie dlaczego warto lub nie warto go mieć? wink.gif
O$iek
Też tak macie, że kupowanie nie sprawia Wam przyjemności? Nie ważne, czy to jakiś ciuch czy elektronika. Kiedyś jak cokolwiek zamawiałem, to czekałem na kuriera, a potem się tą rzeczą "bawiłem" przynajmniej przez jakiś czas, a teraz jak coś zamawiam, to nie odczuwam żadnych emocji.
kilab
Cóż, starość biggrin.gif
Evinek
U mnie też opadają emocje, ale nadal zawsze jestem szczęśliwy z czegoś nowego.

A ja zadam trochę inne pytanie.
Otóż tablet był 4 razy w serwisie gdzie trzy razy usterka była ta sama (migotanie ekranu). Usterka ta nadal występuje. Chciałbym zażądać wymiany na nowe urządzenie lub zwrotu pieniędzy. Tablet posiadam prawie równo rok (29 września). Wiecie może czy mogę zażądać tego? Ogólnie trochę na ten temat czytałem i ogólnie mam takie prawo ponoć, ale wole jeszcze dopytać się osób, które to już robiły. Tablet kupiony w RTV EURO AGD. Póki co napisałem do nich (przez formularz tutaj temat "inne" - nie wiem czy dobrze) i zobaczymy co mi odpiszą.

Napisałem im to (proszę się nie śmiać, nigdy nie potrafiłem poprawnie napisać czegoś - słaby z polaka jestem):
Cytat
Witam.
Piszę w sprawie tablet'a Asus Nexus 7 16 GB.
Otóż wysyłałem urządzenie cztery razy na gwarancje.
Pierwszy raz wysyłałem tablet w sprawie fizycznej usterki - została naprawiona. Gdy drugi raz wysyłałem to usterek było parę, ale jedna z nich to było migotanie ekranu. Urządzenie wróciło, problem nadal występował i znów wysłałem. Znów wrócił i znów problem istniał. Ogólnie trzy razy był naprawiany na usterkę "migotanie" i problem nadal występuje. Jedna część była wymieniana trzy razy. Nie ma sensu wysyłanie czwarty raz na gwarancje tej usterki ponieważ znów nie naprawią i będzie tak w kółko.

Otóż wyczytałem i w ustawie jest napisane, że mogę zażądać wymiany, a nawet domagać się zwrotu pieniędzy za urządzenie. Chciałbym się zapytać co i jak załatwić aby z prawem domagać się wyżej wymienionych rzeczy.
Najbardziej zależało by mi na zwrocie kwoty. Prosiłbym o jakieś informacje w tej sprawie. Tylko proszę o nie pisanie bzdur typu, że sklep znów wyśle na gwarancje.

Jeśli będą potrzebne cytaty ustawy mówiącej o tym to z chęcią będę mógł wysłać je.

Dodam, że urządzenie było kupione 29 września 2012 roku.
O urządzenie dbałem jak mogłem - był noszony w etui.
Wszystkie dokumenty tzn. dowód zakupu i raporty napraw posiadam.
Czekam na odpowiedź.

Pozdrawiam, Paweł.
Turson
Treść raczej w porządku, ale mogłeś wysłać to bezpośrednio do Asusa, bo sklep i tak finalnie kontaktuje się z producentem.
O$iek
Jeżeli chodzi o wymianę, to pisałbym bezpośrednio do producenta. Nie wiem, czy często, ale jest prawdopodobieństwo, że wymienią sprzęt na nowy wink.gif Sam tak miałem z procesorem AMD, który osobiście spaliłem.
Evinek
No to napisałem do Asusa podobną treść. Zobaczymy jutro co kto odpisze.
Posio
Mając rachunek/fakturę z RTV MEDIA AGD, możesz skłądać prośby o reklamację bezpośrednio do Asusa, bez czekania i użerania sie również z RTV. Po pierwsze to nie oni decydują czy coś przyjmą i naprawią czy przyjmą i wymienią. Wiec np. nie mogą odmówić Ci przyjęcia go na gwarancję (jeśli to gwarancja producenta - nie mylić z serwisową). Wal i pisz prosto do ASUSa, proponuje nawet zadzwonić.
Turson
Mam do was pytanie. Czego najpierw najlepiej się nauczyć: OOP czy jakiś framework?
Evinek
Gdy nauczysz się OOP to będzie Ci lżej z frameworkami.
pyro
@up i vice versa....
buliq
Jak można zrozumieć działanie frameworku bez OOP? toć to będzie tylko klepanie kodu ...
Daiquiri
W zasadzie OOP poza filozofią opierania się o obiekty jest tylko składnią. Jeżeli zrozumiesz działanie frameworka i przy okazji podłapiesz składnię, to posiadając zdolność abstrakcyjnego myślenia będziesz w stanie wyodrębnić wzorce typowe dla frameworka od myślenia obiektowego. Niemniej jednak osobiście uważam, że łatwiej jest w drugą stronę ;-).
pyro
@Daiquiri, nie jestem pewien o czym mówisz, ale samo OOP z PHP i w ogóle językami programowania wiele wspólnego nie ma. Jest tylko w nich zaimplementowane. To, że np. w PHP klasę deklaruje się poprzez "class NazwaKlasy", a jej zawartośc piszę się w klamrach, to już PHP, nie OOP. A samego myślenia obiektowego najlepiej się właśnie uczyć z dobrze napisanych tym tokiem aplikacji. I tutaj przykładem mogą być co poniektóre frameworki (ale też nie wszystkie są dobrze), które sensownie wykorzystują OOP. Wtedy widać całe znaczenie programowania zorientowanego obiektowo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.