Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeden Wielki OffTopick
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235
Daiquiri
Zawracać głowę? Jeżeli Ci się opłaca... byznes is byznes. Tak czy inaczej przynajmniej wiedziałbyś, że "klient" został nauczkę i śmieszne oprogramowanie za śmieszną cenę smile.gif. Bo wnioskuję, że skoro wziąłeś zadatek w wysokości 30% kwoty, ktoś musiałby wykonać ten system za 50% Twojej wyceny, żeby zleceniodawca mógł zaoszczędzić chociaż te 20%.
everth
Klient jest jak najbardziej poważny. Niepoważny jest obieg informacji na tym rynku. Bo klient nie ma wiedzy sprawdzić czy to co ty oferujesz w produkcie nie jest równoważne z tym oferuje studenciak za dwa piwa. I jeśli jest w stanie podjąć ryzyko (a jak widać jest) to weźmie studenciaka (a nóż widelec system spełni jego wymagania a on zaoszczędzi). Nie ma żadnej niezależnej organizacji porządkującej informacje dla potencjalnie zielonego klienta.

I nie przesadzajmy z tym zaniżaniem cen. To jest produkt do którego wykonania trzeba zainwestować minimum środków materialnych (jest Internet, są biblioteki). Ten produkt nie jest zazwyczaj jednostkowy lecz może być hurtem sprzedawany -> o to się wszystko rozbija. Bo większość aplikacji w PHP oferuje podobną funkcjonalność +/- szczegóły, tu się aż prosi o sprzedaż w systemie licencyjnym. Albo nastawisz się na hurt albo wyrobisz sobie markę na tyle dobrą by brać zlecenia z górnej półki od dużych firm (na wyłączność). Klient widocznie jest z segmentu hurtowego, ja mu się tam nie dziwię, tu ceny idą ciągle w dół wink.gif
Hpsi
Cytat
Bo wnioskuję, że skoro wziąłeś zadatek w wysokości 30% kwoty, ktoś musiałby wykonać ten system za 50% Twojej wyceny, żeby zleceniodawca mógł zaoszczędzić chociaż te 20%

ano i to boli ;d
Cytat
Klient widocznie jest z segmentu hurtowego, ja mu się tam nie dziwię, tu ceny idą ciągle w dół
wiesz tylko skrypt był zdecydowanie robiony pod niego - wymgania etc w hurcie by nie dostal biggrin.gif ale jesli by z segmentu hurtowego to czemu u prywaciaza zamawial smile.gif
everth
Skąd wiesz? wink.gif A co do prywaciarze, klient był zielony i dalej jest zielony. W mojej bibliotece jest zainstalowany program katalogowy który jedzie prawdopodobnie na PHPie (tak mi się zdaje), dość leciwy. Biblioteka ostatnio przeszła olbrzymie zmiany (kasa z UE, jest impreza). Budynek odstrzelony na sto dwa, klima, nowe meble, kompy. Wchodzę - myślę jest nieźle, siadam do kompa, wchodzę na katalog - a tam dalej to samo. Ten sam zupełnie nieintuicyjny interfejs i wyszukiwanie. Wymieniono wszystko na XXI wiek zapomniano "tylko" o programie katalogowym. Zresztą podobno jest on zgodny z MARC21 więc nawet eksport do nowego programu by był uproszczony. O czym to świadczy?
Pawel_W
jeeeeeee, kolejny rok przeleciał biggrin.gif
Hpsi
Cytat
jeeeeeee, kolejny rok przeleciał
gratulacje tongue.gif może papierek Ci sie w zyciu coś uda dzięki papierkowi.
A tak w ogóle witam Was w ten piękny poniedziałkowy poranek =) Jakże ja się ciesze ze dziś jest w końcu poniedziałek ^^ a wy? biggrin.gif
ixpack
Weekend PRAWIE bez komputrona... Jakoś się stęskniłem za klawiaturą hehe.

Widzę Hpsi+ straciłeś klienta :/ może mi pomożesz, trzeba napisać skrypcik do generowania zapytań bazując na wyborach w formularzu - a żeby było wesoło nie wiesz jakie są pola formularzy o.O - normalnie ręce mi opadają jak mam zadanie typu: Zrób naczynie, zrobię garnek to mnie opierdzielą, że chodziło o wiadro :/
Hpsi
Zadanie Ciekwe, twórcze i wymagające wyobraźni biggrin.gif wybacz - nie nadaje sie do takiego zadania gdyż mam swoją tworczą pracę dzis przed soba, a jako że ten Tydzien jest piękny (tylko 3 dni robocze!:D ) I zaczał się super:
o godzinie 2-giej w nocy mi taksówke ktos z opola sprzed nosa sprzątnął i mi pociąg uciekł biggrin.gif potem 2h czekania na dworcu na kolejny pociag, itd biggrin.gif Ciekawych ludzi poznałem biggrin.gif także jest pięknie i cudownie biggrin.gif (ale moje podejscie to chyba efekt ogromnej ilosci kofeiny ktorej sobie zdawkowałem biggrin.gif )

To jestem cały szczęsliwy, mily i usmiechniety a klientem się nie przejmuje ^^ smile.gif bym powiedział na jego temat wielkie czarne dzis didlo mu w posladki tongue.gif
ixpack
=] No ja mam tak po Tigerze albo innym energetyku. Był jakiś teambrief w piątek, rozdzielili jakieś małe zadania i mi przypadło między innymi takie :/ teraz muszę od pm dowiedzieć się o co kaman. A najlepsze jest to, że go nie ma, pewnie pochlał, biuro zamknięte, tel. wyłączony. Jest git.
bim2
Może jest ktoś chętny to wrzucam linka tongue.gif
http://allegro.pl/show_item.php?item=16778...14&bid=1515

Dla użytkiwników php.pl zniżka 50zł! biggrin.gif

Kurcze, mam nadzieje że to weźmie ktoś w ciągu tygodnia, bo ja chcem telefon!
Pawel_W
Cytat(Hpsi+ @ 20.06.2011, 09:56:49 ) *
gratulacje tongue.gif może papierek Ci sie w zyciu coś uda dzięki papierkowi.
A tak w ogóle witam Was w ten piękny poniedziałkowy poranek =) Jakże ja się ciesze ze dziś jest w końcu poniedziałek ^^ a wy? biggrin.gif

miałem na myśli urodziny tongue.gif
Hpsi
@bim2 biggrin.gif ta zniżka jest niezwykle kusząca ^^ jednak wolałbym dołączenie do paczki np jakiegoś 4-ro paka piwka to by chyba bardziej skusiło. Powodzenia w sprzedaży w takim razie
@pawel_w to gz, ze miałeś urodziny w takim razie spoznione najlepszego bo tego nie ogarnełem. Kurde kiedy to ja się cieszyłem z urodzin ?biggrin.gif teraz wole przemilczeć ten fakt biggrin.gif

Czy tylko ja mam taki dziwny śmieszny tydzień ?biggrin.gif Więcej uśmiechu na twarzach ludzie, dziś "czwartek" weekend niedługo tongue.gif
ixpack
... ale dziś wtorek jest :/
Hpsi
tak ale jutro ostani dzień pracy i długi weekend?? ah zapomniałem ze ty w UK. tak fajnie nie macie co nie?biggrin.gif
ixpack
A weź spadaj wink.gif
Hpsi
Wiesz, ze teskniłem z toba cheff.gif nie miałem komu dogryzać biggrin.gif jak sie ciesze ze jestes ^^tongue.gif
Pawel_W
dłuuugi, 15-tygodniowy weekend (wakacje + wyjazd klasowy we wrześniu + wesele kuzynki we wrześniu), prawie 1/3 roku mam wolne haha biggrin.gif
Hpsi
@pawel_w, ale wiesz 2/3 roku musisz zrobić to co nie jest dla Ciebie przyjemne wiec nie zazdroszcze biggrin.gif wole pracować wiekość czasu zajmując się swoim hobby i cieszyć się rano ze wstaje do pracy. A jeszcze bardziej cieszyć się np z 4 dniowego weekendu ktory mogę spędzić przed książka, z znajomymi itd smile.gif
Wolne git, ale szczeże aktualnie nie wiedziałbym co ze sobą zrobić jakbym miał 1/3 roku wolnego ...

btw: ixpack - o zgrozo : ja + ty + ten offtopic ... :-p znów poł dnia stracę na dyskusje z Tobą o niczym??biggrin.gif
ixpack
... A jak jeszcze dodać, że pracujesz jako programista, robisz to co lubisz... Jesteś szczęśliwszy niż Bill Gates etc.

Super jest robić to, co się lubi. A wielu tego nie docenia.
Mój brat wiecznie zmęczony - a jest administratorem sieci w jakiejś firmie tworzącej tkaniny... No bez obrazy adminów - ale co On tam takiego męczącego robi happy.gif

Hpsi+ - ja niedługo znikam, przerwę robię. Dziś sporo do roboty :/
Hpsi
@ixpack sleep.gif sciana.gif why!!?? zostań ze mną biggrin.gif
a na poważnie. Ludzie często ciągną tam gdzie mają wiekszą kasę nie zwracając uwagi na to czy to lubią czy nie - bezesenu sposób rozumowania. Podejrzewam, że twoj brat poprostu nie lubi tego co robi nie jara się tym i nie sprawia mu to przyjemności to raz temu jest zmęczony, ale także dużo znaczy atmosfera w miejscu gdzie pracujesz. biggrin.gif

Edit: ixpack ^^ szykuje mi się tydzien/dwa w uk w tym roku może cie odwiedze biggrin.gif aaevil.gif
nospor
@ixpack, @Hpsi weźcie wy stąd spadajcie bo robić OFFTOPIC w temacie OFFTOPIC.... no toż to się tego nie czytać.... tongue.gif
Wymieńcie się numerami gg, żonami, mężami czy czym tam chcecie no ale nie zaśmiecajcie tak fajnego tematu.... wink.gif
ixpack
Cytat(Hpsi+ @ 21.06.2011, 10:58:33 ) *
atmosfera w miejscu gdzie pracujesz. biggrin.gif

Edit: ixpack ^^ szykuje mi się tydzien/dwa w uk w tym roku może cie odwiedze biggrin.gif aaevil.gif

To pewnie atmosfera, bo chyba to lubi. Choć imo ma wielki talent plastyczny (chyba super by z niego był designer). Podobno z hindusami robi, więc nie dziwie się, żarty o kozach etc.

Przyjeżdżaj biggrin.gif (Ballymena - Północna Irl.), co prawda nie mam miejsca w domku, ale u mojej mamy jest wolny pokój hehehe biggrin.gif więc jak coś - miałbyś gdzie przekimać. 2ga opcja całonocna imprezka u znajomego (też ma wolne łożę) =]

nospor - masz rację ;) ale zobacz my teraz poruszamy atmosferę w pracy, to czy się lubi pracę etc. To jest 2gie dno smile.gif
nospor
Cytat
To jest .... dno
Tak, masz rację, to jest dno wink.gif
Hpsi
z hindusami to ja tez wspolpacuje czasem tongue.gif nie są źli ale sa niezwykle mało inteligenti tongue.gif

yhm pierwsza opcja ^^ przyjechania do Ciebie tak średnio ;p u Twojej mamy spać? chcesz by się przeraziła questionmark.gifbiggrin.gif
druga opcja Ciekawsza lecz? dlaczego u znajomego a nie znajomej biggrin.gif?

@nospor wink.gif dlaczego tak poważnie podchodzisz do wszystkiego tongue.gif trzeba więcej radości z zycia czasem trzeba cos glupiego robisz. Ale w sumie masz racje my niestety przeginamy pale czasem ... tongue.gif
ixpack
Cytat(nospor @ 21.06.2011, 11:05:13 ) *
Tak, masz rację, to jest dno wink.gif

Protestuję! To jest manipulacja! Media "kłamiom".

Jakieś znajome by się znalazły, ale te ładniejsze już zajęte. Ok. Hpsi+ pisz na pw, nie chcą nas tu sad.gif
Hpsi
Cytat
Ok. Hpsi+ pisz na pw, nie chcą nas tu sad.gif

będę tesknić, żegnaj jeden wielki offtopicu!;(
ixpack
Cytat(Hpsi+ @ 21.06.2011, 11:09:34 ) *
będę tesknić, żegnaj jeden wielki offtopicu!;(

Ale nospor nie pisał, że nie możemy tu pisać "nie na temat" jakiegoś tematu - to jak będzie coś poruszane to można się wtedy mądrze wtrącić... Tylko jak :/
nospor
Cytat
dlaczego tak poważnie podchodzisz do wszystkiego trzeba więcej radości z zycia czasem trzeba cos glupiego robisz. Ale w sumie masz racje my niestety przeginamy pale czasem ...
Ech tyyyyy........ sam podchodzisz poważnie bo żartu nie poznajesz tongue.gif

Cytat
To jest manipulacja!
No wiesz co....exclamation.gif Ja jedynie skróciłem Twoją wypowiedź, bo takaaa długa była a papier trzeba oszczędzać wink.gif
Hpsi
@nospor: a kto powiedział, że nie poznaję biggrin.gif ale przyznałem Ci rację że zdarza nam się zrobić offtopic w offtopicu i to niejednokrotnie.
@MIND nospor: ^^ nadal twierdzę iż, Twoje wypowiedzi potrafią poprawić humor - choc myslalem ze dziś to już bardziej nie jest możliwe biggrin.gif a i jedno zapytanko co to jest papier ?biggrin.gif
ixpack
Cytat(nospor @ 21.06.2011, 11:26:31 ) *
Ech tyyyyy........ sam podchodzisz poważnie bo żartu nie poznajesz tongue.gif

No wiesz co....exclamation.gif Ja jedynie skróciłem Twoją wypowiedź, bo takaaa długa była a papier trzeba oszczędzać wink.gif

Jeszcze będziecie nam płacić za nasze "Stand-up'y" w Off-Topic'u. Znam Gargamela.

Dobra... spylam pracować, nie ma żartów :/
nospor
Cytat
a kto powiedział, że nie poznaję
mind nospor nie ujawnia swoich informatorów brzydal.gif

Cytat
a i jedno zapytanko co to jest papier
plotka głosi, że kiedyś nasi pradziadowie używali tego zamiast klawiatury i monitora. Ale kto by tam plotkom wierzył...
Hpsi
brak klawiatury i monitora!? eee nie wyobrażam sobie tego, jak tutaj bym miał wysłać smsy oraz e-maile!? albo pisać na forum??
nospor
Kiedyś mój pradziad czatował na moją prababkę pod płotem by znią w komórce robić gadu gadu... wink.gif
Hpsi
EE czekaj nospor.. chcesz powiedzieć, że kiedyś kontakty międzyludzkie nawiązywało się w realnym świecie? przecież to obrzydliwe, taka ilość bakterii, zarazków itd tam się znajduje!? Jak oni mogli: gadu-gadu jest po to by można było sobie z kimś poczatować, a potem to co twój pradziad robił z twoja prababką do tego przecież są kamerki internetowe!:P
kurczę, chyba będę musiał przysiąść i poczytać trochę o historii ludzkości, przecież to co oni robili było szalone!
nospor
Kiedyś przypadkiem wpadnie na ciebie dziewczyna... nie wiem jak i nie wiem kiedy ale kiedyś na pewno, a ty co? A ty..... a ty jak zwykle na OFFTOPICU będziesz ludziom głowę truł....aaaaaaa tongue.gif Trzeba dać Wam bana na tydzień wink.gif
Hpsi
Cytat
Trzeba dać Wam bana na tydzień

A po proszę, chyba by się przydał ^^

odnośnie dziewczyny która by miała na mie wpaść tongue.gif to uwierz mi napiszę Ci gdzieś tak "Mind nospor, proszę doradź mi co mam zrobić z tym dziwnym stworzeniem które chce nawiązać ze mna kontakt w realnym świecie - ja sie boję, jak mam się zachować!? jak mam do niej pisać jesli ona jest metr odemnie i używa dawno zapomnianego przyządu jakim są strudny głosowe..." biggrin.gif
bim2
MIND Nospor, czy jest możliwość w jakiś sposób zmiany delikatnie nicka? smile.gif O czczigodny moderatorze!

nospor
Zmiana nicka:
1) Komu?
2) Takie sprawy należy kierować do już mniej czcigodnego adminstratora smile.gif

@Hpsi a pisz sobie, poproszę tylko podanie na "papierze" biggrin.gif
bim2
Dwójeczkę chciałem zamienić na "usiek" tongue.gif Bo ta 2 tylko dana była przez to, że macie minimum 4 litery w nicku na forum ustawione.
Hpsi
@bim2 przez Ciebie mi się przypomniało że miałem kiedyś inny problem: miam sobie nicka na tym forum hpsi+ (+ dlatego, ze zapomniałem danych do konta "hpsi" ) swego czasu (w 2k5 roku pisałem i nie dostałem odpowiedzi bo nie miałem już tego maila na który zostało załozone) ! własnie sobie uswiadomiłem iż mam konto na tym forum od 2k4 roku!!<lol>,,,

@nospor: spoko, kolezanka własnie mi pokazała jak sie uzywa papieru i DLUGOPISU!? , podanie moge napisać, tylko jak Ci to wysłać ^^tongue.gif
bim2
U mnie jest też tak, że jak kiedyś mieliśmy za młodu z bratem jeden komputer to wspólny nick powstał: Bartosz I Michał (a dwójka, bo jest nas dwóch). I potem czasami tego nicku używałem, ale jednak wolałbym bimusiek. sad.gif

MIND Nospor, nakłoń już nie-mind administratora :[
nospor
Cytat
MIND Nospor, nakłoń już nie-mind administratora
mind nospor rzecze: odpowiedzialność za swe czyny musisz ponosić sam.... piwo które naważyłeś musisz wypić sam.... inaczej mówiąc: rusz swoje cztery litery i sam napisz do admina a nie sie mną wyręczasz leniu patentowany wink.gif
cojack
Kod
       \    |\___/|      /   \//  \\
            /0  0  \__  /    //  | \ \
           /     /  \/_/    //   |  \  \
           @_^_@'/   \/_   //    |   \   \
           //_^_/     \/_ //     |    \    \
        ( //) |        \///      |     \     \
      ( / /) _|_ /   )  //       |      \     _\
    ( // /) '/,_ _ _/  (; -.    |    _ _\.-~        .-~~~^-.
  (( / / )) ,-{        _      `-.|.-~-.           .~         `.
(( // / ))  '/\      /                 ~-. _ .-~      .-~^-.  \
(( /// ))      `.   {            }                   /      \  \
  (( / ))     .----~-.\        \-'                 .~         \  `. \^-.
             ///.----..>        \             _ -~             `.  ^-`  ^-_
               ///-._ _ _ _ _ _ _}^ - - - - ~                     ~-- ,.-~
                                                                  /.-~
dezerter_af
Jak by ładnie pokolorować to co ten smok wypuszcza to wyszła by tęcza biggrin.gif
Pawel_W
mhm, nyan dragon jeszcze chyba nie było biggrin.gif
ixpack
LulzSec - jeden z "mastermindów" chyba złapany... Ciekawe czy to nie oni stali za "obrazkowymi trojanami" na google. Skądś musieli swoje zombie pozyskać.
Hakiery jednak za bardzo się panoszyli :/ a mogli to tak fajnie rozegrać, taki piękny anarchistyczny mógłby być internet... Świat jak na 4chan.org?

Chyba dobrze, że gościa mają.
Hpsi
A zem tak powiem dziś "piątek" ^^ Dobry dzien wszyskim co sie wyspali, nie wyspali etc biggrin.gif jakie plany na weekend?
Pawel_W
urodziny znajomej i festyn daleko za Krakowem biggrin.gif

ciekawe kto nabije pięciotysięcznego posta? Lkingsmiley.png
thek
Ile lat cofnąłeś się w przeszłość? tongue.gif
Bo na stronie głównej jest w tym momencie:
Cytat
Nasi użytkownicy napisali 828 454 postów

EDIT: Byłbym zapomniał... Niektórzy userzy tutaj mają samodzielnie więcej niż 5000 postów, więc to też nieco dziwne wink.gif
Substr
5000 post w temacie @Thek smile.gif Właśnie go napisałeś smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.