Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeden Wielki OffTopick
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235
Red Hat
Lubię płatki z mlekiem

Nie wiedziałem co wpisać w tym jednym wielkim off topic. ;]
peter13135
Pomidory są najlepsze.
Xaar
Jednak to ogórki wymiatają.
!*!
Tyle kodu do napisania, a tak mało weny.
scanner
Cytat(!*! @ 3.07.2012, 16:00:34 ) *
Tyle kodu do napisania, a tak mało weny.

http://www.youtube.com/watch?v=2UnpGSRk4hQ
ixpack
Cytat(scanner @ 3.07.2012, 15:24:17 ) *

http://youtu.be/rYzSXdPhJYU

A co do kodu, weny... Czekam na narodziny córki (na dniach), skupienie zerowe :/
scanner
Cytat(ixpack @ 3.07.2012, 16:42:08 ) *

Zepsułeś mnie...
solificati
Ja pisałem kod ostatnie kilka dni. Teraz czekam aż się coś wykona.
kamil4u
A ja bawię się PIC-kami - początki bywają trudne wink.gif
!*!
Tak, dla potomnych i tych co jeszcze mają wątpliwości, dlaczego spacja ma przewagę nad tabulacją w edytorach i przykład kodu, dlaczego warto to zmieniać:
http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=974437
kamil4u
Cytat
dlaczego spacja ma

Twoim zdaniem ma smile.gif
!*!
Cytat(kamil4u @ 3.07.2012, 21:18:57 ) *
Twoim zdaniem ma smile.gif

Popatrz na ten kawałek kodu i pokaż mi argumenty ZA tongue.gif
kamil4u
Ogólnie dyskusja wałkowana setki razy. A i tak zawsze każdy pozostaje przy swoim wink.gif

Dla mnie głównym argumentem za jest to, że każdy na każdym komputerze może ustalić szerokość tabulacji na tyle ile mu odpowiada. Np. w moim przypadku jest to szerokość trzech spacji, a w bardzo ekstremalnych sytuacjach dwie. I nie wiem jak się zachowa edytor, gdy trzeba usunąć tabulację( spacje ) w całym bloku funkcyjnym( np. gdy usuwamy zbędnego if-a ).

Jakby wkleił kod, nie na forum, a na odpowiedniej stronie typu paste, wszystko byłoby ok smile.gif

--edit--
Tylko nie zaczynajmy tej dyskusji jeszcze raz. Teraz czas, żebyś dyskretnie zmienił temat na jakiś bardziej OT wink.gif
Spawnm
WENTYLATOR!! biggrin.gif
!*!
Właśnie nie. Ponieważ gdy zamienisz tab na spacje (3,4) to u każdego będzie wyglądać ona tak samo, bez wyjątku. A jak używasz tab, to jest to zależne od edytora, tym samym wymuszasz jakiekolwiek zmiany u innych ludzi, tylko po to, bo Ci się tego zmienić nie chciało tongue.gif A tak, ze spacjami każdy ma spokój.

Cytat
I nie wiem jak się zachowa edytor, gdy trzeba usunąć tabulację( spacje ) w całym bloku funkcyjnym( np. gdy usuwamy zbędnego if-a ).

Normalnie, a jak ma się zachować? Usunie to co chcemy, w zależności od skrótu jaki użyjemy ctrl+backspace usunie tab/spacje(jako tab).

Bardziej OT? Własny groszek w ogródku to dobra rzecz biggrin.gif
kamil4u
Cytat
zależne od edytora
Edytor ma opcje zmiany szerokości tabulatora wink.gif

Cytat
Własny groszek w ogródku to dobra rzecz

Nie mam ogródka sad.gif

@Spawnm: Chcesz? Masz? Kupiłeś właśnie? Domagasz się? Masz do sprzedania? biggrin.gif
!*!
Cytat
Edytor ma opcje zmiany szerokości tabulatora

Ale po co mam cokolwiek zmieniać w edytorze? Tylko dlatego że koder spieprzył sprawę i wydawało mu się że tab to dobra rzecz?
Cytat
@Spawnm: Chcesz? Masz? Kupiłeś właśnie? Domagasz się? Masz do sprzedania?

Pewnie sam skręcił z gumki, ołówków i własnego palca.
kamil4u
No właśnie nic nie zmieniasz w edytorze. Raz zmieniasz na taką wersją jaka Ci odpowiada np. ja mam na szerokość 3 spacji i koniec.

Teraz sobie wyobraź sytuację:

Ty piszesz u siebie używając tabów, ale z szerokością 4 spacji( ja używam 3). Teraz wysyłasz mi kod i ja się nie muszę się męczyć z Twoimi "byczymi" tabulatorami( 4 spacje zamiast 3! ) tylko widzę tak jak chcę( 3 spacje ).

A jak wyślesz mi kod ze spacjami zamiast tabulatorów to nie mam na to wpływu, czyli jestem z góry skazany na wielkie tabulatory i nie mieć swoich ulubionych ustawień.

--edit--
@down: Czyli ja nie przekonam Ciebie, a Ty mnie wink.gif Jeśli edytor nie ma możliwości kontrolowania tego, to to jest kiepski edytor.

Czasami rozwali szczególnie jak ktoś ma mały ekran( rozdzielczość ). Wtedy 3 lub 5 spacji ma znaczenie smile.gif
!*!
Jedna spacja mniej/więcej nie rozwali Ci układu dokumentu, tak jak tabulacja. Tab jest zależny od kroju fontu, do tego dochodzą ustawienia edytora (o ile w ogóle można w nim to zmienić). Spacje są nieinwazyjne. tongue.gif
O$iek
Mój komputer chodzi jak odkurzacz. Boksowe chłodzenie AMD to porażka biggrin.gif
everth
AMD robi dobre procki - tylko nie do pecetów (czyt. gier). Przykro mi.
Ameka
Jak wszyscy piszą to i ja...
O$iek
Cytat(everth @ 4.07.2012, 19:18:57 ) *
AMD robi dobre procki - tylko nie do pecetów (czyt. gier). Przykro mi.

Ale on się poci przy zwykłym przeglądaniu stron wink.gif
solificati
Cytat(solificati @ 3.07.2012, 17:50:01 ) *
Ja pisałem kod ostatnie kilka dni. Teraz czekam aż się coś wykona.

O, wreszcie coś wyszło!
Ameka
natomiat moim zdaniem pod serwery są lepsze AMD
pod granie itd. lepszy INTEL

nietety mało ludzi o tym wie i mało się z tym zgadza...
Daiquiri
Cytat(Ameka @ 5.07.2012, 16:56:05 ) *
natomiat moim zdaniem pod serwery są lepsze AMD
pod granie itd. lepszy INTEL

nietety mało ludzi o tym wie i mało się z tym zgadza...
Dlaczego niestety?
Ameka
dawno dawno temu jak mi ktoś opowiadał tu jego cytat:
"Intel zawsze robił, robi i będzie robił procesory o tym samym systemie logicznym,
amd zawsze szuka czegoś nowego, dlatego jego procesory są bardziej wyspecjalizowane
a przez to zdecydowanie lepsze, intel jest bardziej uniwersalny, gdyż ma prostą budowę."

Osoba która mi to mówiła ma ponad 60 lat, siedzi w informatyce od bardzo dawna,
stwierdzam jednak że AMD zawsze będzie lepszy od serwery a intel zawsze lepszy pod zastosowanie domowe.

Jak ktoś się nie zgadza, trudno może mieć swoje zdanie, ale AMD się lepiej sprawdzaw w rozwiązaniach specjalistycznych.
Daiquiri
Cytat(Ameka @ 5.07.2012, 17:41:23 ) *
stwierdzam jednak że AMD zawsze będzie lepszy od serwery a intel zawsze lepszy pod zastosowanie domowe.
OK, ale może jakiś konkret? Nieszczególnie interesuje mnie co Ci ktoś powiedział. Interesuje mnie Twoje zdanie poparte konkretami - tylko nie w stylu VAIO jest do niczego, bo ciężko się dostać do wiatraka...

PS. Dawno dawno temu, czyli kiedy? smile.gif
Niktoś
Cytat
Jak ktoś się nie zgadza, trudno może mieć swoje zdanie, ale AMD się lepiej sprawdzaw w rozwiązaniach specjalistycznych.

A widziałeś AMD w urządzeniach mobilnych?AMD mają to do siebie ,że się szybciej grzeją i potrzebują dobrego systemu chłodzenia, a tam gdzie wymagana jest minimalizacja to tych procesorów po prostu nie ma bo się nie nadają.
Ameka
jeżeli chodzi o to, to tłomaczę jak ja to zrozumiałem:

Procesor wykonuje ileś tam obliczeń na sekundę, czyli odpowiada to częstotliwości traktowania zegara procesora

Jeżeli procesor się pomyli, jest system który zwany jest "debuggerem jądra" nie wiem czy to
poprawna nazwa, ale prawdopodnie tak.

Ten debugger jest zupłnie inny w intelu i zupełnie inny w AMD

Niestety intel stosuje ten sam, zawodny, dlategoserwery zawsze padają, głównie z tego powodu.
Amd ma to dopracowane bardziej ale niestety tu też są minusy,

Ciepło z procesora jest 2x wyższe niż to jakie jest przy intelu, dodadkowo nie ma to zabespieczenia
przed "nadrzędnym poleceniem aktywnym" nie do końca wiem co to znaczy mi to tłomaczono tak:

Procesor wykonuje przykładowo 10 obliczeń, jeżeli podczas tych 10 obliczeńdyanmicznie [od razu] zmienimy
jedną zmienną lub jedno działanie, procesor nie dokończy tego obliczenia, tylko samstwierdzi czy dokończenie
poprzedniego obliczenia jest potrzebne, czy ma zresetować procedurę i zacząćod nowa.

Moim zdaniem nie ma lepszych i gorszych procesorów, zarazem AMD jest dobre jak i INTEL
do serwera intel nie używam, siedzą tam AMD, natomiast w laptopie posaidam propcesor intela który
jest lepszydo tego celu.

Niestety ale odpowiedź dlaczego? - dlatego jest najczęściej używana, gdyż mało kto sięzna na takim temacie jak
architektura procesora. Mnie to tłomaczono i nie za bardzo to zrozumiałem, więc jak się pomyliłem to przepraszam

apropo VAIO - rozbieram różne sprzęty, od różnych producentów i nabrałem już takiego doświadczenia że wiem
i potrafię ocenić co się zepsuło, chodziłem na szkolenie do jednego znajomego profesora mechtroniki i elektroniki
i nauczył mnie jak to się wszystko buduje itd. I tu pada jego najlepszy cytat:
"Za czasów gdy komputery mieli nieliczni, produkowanojest tak aby mogły wytrzymać jak najwięcej, około roku
2000 zaczęła się tendencja pogorszenia jakości sprzętu ale poprawianie jego wyglądu.

Od pewnego czasu, gdy iPOD wszedł na rynek amerykańskizauważyłem to gdy byłem na spotkaniu naukowców.

Od tego czasu powiem ci tylko tyle:
"przęt robiony jest teraz tak aby ładnie wyglądał, świecił się i dobrze działał przez pierwszy rok.
potem masz kupić drugi, kiedyś robiono komputery aby działały, teraz aby je sprzedawać"

I dlatego wniosek że apple to sprzęt dla ludzi tępych i bogatych.

Tak podobnie jest z VAIO, rozebrać tego nie sposób bez doświadczenia, a naprawa jest mało możliwa.

Przykład:
Przedwczoraj otrzymałem monitor samsunga, 19" pod d-sub zwykły LCD.
Konstrukcja jego poza ramką jest wg. mnie źle zrobiona ale naprawa jest bardzo kłpotliwa,
na szczęście mi sięudało,zwymianą tylko jednej części.

Drugi przkład:
Znajomy przyniósł do mnie laptopa MSI, posiadamsam laptopa tej firmy,
wszystko było tak zrobione że odkręciłem 6 śróbek i naprawazajęła 9min.

Trzeci przykład:

nagrywarka samsunga,
otworzyłem jej klapkę i od razu zamknąłem, większego burdelu projektowania nie widziałem.

Niestety samsung którego kiedyś ceniłem teraz zmienia się w szajsunga, amen.

To już koniec notowania, ciąg dalszy nie nastąpi czytał Twój admin. <- tego nie komentować proszę ;]
Daiquiri
Cytat(Ameka @ 5.07.2012, 18:42:30 ) *
Od pewnego czasu, gdy iPOD wszedł na rynek amerykańskizauważyłem to gdy byłem na spotkaniu naukowców.
Wybacz, ale momentami ciężko jest zrozumieć co Ty w ogóle masz na myśli. Zauważyłeś, że iPOD wszedł na rynek amerykański gdy byłeś na spotkaniu naukowców?

Od tego czasu powiem ci tylko tyle:
"przęt robiony jest teraz tak aby ładnie wyglądał, świecił się i dobrze działał przez pierwszy rok.
potem masz kupić drugi, kiedyś robiono komputery aby działały, teraz aby je sprzedawać"
A ja Ci powiem tylko tyle: farmazony Panie prawisz, aż miło.

Natomiast twierdzenie, że ktoś jest "tępy" i "bogaty", ponieważ posiada sprzęt apple jest domeną ludzi niebywale inteligentnych.

Co do VAIO - jeżeli Twoim jedynym argumentem jest fakt, iż masz problem z rozebraniem tego sprzętu - to Twoim wnioskiem powinno być jedynie stwierdzenie, że brakuje Ci wiedzy / doświadczenia, nie zaś ocena sprzętu jako "lipnego". To jak stwierdzić, że matematyka jest lipna bo nie potrafisz liczyć.

To już koniec notowania, ciąg dalszy nie nastąpi czytał Twój admin. <- tego nie komentować proszę ;]
?
Ameka
Tam chyba pisze że to jest cytat który kończy się znakami ""

Nie dziwi mnie że mnie krytykujesz że twierdzisz że gadam pierdoły.

Zapraszam cię do obejrzenia filmu :

http://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU

Obejrzyj, może zmienisz zdanie

Propo matematyki

Jak ty muiesz liczyć, licz na siebie !
melkorm
O wszystkim i o niczym, bez argumentów + filmik który widziałem już dawno temu - i tak zgadzam się z nim, ale ... no właśnie ale:
- czepiasz się apple o wykonanie urządzeń ? przepraszam ale jako tępy i bogaty (dobry żart z tym bogatym, chciałbym być @_@) mam Mac'a - i stwierdzam że jest to jeden z najlepiej wykonanych laptopów jakie miałem w rękach, i nie błyszczy się, nie jest super och uch ach w cukiereczki i kwiatuszki, jest prosty i solidny i działa bez zacięcia a ma już swój wiek - i za samo to stwierdzam że gadasz od rzeczy - poproszę rzetelne argumenty i badania to można dyskutować i wzburzać się jacy to Oni źli, co i tak nie da ale cóż.

Pozdrawiam off-topic - tho gadamy na temat, koszmar :S
Daiquiri
Ameka, o żarówkach wiadomo nie od dziś, ale co w związku z tym? Ja nie twierdzę, że nie buduje się sprzętu z ograniczoną żywotnością (zwłaszcza gdy mamy obniżone systemy kontroli jakości). Twierdzę natomiast, że rzucasz jakieś hasła, bez poparcia w postaci konkretów. Potem łapiesz się czego popadnie i piszesz cokolwiek. Zauważ, że kiedyś za dobrą stacjonarkę musiałeś zapłacić około 5.000pln - teraz 2.000pln. Nie rozumiem jednak jak ma się to do VAIO (bo z ciągu akapitów wynika, iż istnieje związek).
Ameka
jeżeli chodzi o MAC jażeli jest to MaCBooK pro to może i wykonanie ma dobre, bateria wymienna,

Dyskusjadalsza na ten temat jest zbędna,ja wiem swoje, wy wiecie swoje, i tego sięnie da zmienić amen
Niktoś
Ja powiem tak: czas działania sprzętu jest ustalany przez takie coś jak karta gwarancyjna. To nie jest tak, że kupujesz sprzęt i po roku się psuje.On ma działać do czasu ustalonego w karcie gwarancyjnej bo inaczej będzie to na niekorzyść firmy produkcyjnej(zwroty),czas i koszt naprawy.Po tym czasie to już można liczyć na szczęście jeśli coś Ci chodzi dłużej.Dlatego wybiera się produkty z najdłuższym okresem gwarancji.
Spawnm
Ma 5 letniego acera z przeceny w markecie który miał 6 miesięcy gwarancji, nadal sprawny cool.gif
prowseed
[...]
nie do końca wiem co to znaczy mi to tłomaczono tak:
[...]
Mnie to tłomaczono i nie za bardzo to zrozumiałem

TŁUMACZONO.
everth
Cytat

Sam w to nie wierzyłem (choć byłem przekonany) dopóki nie zacząłem programować pod iOSa i używać Maca na codzień.
solificati

Procesor wykonuje ileś tam obliczeń na sekundę, czyli odpowiada to częstotliwości traktowania zegara procesora

Jeżeli procesor się pomyli, jest system który zwany jest "debuggerem jądra" nie wiem czy to
poprawna nazwa, ale prawdopodnie tak.

Ten debugger jest zupłnie inny w intelu i zupełnie inny w AMD

Niestety intel stosuje ten sam, zawodny, dlategoserwery zawsze padają, głównie z tego powodu.
Amd ma to dopracowane bardziej ale niestety tu też są minusy,

Ciepło z procesora jest 2x wyższe niż to jakie jest przy intelu, dodadkowo nie ma to zabespieczenia
przed "nadrzędnym poleceniem aktywnym" nie do końca wiem co to znaczy mi to tłomaczono tak:

Procesor wykonuje przykładowo 10 obliczeń, jeżeli podczas tych 10 obliczeńdyanmicznie [od razu] zmienimy
jedną zmienną lub jedno działanie, procesor nie dokończy tego obliczenia, tylko samstwierdzi czy dokończenie
poprzedniego obliczenia jest potrzebne, czy ma zresetować procedurę i zacząćod nowa.

Moim zdaniem nie ma lepszych i gorszych procesorów, zarazem AMD jest dobre jak i INTEL
do serwera intel nie używam, siedzą tam AMD, natomiast w laptopie posaidam propcesor intela który
jest lepszydo tego celu.

Niestety ale odpowiedź dlaczego? - dlatego jest najczęściej używana, gdyż mało kto sięzna na takim temacie jak
architektura procesora. Mnie to tłomaczono i nie za bardzo to zrozumiałem, więc jak się pomyliłem to przepraszam

Co za bzdury.

Ja już nie będę próbował się kłócić z tymi bzdurnymi argumentami - debugger jądra w procesorze?! Dynamiczna zmiana podczas oblicze?!

Ja tylko polecę się zastanowić i spojrzeć jak wygląda wsparcie prawdziwych serwerów dla różnych procesorów. Wirtualizacja bierze za pierwszą platforme Intel VT-x a nie amd-v.
Porównaj sobie ofertę producentów serwerów pod jakie procesory produkują. Choćby IBM/HP - amd tylko w najniższych liniach.
Nie mówiąc o tym ile intel opracował nowych rzeczy w historii i jaki ma budżet na badania (nie tak dawno budżet r&d intela był większy niż przychód amd!)

AMD jest graczem w rozwiązaniach konsumenckich. W serwerach to oni nawet na drugim miejscu nie są. AMD w kwestii serwerów próbuje udawać Sun/Oracle bo w hpc nie mają szans z Intelem per watt. Problem taki, że do SPARCa im też daleko.
Ameka
Cytat
Sam w to nie wierzyłem (choć byłem przekonany) dopóki nie zacząłem programować pod iOSa i używać Maca na codzień.

Moja opinia jest taka, że niestety ale ja jestem bardzo nieprzekonany do tego urządzenia spod znaku jabłuszka.
Nie jestem także przekonany że ono jest takie złe, jak sądze, jeżeli wszyscy mówią że jest super itd.
Niestety ale nie wiem czy sądzić że:
-wszyscy ludzie posaidający go po prostu chcą ładnie z nim wyglądać
-czy po prostu ten sprzęt jest na prawdę dobry

Cytat
Cytat(Ameka @ 5.07.2012, 18:42:30 )
[...]
nie do końca wiem co to znaczy mi to tłomaczono tak:
[...]
Mnie to tłomaczono i nie za bardzo to zrozumiałem

TŁUMACZONO.

Nigdy nie jestem pewien swoich wypowiedzi na 100% aby nie wprowadzać nikogo w błąd
i nie dyktować mu nieprawdziwych informacji tak piszę.

Cytat
Ma 5 letniego acera z przeceny w markecie który miał 6 miesięcy gwarancji, nadal sprawny

Mylisz się, laptop z 4-rdzeniowym procesorem intela, 4gb ram + jedna kość w drugim laptopie
grafika 1gb własnej do 2gb współdzielonej, do tego system 64 bit.
Drugi laptop to HP550 z core 2 duo

Cytat
Ja powiem tak: czas działania sprzętu jest ustalany przez takie coś jak karta gwarancyjna. To nie jest tak, że kupujesz sprzęt i po roku się psuje.On ma działać do czasu ustalonego w karcie gwarancyjnej bo inaczej będzie to na niekorzyść firmy produkcyjnej(zwroty),czas i koszt naprawy.Po tym czasie to już można liczyć na szczęście jeśli coś Ci chodzi dłużej.Dlatego wybiera się produkty z najdłuższym okresem gwarancji.

Apple daje rok gwarancji z rozszerzeniem na 3 lata, odpłatnie.
Jak sprzęt byłby dobry, działa 10 lat+ niestety apple jest moim zdaniem robiony pod wygląd a po tych
3 latach musi się popsuć. Będzie działać tyle, ile będzie działać bateria.

Cytat
Ameka, o żarówkach wiadomo nie od dziś, ale co w związku z tym? Ja nie twierdzę, że nie buduje się sprzętu z ograniczoną żywotnością (zwłaszcza gdy mamy obniżone systemy kontroli jakości). Twierdzę natomiast, że rzucasz jakieś hasła, bez poparcia w postaci konkretów. Potem łapiesz się czego popadnie i piszesz cokolwiek. Zauważ, że kiedyś za dobrą stacjonarkę musiałeś zapłacić około 5.000pln - teraz 2.000pln. Nie rozumiem jednak jak ma się to do VAIO (bo z ciągu akapitów wynika, iż istnieje związek).

Niestety nie masz racji. Jakby się producentą to opłacało, robiliby lepszy sprzęt. No bo po co
używać np. w PS3 błyszczącej obudowy zamiast matowej ? Jak zarabia się na grach a nie na konsoli ?

Cytat
O wszystkim i o niczym, bez argumentów + filmik który widziałem już dawno temu - i tak zgadzam się z nim, ale ... no właśnie ale:
- czepiasz się apple o wykonanie urządzeń ? przepraszam ale jako tępy i bogaty (dobry żart z tym bogatym, chciałbym być @_@) mam Mac'a - i stwierdzam że jest to jeden z najlepiej wykonanych laptopów jakie miałem w rękach, i nie błyszczy się, nie jest super och uch ach w cukiereczki i kwiatuszki, jest prosty i solidny i działa bez zacięcia a ma już swój wiek - i za samo to stwierdzam że gadasz od rzeczy - poproszę rzetelne argumenty i badania to można dyskutować i wzburzać się jacy to Oni źli, co i tak nie da ale cóż.

Generalnie to jest jeden wielki OFF topic
więc tu się po prostu pisze o pierdołach, czasem o ważnych rzeczach.
Jeżeli chodzi o MAC`a to nie wiem czy jego wykonanie jest aż tak dobre?

Cytat
Co za bzdury.

Ja już nie będę próbował się kłócić z tymi bzdurnymi argumentami - debugger jądra w procesorze?! Dynamiczna zmiana podczas oblicze?!

Ja tylko polecę się zastanowić i spojrzeć jak wygląda wsparcie prawdziwych serwerów dla różnych procesorów. Wirtualizacja bierze za pierwszą platforme Intel VT-x a nie amd-v.
Porównaj sobie ofertę producentów serwerów pod jakie procesory produkują. Choćby IBM/HP - amd tylko w najniższych liniach.
Nie mówiąc o tym ile intel opracował nowych rzeczy w historii i jaki ma budżet na badania (nie tak dawno budżet r&d intela był większy niż przychód amd!)

AMD jest graczem w rozwiązaniach konsumenckich. W serwerach to oni nawet na drugim miejscu nie są. AMD w kwestii serwerów próbuje udawać Sun/Oracle bo w hpc nie mają szans z Intelem per watt. Problem taki, że do SPARCa im też daleko.

Czy Miał Pan do czynienia z serwerami które są wykorzystywane w poważnych firmach [patrz bank, ubezpieczyciele]
oraz czy widział Pan wieloklastrowe serwery że może się Pan o tym wypowiadać ?

Czy wie Pan że IBM buduje serwery na zamówienie ?
Czy wie Pan że IBM oferuje produkty które są dla małych i średnich firm, te są na stronie dostępne,
a dla dużych, naprawdę dużych firm robi się na zamówienie?

Mam z tego dużo informacji, gdyż znajomy pracował w IBM,

Dobra teraz trochę o mnie

Teraz ktoś dla kogo pracuję zaoferował mi jako zapłatę kilka rzeczy.
Część już dostałem.
2x Słuchawki skullcandy Aviator White wersja USA.
stacja dokująca do Iphone ipad
Oraz mam do wyboru:
Play station 3
MacBook Air 11" wersja z procesorem core 2 duo
iPAD 2 wersja 16gb.
Więc prawdopodbnie jak większość rzeczy które otrzymam za pracę, która jest wymianą handlową,
a nie pracą, niestety ale takie są przepisy że jak się gdzieś pracuje to kasy nie wezmę więcej jak 3000zł bo od tego podatek itd.
Więc się umówiłem z kimś że da mi takie właśnie rzeczy, a ja zrobię z tym co chcę.

Chciałbym wiedzieć czy mac jako komputer jest faktycznie dobry, bezawaryjny i dużo lepszy
od innych modeli? Moim zdaniem sprzęt ma być trwały, działać kilka lat a potem wymienićna nowszy model a nie
tylko dlatego że się zepsuł !

Myślałem nad kupnem MacBooK PRO nie chodzi tu o koszta finansowe [stać mnie na taki zakup] niestety
odpycha mnie to że jest to sprzęt apple, jako sama marka, a dwa że ma konstrukcję wg, mnie źle wykonaną
przykładem może być tutaj chłodzenie lub najlepszym napęd optyczny.
solificati
Cytat(Ameka @ 5.07.2012, 20:42:38 ) *
Czy Miał Pan do czynienia z serwerami które są wykorzystywane w poważnych firmach [patrz bank, ubezpieczyciele]
oraz czy widział Pan wieloklastrowe serwery że może się Pan o tym wypowiadać ?

Trzyletni kontrakt w Credit Suisse [quantitive analysis, f#] i dwuletni kontrakt w Barclays [high frequency trading, haskell].

Nie widziałem serwerów. Uruchamiałem na nich oprogramowanie.
Ameka
a procesory to strona sprzętowa a nie oprgramowania. ;]

Daiquiri
Ameka, jest sens żebyś się dalej "pogrążał"?
solificati
A to mówimy o tworzeniu czy używaniu serwerów? Bo patrzenie na nie to nie używanie.
O$iek
Zacząłem czytać te posty i nawet mnie zaciekawiły, ale po kilku spojrzałem na nick i stwierdziłem... aaa to tylko Ameka biggrin.gif Sorry stary, ale brakiem argumentacji tu nic nie wskurasz. Kupiłem AMD, bo było zwyczajnie tańsze, jest to AMD Phenom II X4 955, którego podobno przestali produkować w tym roku(mówił mi to znajomy, który ma tego samego procka i interesuje się tym trochę bardziej).
!*!
Ameka to troll, a Wy się jeszcze dajecie wpędzić w dyskusje... W ogóle jakim cudem nie ma bana za multikonto, była już o tym mowa.
Spawnm
!*! - tak on nie ma bana za multi, jak i ty nie masz bana za multi ;]
!*!
Cytat
!*! - tak on nie ma bana za multi, jak i ty nie masz bana za multi ;]

Oj tam, 1 post, nawet hasła nie pamiętam... Za to pamiętam że wisisz mi flaszkę biggrin.gif
prowseed
Combo breaker:

Dostałem bardzo fajną pracę : )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.