Spawnm
1.01.2010, 00:40:39
Ale nołlajfy , środek nocy a ci siedzą przy kompie
Lion_87
1.01.2010, 00:45:05
A gdzse TY jamsz ten środek nocy?

d
thomson89
1.01.2010, 00:49:49
lion podziw dla ciebie!!!
A tak pozatym...
Szczęścia w życiu osobistym, sukcesów w pracy, domku z ogrodem i basenem, eleganckiej limuzyny, samych zwycięstw, spełnienia marzeń, miłych niespodzianek losu, grona prawdziwych przyjaciół, niewyczerpanych pokładów energii, uśmiechu na co dzień , drogi usłanej różami, satysfakcji z pracy, genialnych pomysłów, słodkiego, miłego życia, anielskiej cierpliwości przy czytaniu tych życzeń, świeżości spojrzenia, głównej wygranej na loterii, pozytywnej aury, pogody ducha, pomyślnych wiatrów, gorącej miłości , wygodnych butów, cudownych wakacji, szczęścia, punktualnych pociągów, świętego spokoju, jachtu, żadnych trosk, powodzenia u płci przeciwnej, wysokich lotów, rześkich poranków, pomyślności, trafnych decyzji, intuicji w interesach, prezentów od losu, dużego łóżka, pękatego portfela, szerokiej drogi, miłego szefa, jasności umysłu, niebanalnych wyzwań, miłych snów, pewności siebie, wielkiej fortuny, wielu uśmiechów, bogatego wujka, błyskotliwych ripost, romantycznych wieczorów, udanych łowów, pasjonującej pracy, szansy na sukces, dużo słodyczy, pozycji lidera, szampańskiej zabawy , mocnego dachu nad głowa, samych pozytywnych wibracji, pełni życia, wielu niezapomnianych chwil, dużo słońca , olimpijskiej kondycji, pomyślności, jak najmniej zmartwień, wyjścia z każdej sytuacji, uwielbienia u podwładnych, pasma sukcesów, niezmiennie zielonego światła, czystego nieba, stu lat życia, końskiego zdrowia, sławy, pokaźnego konta, manny z nieba, wysokich wygranych, ciągle nowych rekordów, wielu ciekawych znajomości, wygranych przetargów, sumiennych dłużników, taaaakiej ryby, najwyższego miejsca na podium, dobrego fryzjera, radosnych świat, serca jak dzwon, pewnej ręki, komfortowych warunków, przyjemnych doznań, wielu wzruszeń, mocnej głowy, otrzymania najwyższych odznaczeń, osiągnięcia wyznaczonych celów, pełnego sejfu, szczęścia w kartach, sprzyjającej pogody, dobrych zbiorów, kolorowych chwil, twórczego podejścia do pracy, połamania pióra, góry pieniędzy, mnóstwa prezentów, udanych
Lion_87
1.01.2010, 00:57:36
w thomson89 wstaił bys cos w jedny zdaniu:P bo t yle tego...
darko
1.01.2010, 13:09:00
No to ładnie Panowie, zamiast gdzieś spożywać i bawić się noworocznie, to siedzą przed komputerami w domach i wchodzą w N R siedząc na forum...
//alert("layerOpen");
if (!document.getElementById("TB_overlay")) {
//alert("TU CHUJ");
new Element('div').setProperty('id', 'TB_overlay').injectInside(document.body);
// document.getElementById('TB_overlay').setOpacity(0);
// TB_overlaySize();
if (!document.getElementById("TB_window")) {
//alert("TAM CHUJ");
new Element('div').setProperty('id', 'TB_window').injectInside(document.body);
//document.getElementById('TB_window').setOpacity(0);
}
//alert("CHUJA NIE MA");
$("TB_window").style.display = "block";
$("TB_overlay").style.display = "block";
//alert("CHUJ BYC POWINIEN");
$("TB_overlay").onclick = layerClose;
}
Kod z jednego z serwisów kandydujących do miana poważnego serwisu rozrywkowego. Rozbawiły mnie te alerty.
Spawnm
1.01.2010, 21:17:42
Jak widać rozrywkowy , nawet dla koderów coś specjalnego przygotowali
nmts.. dzięki za ten kod

Wesoło się dzięki temu rok rozpoczął pierwszego dnia już
thomson89
2.01.2010, 00:01:44
Jak już ciśniemy siebie i kolegów to takie

.
Mhmm, było już debugowanie przez dvpczenie, to jak to nazwać?
bartg
3.01.2010, 23:19:11
Epicknight połączony z komórką
http://www.youtube.com/watch?v=SwP8Lw1-oCcNarazie tylko chodzenie (wraz z animacją), pobieranie mapy i jej wyświetlanie oraz wysyłanie współrzędnych. Do tego napisany jest też własny serwer w JAVIE co by przez HTTP nie trzeba się łączyć.
Co będę chwalił własną rzecz?

No fajnie wyszło.
Były problemy z mysqlem, ale jakoś wyszło.
Ciekawostki:
Epicknight.jar (Java Me) - 559kb
Server.jar - 1 402kb
bartg
5.01.2010, 21:43:46
tadek: bardzo ciekawy artykuł, dobrze mi się go czytało
Co do W3C to zgadzam się z tobą w pełni. Już mnie denerwuje jak pokazuje się gotowy kod, all działa a tu ci ktoś ze specyfikacja wybiega jakby ważniejszych rzeczy nie było
thomson89
6.01.2010, 14:39:08
Ostatnio oglądając filmiki na yt, trafiłem na piosenkę...
dość osobliwą.
@bartg/bim - O co będzie chodzić w tej Waszej grze ? Coś jak tibia ?
Ahh, miejmy nadzieje że nie

Bardziej podobają mi się rozwiązania Blizzarda. Więc pewnie podejrzymy niektóre ich pomysły ^^
nospor
8.01.2010, 08:48:21
Byłem wczoraj na AVATAR... ludziska, normalnie wypas. Kto nie był to polecam bardzo. Film trwa prawie 3 godziny ale tego czasu wogóle się nie czuje. Siadasz w fotel i tak jakbyś się przeniósł do tamtego świata, aż nie chcę się go opuszczać.
ps: należy oglądać w 3D
@nospor - Również polecam, strasznie szybko czas w kinie zleciał w film naprawdę super

Tylko od tych okularów 3D oczy strasznie się męczą
nospor
8.01.2010, 09:15:56
Cytat
No mi przez pierwsze pol godziny oczy bolaly. Myslalem ze juz podziękuję. Ale potem się przyzwyczaiłem i poprostu odpłynąłem
krzyszbi
8.01.2010, 09:45:23
Również polecam:) Widoki latających gór w 3D = wypas.
thomson89
8.01.2010, 14:34:39
Cytat(nospor @ 8.01.2010, 08:48:21 )

Byłem wczoraj na AVATAR... ludziska, normalnie wypas. Kto nie był to polecam bardzo. Film trwa prawie 3 godziny ale tego czasu wogóle się nie czuje. Siadasz w fotel i tak jakbyś się przeniósł do tamtego świata, aż nie chcę się go opuszczać.
(...)
A najlepsze jest to, że film wciąga. Podczas filmu były trzy załamania akcji a po każdym wielki triumf bohaterów.
Cytat(Moli @ 8.01.2010, 09:08:01 )

Mnie bolały przez jakiś czas, tak że musiałem na chwilę ściągać te okulary.
PS: Zdjęli mi blokadę
Crozin
8.01.2010, 18:00:26
Czy fabuła filmu to: ludzie są źli, chcą coś od tych niebieskich. Jakoś jeden człowiek zmienia się w tego niebieskiego by pierwotnie działać na ich szkodę, ale się zakochuje i przechodzi na drugą stronę?
thomson89
8.01.2010, 19:53:00
~Jabol, nie zgodzę się do końca. Choć fabuła jest ogólnie podobna, to wykonanie o niebo lepsze. I wcale nie widać tego że to na podstawie takiej pocahontas jest.
~Crozin, dokładnie.
Crozin
8.01.2010, 23:54:09
To ja podziękuję, skoro mam oglądać tylko dla efektów - za kilka dni będzie w 3D na YouTube.
bartg
9.01.2010, 00:51:51
Ja to wam zazdroszczę

. Mam chore oczy i zawsze patrzę albo jednym albo drugim. Nigdy na raz. Wniosek? Nici z 3D. Po prostu tak jakbym oglądał zwykły film ale nawet wtedy Avatar jest extra.
Crozin
9.01.2010, 11:20:19
Cytat
Wniosek?
To chyba powinieneś widzieć otaczający Cię świat w 2D - tak mi się wydaje... :| (w każdym bądź razie bardziej płaski niż jest)
Blame
9.01.2010, 21:36:20
Proszę jaką mam ładną liczbę pomógł

Nie ważcie się mi tego psuć!
Chciałem w odpowiedzi na tego posta:
Cytat(Shock8876 @ 9.01.2010, 21:15:20 )

Nie to mam na myśli.
uderzyć ciętą ripostą, ale ktoś mnie wyprzedził, w takim razie pokazuje wam moje dzieło tutaj, może wam się przyda
kwiateusz
9.01.2010, 21:49:28
ja wam powiem że wyglądając za okno to pomysł z łopata do śniegu z logo php.pl nie jest głupim pomysłem
Te, to może jeszcze skrobaczkę do szyb?
kwiateusz
9.01.2010, 21:55:04
też sie przyda, i czapeczke i szaliczek
vokiel
9.01.2010, 22:17:07
+ odmrażacz do zamków
+ szczotka do obmiatania ze śniegu
+ 5l zimowego płynu do spryskiwaczy

P.S. Skrobaczki, najlepiej z rękawicą - jest gdzie zrobić nadruk (coś jak
ta, kupiłem ostatnio w Kauflandzie za 3,79zł)
kwiateusz
9.01.2010, 22:19:14
ja mam swoje rekawiczki, wiec skrobaczka ze zintegrowaną zbędna jest
a płyn do spryskiwaczy po spryskaniu na szybe układa sie w napis php.pl
Cytat
a płyn do spryskiwaczy po spryskaniu na szybe układa sie w napis php.pl
Te, a może formy do opiekacza?
Spawnm
10.01.2010, 10:58:06
Toster ! Na tostach wypiekał by się napis php.pl
Blame
10.01.2010, 11:22:39
Ciesze się, że popieracie mój pomysł z łopatą. To co, jaki kolor?
sztosz
10.01.2010, 13:43:47
Ja też byłem na Avatarze, rzeczywiście nie jest to nic nowego, efekty ok, ale za cholerę nie rozumiem co jest zachwycającego w tym 3D? Okulary tylko męczą, zwłaszcza że nie miałem szans założyć je na moje normalne minusy. Do tego ujeba*e jak sam skurw**y, oni nie czyszczą tych okularów w kinach? A samo 3D... powinno wgniatać w fotel, a zamiast tego tylko uśmiech czasem wzbudza, przynajmniej u mnie. Avatar OK, 3D be

Mam wrażenie że to Dolby 3D do pięt nie dorównuje 3D ShutterGlasses, a ShutterGlasses to dla mnie też niepotrzebny gadżet. Tak naprawdę jedyne 2 efekciarskie wspomnienia które pamiętam dobrze i wspominam jako coś że mi szczęka opadła to był Quake, a potem scena jak odbijają Morpheusa z Matrixa.
thomson89
10.01.2010, 16:52:33
Ja w życiu tylko raz byłem na filmie 3D który mi się podobał. Był to film o małych agentach czy coś. I tam jakieś rzeczy z ekranu wyskakiwały i było ciekawie. Potem byłem na Piorun'ie i teraz niedawno Avatar. Dupa a nie 3D.
A ta łopata powinna mieć takie rękawice przyczepione jak są w skrobaczkach

I jeszcze powinna być ogrzewana powierzchnia odkopująca, mechanizm rozsypywania piasku, komputer pokładowy i w ogóle inteligentny system odśnieżania podwórza lub zdefiniowanego obiektu za pomocą
jakiegoś języka PHP...
thomson89
10.01.2010, 19:08:48
Cytat(Spawnm @ 10.01.2010, 17:05:40 )

Jakiegoś? Wiadomo że php

Racja. A co by było jakby taką łopatę-kombajn postawić na windzie? Bluescreen po 10M

A tak, jak mamy PHP, nastawiamy i idziemy dalej spać
Matimor
10.01.2010, 19:42:47
Może logo php z lodu zrobić? To był by chyba najlepszy pomysł ^^
Blame
10.01.2010, 20:33:26
Albo śniegowce, koniecznie takie:

PS. Tak to ja dzisiaj zastępuje mike'a, mam nadzieję, że się nie obrazi
wiewiorek
11.01.2010, 08:19:21
Avatar 3D to jeden z najgorszych filmów jakie widziałem, żałuję wydanych pieniędzy na bilet do kina. Efekty 3D były żenujące, zabrakło 'wysuwanych obiektów z ekranu' (że tak to nazwę), nie wykorzystano nawet w 10% możliwości 3D. Największe wrażenie na mnie zrobiła kostka 3D przed filmem, z informacją o tym, że należy teraz założyć okulary 3D, jej elementy wysuwały się z ekranu, tak że miałem wrażenie, iż jest tuż przede mną, niestety w filmie tego typu rzeczy nie uświadczyłem....
nospor
11.01.2010, 08:42:53
Cytat
Dupa a nie 3D.
Cytat
zabrakło 'wysuwanych obiektów z ekranu'
Tak to jest jak sie idzie do kina i nie doczyta na czym bedzie polegac 3D w danym filmie

W tym filmie 3D polegało na realistycznym 3D a nie na jakiś zenujących wyskakujących pileczkach z ekranu. Oglądając ten film widać było głębie wszystkiego co było na ekranie - dawało to nie samowity efekt oglądania. No ale jak jakieś "dzieci" wybrały się na ten film i oczekiwały wyskakujących piłeczek to nic dziwnego że się zawiodły. Zapraszam Was w takim razie na "Alicję w krainie czarów" - na zapowiedziach wyskakiwała głowa kota z ekranu więc zapewne Wam się spodoba
vokiel
11.01.2010, 09:15:20
@Up. Dokładnie.
Dla zawiedzionych brakiem wyskakujących z ekranu śrub czy innych elementów:
3D w Avatarze
piotrooo89
11.01.2010, 09:48:56
analiza matematyczna i algebra geometryczna na 5

super