Asus już odpisał mi na maila, a RTV EURO AGD nadal bez odpowiedzi.
Odpowiedź ich:
Cytat
Szanowny Kliencie.
Nie wiem o jakich zapisach ustawy Pan pisze. Bardzo proszę więc może o przesłanie takiego opisu.
Jako gwarant realizujemy działania oparte o kartę gwarancyjna i zawarte tam warunki.
Co mogę zaproponować w tym wypadku to oczywiście ponowne wysłanie tabletu do serwisu. Przyjrzymy się usterce. W formularzu może Pan oczywiście zawrzeć swoje dodatkowe roszczenia. Postaramy się oczywiście odnieść do Pana roszczeń jeśli tylko usterka w serwisie zostanie potwierdzona.
Mogę jedynie mu napisać to:
Cytat
Art. 8.
1. Jeżeli towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową, kupujący może żądać doprowadzenia go do stanu zgodnego z umową przez nieodpłatną naprawę albo
wymianę na nowy, chyba że naprawa albo wymiana są niemożliwe lub wymagają nadmiernych kosztów. Przy ocenie nadmierności kosztów uwzględnia się
wartość towaru zgodnego z umową oraz rodzaj i stopień stwierdzonej niezgodności, a także bierze się pod uwagę niedogodności, na jakie naraziłby kupującego inny sposób zaspokojenia.
Tylko nie jestem pewny czy to oni mają mi wymienić. Mnie wydaje się, że to sklep powinien wymienić tak czy siak.
Co wy na to?