Cytat
Jeżeli nazywasz coś pseudo gazeta (pomyłka numer 1 to czasopismo/miesięcznik)
Wiem co to jest Focus i celowo napisałem gazetka.
Cytat
musisz mieć do tego argumenty. Tak więc słucham.
Zacznę od czegoś co od razu rzuca się w oczy. Co kilka numerów na okładce pojawiają się cycki lub temat bezpośrednio związany z seksem. A co się najlepiej sprzedaje? Seks. Oprócz seksu pojawia się szereg chwytliwych tematów, których głównym celem jest napędzanie sprzedaży.
Wreszcie jakże bogate portfolio wydawcy - Gala, Claudia, Glamour, Moje gotowanie, naj i kilka innych perełek naszego rynku prasowego. Jak nic towarzystwo godne wybitnego naukowego magazynu. Focus to nic innego jak odpowiednik Discovery. Fajny program dla zabicia czasu, ale wiedzę w nim zawartą wolę zweryfikować w innym źródle.
Cytat
Poza tym napisałem jasno, że zdarzają się wyjątki iż z rodzin patologicznych/niepełnych wyrastają porządni ludzie i to wynika tylko z psychiki dziecka oraz jego inteligencji. Ale patrząc na młodzież + wyjątkową umięjętnosć podejmowania złych decyzji wynika jasno, że porządnych oraz inteligentnych jest zdecydowanie mniej niż głupich.
Od zawsze młodsze pokolenie w oczach starczego jest uważane za gorsze, głupsze, itd. Ale jakoś świat nadal istnieje i nic nie wskazuje, aby miało się to zmienić.
Cytat
Podałem przykład z goleniem. Z osobistego doświadczenie wiem, iż niewielie osób posiada nawet TAKĄ wiedzę z dziedziny jakże niezwykle prostej i codziennej wiedzy.
A to ciekawe. Większość osób niepotrafiących się golić ma ojców. Czego ich Ci ojcowie uczyli? Nietolerancji?
Cytat
Posiadanie wiedzy na temat higieny kobiet podczas okresu nie leży w gestii mężczyzny. Nie wystarczy powiedzieć: "Weź wodę, mydło i się umyj". To tak nie działa. Kobietom zaleca się stosowanie odpowiednich żelów, wypracowanie nawyków (np noszenia podpasek), przygotowań itd.
Myślisz, że byłbyś w stanie wyedukować córkę z dziedzina wsadzania tampona? No raczej nie stary.
Jak najbardziej. Jest to podstawowa wiedza potrzebna do wychowania dziecka. A nie "Idź do matki, ona Ci powie". Nie miałbym żadnych problemów w wychowaniu ani córki, ani syna.
Cytat
A czy ktoś o tym wspominał? Oczywiście, że nie. Zaczynasz bawić się w szukania paradoksów.
Gdyby iść twoim tokiem rozumowania to podam Ci świetną ciekawostkę. Wiesz, że wolne rodniki które są dla nas bardzo szkodliwe powstają m.in w procesie oddychania?
A więc jak, przestajemy oddychać?
Źle mnie zrozumiałeś. Z wypowiedzi kilku osób dało się wywnioskować, że dziecko wychowane przez parę homoseksualną będzie skrzywione, niedorozwinięte i co tam jeszcze ludzie wymyślą. Skoro rodziny heteroseksualne są tak wspaniałe, to skąd się biorą homoseksualiści? Błąd statystyczny? A skąd się biorą zwyrole? Też z rodzin hetero. Pedofile? Tak samo. Mordecy, złodzieje i cała ta zgraja? Tak samo. Gdzie tutaj wina par homoseksualnych?
A odnośnie końca świata i kalendarza Majów. Jak się ów kalendarz skończy, wówczas nastanie kalendarz Czerwców