Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeden Wielki OffTopick
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235
ergo
Cytat(Ludvik @ 12.07.2006, 20:45 ) *
Obawiam się, że dzisiaj już produkuje. Z opowieści (autentycznych) znam człowieka, który na studiach nie potrafił powiedzieć czym jest prędkość blink.gif Gdyby to jeszcze był jakiś humanistyczny kierunek, a nie powiązany z fizyką...

u mnie dziewczyna na 3 roku informatyki nie wiedziala "jak wchodzi do internetu" , po 10 minutach udalo sie z niej wyciagnac ze nnie nogami przez ekran tylko przez internet explorer ;-)
nasty
Oj joj, zaczyna sie nowa wojna Izrael vs. Hezblollah, ale tym razem to na serio, hezbolla zbombardowal lotnisko zydkow, i kilka inych izraelskich miast, odpowiada za kada wystrzelona rakiete przez izralel na liban rakieta na jakies miasto izraelskie, robie sie naprawde goraco !
mike
Cytat(nasty_psycho @ 15.07.2006, 09:29 ) *
(...) lotnisko zydkow, (...)

Żydów! A nie żydków angrysmiley.gif

A poza tym wcale się nie dziwię, jak do władzy dochodzą terroryści i ludzie dla których wojna jest sensem, nie ważne o co ta wojna (debile jednym słowem) to takich rzeczy nie można uniknąć.
Hamas u władzy, szok!

Nie lubię Busha ale podoba mi się jego wypowiedź: "Izraelczycy mają prawo do obrony i broniąc się powinni jak najbardziej ograniczyć tzw. straty uboczne, nie tylko w infrastrukturze, ale i ofiary w ludziach."
nasty
Szkoda ze w TV w polse nie mowia co sie dokladnie dzieje, tak ci tylko wszytko sprobuje ztrescic co sie stalo przez ostanie kilkadziesiat godzin:
1) Zydzi zabolo ponad 100 i ranili jeszcze wiecej
2) Hezbollah zabil ok 20 i ranil 100

czy odpowiedz izraela jest proporcjonalna do porwanie 2 zolniezy, przeciez oni zbombardowani caly beirut!
mike
~nasty_psycho wybacz ale wiedziałem, że to napiszesz, a jest to niestety bez sensu wypowiedź.

Tak właśnie rodzą się i trwają konflikty, w których po czasie nikt nie wie o co chodzi.

Jesteś z tym bliżej związany i nie masz perspektywy.
Nie myśl co sie stało w ciągu dwóch dni, bo pomimo że ginęli ludzie po obu stronach, to nie ma to najmniejszego znaczenia.

Zadaj sobie pytanie o co jest konflikt, kiedy się zaczął i kto go wywołał?
(nie są to pytania retoryczne)

Taka sytuacja nie jest od wczoraj czy od dwóch dni, ale od lat?
Ludzie nie kiruję się racjonalnie, tylko walczą bo walczą, sami pewnie nie wiedzą o co.
nasty
Ok, to teraz sie troche rozpisze tongue.gif :
Zaczelo sie w roku 1947, kiedo to panstwa zachodnie postanowili sie w sposob niebezposredni pozbyc zydow ze swoich krajow, i postanowili stworzyc im nowe panstwo w palestynie ktora zamieszkiwali palestynczycy, zydom pomogli UK, Francja i kilka innych krajow, "wyganiali" palestynczykow z ich domow/ziemi i tworzyli obozy potem miasta zydowske, ale mniejsz z tym bo to chyba kazdy wie....

Teraz przejde do tematu terrorystow, izrael prawie codziennie zabija 50-100 palestynczykow i nikt o tym nic nie mowy, (np. Jenin) tyle ze ich nie zabija w spsob "terrorystyczny" tylko czolgami, karabinami , samolotami.
Palestynczycy nie maja broni ani tak wyspecjalizowanie i zaawansowanego wywiady jak izrael i niema jak atakowac inaczj niz poswiecic swoje zycie zabijajac zydow, ( a tak na marginesie sprobuj sobie wyobrazic jak czlowiek musi byc zdesperowany zeby sie wysadzic z zemsty), ale to juz jest nazywanie "terroryzmem" i jest glosno o tym i otym jak to biedny izrael sobie sie broni przed dzikusami, zalecam poczytanie kilka lektur o knflikcie...

Teraz o poczadku konfliktu z hezbollahem.... Czy ktos z was kiedykolwiek wiedzial ile izrael ma jecow palestynskich i libanskich ? ok kilkaset tysiecy! i nikt o tym nie wie? tak bo izrael trzyma media na swiecie.
wiec hezbollah postanowil uwolnic swoich jecow porywajac 2 zodowskich, i z zalozenia powiedzial izraelowi ze proponuje wymienic jecow (dodam jeszcze ze to sa jedyni jecy zydow! (2!)), a izrael odpowiedzial na to bombardowaniem miasta beirut, i oczywiscie "negocjacjami", dalsza czesc chyba znacie z niesow ....

Teraz gdyby ci ktos wszedl do mieszkania i wygonil a ty probuja ocalic swoja wlasnosc sie broni to tez bys sie nazywal "terrorystal" bo bys np. prubowal zadzgac go nozem ?
Sprobujcie pomyslec bardzie objektowo na ta sprawe z ME, a nie tylko z tego co mowia media.
mike
Oj skróciłeś historię o jakieś 2500 lat.
Jak ustosunkujesz się do tego: Historia Izraela?
nasty
Ja mowie o wspoczesniej historji.
NuLL
http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=7014 - czy ja jestem frajerem nie chcac sie wynosic z tego kraju questionmark.gif dry.gif
strife
Cytat(NuLL @ 24.07.2006, 02:47 ) *
http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=7014 - czy ja jestem frajerem nie chcac sie wynosic z tego kraju questionmark.gif dry.gif

Jak rozmawiam ze znajomymi to co trzecia, czwarta osoba mówi mi, że chce wyjechać, ... ja też chcę i to zrobię zaraz po studiach, a może wcześniej jak się na studia nie dostanę to pojadę tam sobie dorobić. Teraz tylko kwestia nauki języka, muszę zainwestować w dobry kurs ... ostatni gasi światło smile.gif

NuLL, pakuj się lecimy, teraz są tanie loty tongue.gif hehe

ps. No i znowu polityka hehe biggrin.gif
nasty
nie martw sie o jezyk, po miesiacu (albo 2) przebywaniu tam, bedziesz umial sie dogadac tongue.gif
NuLL
Cytat
NuLL, pakuj się lecimy, teraz są tanie loty hehe

Tylko skocze studia winksmiley.jpg
Nightwalker
Apropo tego kraju, dzisiaj chciałem za pomocą paypala (na karcie "eKarta Visa Przedpłacona od ING") przelać pieniądze za licencje IPB, paypal jest kumpla bo ja jeszcze nei mam 18 lat, więc idziemy oboje do banku wpłacić pieniądze aby później je przesłać paypalem, jakie było nasze ździwienie gdy saldo konta wynosiło - (tak, minus) 2804zł! jak się później okazało komornik (najzwyklejszy komornik z firmy kruk) "siadl" na konto za jakieś tam długi, ja się pytam jakim prawem ten *** komornik zajął konto i pieniądze jakie tam były?

Dlatego powiedziałem sobie, nigdy nie założe konta w banku, choćbym miał pieniądze w zębach nosić...
A pieniądze będe musiał przelać przez bank, zapłace 50zł prowizji i poczekam sobie kilka tygodni...

Znacie może jakiś alternatywy? (Western Union Money Transfer odpada, IPS go nie uznaje dry.gif )
strife
Cytat(NuLL @ 25.07.2006, 22:26 ) *
Tylko skocze studia winksmiley.jpg

smile.gif

Nightwalker, masz bardzo interesujący Warszat winksmiley.jpg

Dobra pora iść spać, na forum nic się nie dzieje a pan Google.com na moje PW do niego kierowane nie odpowiada laugh.gif

Dobranoc winksmiley.jpg
NuLL
Cytat
Dobra pora iść spać, na forum nic się nie dzieje a pan Google.com na moje PW do niego kierowane nie odpowiada

Mi to bardziej na wyspecjalizowany serwer wyglada biggrin.gif

A co powiecie na taki workshop programistyczny questionmark.gif snitch.gif

Podoba Wam sie ?
nasty
uuuuu, i te glosniki 5.1 ..... tongue.gif
Jojo
NuLL: Też chcę takie... Mów gdzie mieszkasz, to ukradnę tongue.gif

PS. Te monitorki to Dell'e ?
Fuzja
Fajne, ale co to za sikacz ? smile.gif
NuLL
Cytat
PS. Te monitorki to Dell'e ?

Tak. 20-calowy i panorama 24-calowa smile.gif

To jest biurko kumpla w pracy - w Polsce smile.gif
erix
O w mordę, to da się taki porządek trzymać?!
Fipaj
@erix: no coś ty! fotomontaż!

winksmiley.jpg
spenalzo
Kto nie pracuje ten nie bałagani winksmiley.jpg
erix
biggrin.gif

Może osobny topic na fotki stanowisk pracy? (jeśli nie było biggrin.gif)
Fipaj
Dawaj smile.gif

(huh, muszę bałagan zrobić! winksmiley.jpg
erix
Mówisz - masz biggrin.gif
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=50607
Cysiaczek
Gulp blinksmiley.gif gimme gimme gimme sad.gif nima

btw. Tylko ta woda za 1,29 zł nie pasuje do całości hehe.
TomASS
ach te kaczki smile.gif
erix
no to się poPISał...
NuLL
Ostatnio jakas tam straz dookola sejmu czy jakies inne stworki z wiejskiej ulicy chcialy aby byl mur dookola sejmu - jestem za - najlepiej niech zakryje caly - jeszcze dach, odciac kable i swiat by sie stal piekniejszy biggrin.gif
orson
witam

@ NuLL: te delle sam sprowadzał questionmark.gif gdzie kupił na ebay czy w niemczech questionmark.gif od recenzi na twojepc.pl chpodzi mi taki po głowie non-stop :/

pozdrawiam
NuLL
@orson - na allegro kupil z tego cos sie orientuje -> http://allegro.pl/item116914659_dell_2005f...d_dvi_nowy.html i tyle winksmiley.jpg
Master Miko
Ludzie. Powiedzcie mi... dlaczego takie rzeczy się dzieją?

Czemu na blokadach gościu się nie zatrzymał? Czemu gościu wsiadł na motor nie mając do tego prawa (tylko prawko kategorii B )? Dlaczego takie rzeczy się dzieją?
erix
Cytat
Czemu na blokadach gościu się nie zatrzymał?

bo uciekał z drugiego powodu

Cytat
Czemu gościu wsiadł na motor nie mając do tego prawa (tylko prawko kategorii B )?

bo uciekał (tu zapewne; ad banku)

Cytat
Dlaczego takie rzeczy się dzieją?

bo to Polska :/
ARJ
mam do was pytanie. używacie jakiegoś programu do tworzenia algorytmów blokowych, rysowania diagramów UML? jaki program polecacie? poszukuję czegoś dla win xp i najlepiej darmowego.
ja jak na razie nie używam, nie pisze algorytmów ale zaczynam powoli prace nad frameworkiem i przydałaby się zmiana w moim myśleniu. przydałoby się uporządkować pomysły, związki pomiędzy obiektami, jakoś zastanowić się nad tym, a nie improwizować.
jestem otwarty na propozycje.
hwao
ołówek i kartka biggrin.gif

Czesto rysuje, jak cos znajde to moge skana podrzucic... winksmiley.jpg

Osobiscie nie polecam uzywac do tego celu komputera, poniwaz poto masz rece i mozg winksmiley.jpg a efekty sa takie Rkingsmiley.png
http://hwao.be/design/inne/WindForce.gif
Ludvik
Aj, od razu przesadzasz tongue.gif Jednym z lepszych jest StarUML.
erix
Nie przesadza; na konkursach się przydaje; tam nie masz programów.

Pamiętam, gdy było zadanie na rozrysowanie jakiegoś prostego algorytmu; dali połowę kartki A5 miejsca, a mi zajęło całą A4 biggrin.gif

Oczywiście można było narysować w tym `polu`, ale biedaki z komisji by się pogubiły tongue.gif
mtod
Siemanko, pierwszy post, przywitać się chciałem, Jarząbek jestem.
Fipaj
Cytat
mtod
post Dzisiaj, 16:41
Post #841

Grupa: Zarejestrowani

zerowy chciałeś powiedzieć...? biggrin.gif
mtod
zostalem shakowany
Turgon
Gdzie chcielibyście pojechać ?
Fipaj
A propos czego? winksmiley.jpg

(Najchętniej na odbywający się akurat koncert Rolling Stones w Paryżu...)
hwao
Programista też człowiek, wiadomo smile.gif

Ciekawi mnie jaką rzecz potraficie najlepiej zrobic w kuchni, tylko pod warunkiem że nie ma tam komputera i nie będzie to kawa. smile.gif

Ja bardzo lubie robic pizze - moje ulubione zajecie smile.gif
dr_bonzo
A ja potrafie przyniesc u gotowane (+kupione, nie robione smile.gif) pierogi z kuchni na biurko komputerowe i tam je zjesc.
tiraeth
Ja obsługuję od czasu do czasu patelnię biggrin.gif Czasem zdarza mi się także obsłużyć mikrofalówkę i toster winksmiley.jpg
LBO
Cytat(dr_bonzo @ 28.07.2006, 20:56 ) *
A ja potrafie przyniesc u gotowane (+kupione, nie robione smile.gif) pierogi z kuchni na biurko komputerowe i tam je zjesc.

Znaczy tak je na blat kładziesz, a potem kultura nozem i widelcem? smile.gif

Cytat(tiraeth @ 28.07.2006, 21:03 ) *
Ja obsługuję od czasu do czasu patelnię biggrin.gif Czasem zdarza mi się także obsłużyć mikrofalówkę i toster winksmiley.jpg

No, a ja potrafię spaghetti nawet, "from the scratch" biggrin.gif.. ale probuje lansować się, dolewam wina.. i.. zawsze przesadzam biggrin.gif:D:D
dr_bonzo
I konczy sie na winie z pasta? tongue.gif

Cytat
Znaczy tak je na blat kładziesz, a potem kultura nozem i widelcem?

Potraktowales to zbyt doslownie smile.gif

Ja juz nie robie spagetti -- przestalo mi smakowac + kilka razy mi sie nie udalo biggrin.gif
strife
Ja umiem zrobić pyszną zupę pomidorową w 3 minuty winksmiley.jpg
Cysiaczek
herbata, kawa (enterprise), jajecznica, pizza, spaghetti, ryż+sosy chińskie, jajka na twardo i miękko, frytki, ..., kawa...
no to tyle umiem w kuchni smile.gif Jak o czymś zapomniałem, to pewnie mi nie smakowało.
Master Miko
Jajecznica to podstawa...

ale fajna jest jeszcze pasta pomidorowa z pomidorów prawdziwych (ale strasznie się trzeba narobić...) ale i tak najfajniej zawsze wychodzą grzanki z serem biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.