Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeden Wielki OffTopick
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235
blooregard
Eeee tam, o jakiś żeliwnych kranach gadacie...

No, ale co kto woli smile.gif
erix
Cytat
ale to nie ja chcialem kobiety tylko erix

Czyżbyśmy czegoś o Tobie nie wiedzieli? snitch.gif
nospor
oj..... czepiają sie za słówka... w moim życiu są juz 3 kobiety, które kocham nad zycie i naprawdę wiecej mi nie potrzeba
thek
Znaczy tak Ci dają w kość, że już nie chcesz więcej? biggrin.gif
nospor
nie napisałem ze nie chce, a że nie potrzeba tongue.gif
I tak, dają w kość, jak to trzy baby. to chyba normalne smile.gif
thek
Rozumiem ból... W mieszkaniu dziewczyna, córka i przyszła teściowa winksmiley.jpg Ostatnio gdy mi dziewczyna powiedziała coś w stylu "jesteś jedynym mężczyzną w domu" to mało nie padłem na podłogę ze śmiechu. Gdy się spytała czego tak rechoczę, to odpowiedziałem zgodnie z prawdą: "Jedynym w tym mieszkaniu, którego zdanie wszystkie ignorujecie" winksmiley.jpg Ale chociaż córka się cieszy jako jedyna na mój widok, co zresztą przez dziewczynę jest kwitowanę: "Młoda jest i głupia. Nie wie co robi..." tongue.gif
Spawnm
Czy wy też macie problem z pisaniem tematów/postów z rozszerzonego formularza ? Bo u mnie praktycznie nie da się pisać :/
erix
A tak konkretniej?
Spawnm
nie widzę zaznaczonego miejsca gdzie będzie pojawiać się treść, gdy klikam na buttony od bbcode tagi dodają mi się na końcu i za nic w świecie nie da się już za nimi pisać ...
Blame
Dziwne, u mnie jak śmigało tak śmiga tongue.gif Jakiej przeglądarki używasz?
thek
Przeceż ja o tym problemie pisałem już dawno temu. Zaraz z wyjściem firefoxa 3.6 mniej więcej.
darko
Potwierdzam problem pisania postów w rozszerzonej wersji edytora (FF 3.6).
thek
Temat: Problem z JS w postach To jest mój temat opisujący ów problem. Z datą 29 stycznia, czyli wiszacy juz prawie miesiąc biggrin.gif Ludzie... Czy tylko ja uzywam rozszerzonej wersji a reszta jedzie na Szybkiej odpowiedzi? winksmiley.jpg Kwiateusz wskazywał, że błąd juz jest naprawiony, ale jak widać był optymistą winksmiley.jpg
nospor
Cytat
Czy tylko ja uzywam rozszerzonej wersji a reszta jedzie na Szybkiej odpowiedzi
Nie, tylko ty uzywasz tego pseudo badzIEwia jakim jest FF winksmiley.jpg
thek
Nospor... Nie podejrzewałem Cię o to, że zaliczysz mnie do grona uzależnionych od jednej przeglądarki biggrin.gif Nie jestem jak niektórzy userzy ograniczony. To, że zauważyłem to w przypadku FF w zasadzie w dzień jej wyjścia świadczy jedynie o tym, że używam jej najczęściej. Jeśli jednak admini udostępnią Ci kiedyś dokładniejsze logi, to sam zobaczysz, że nie tylko przez nią odwiedzam ten portal, zresztą okaże się, że także z różnych adresów IP (choć nie mam neo, dialoga czy ogólnie zmiennego IP) czy różnych systemów operacyjnych. Bo ja się czuję wolny... i taki będę mniej więcej do połowy września winksmiley.jpg
nospor
Cytat
Nie podejrzewałem Cię o to, że zaliczysz mnie do grona uzależnionych od jednej przeglądarki
Hehe, nic takiego nie zrobilem. Odpowiedziałem jedynie w absurdalny sposob na twoje absurdalen pytanie:
Cytat
Czy tylko ja uzywam rozszerzonej wersji a reszta jedzie na Szybkiej odpowiedzi?
winksmiley.jpg
darko
Cytat(thek @ 26.02.2010, 21:45:17 ) *
Nospor... Nie podejrzewałem Cię o to, że zaliczysz mnie do grona uzależnionych od jednej przeglądarki biggrin.gif Nie jestem jak niektórzy userzy ograniczony. To, że zauważyłem to w przypadku FF w zasadzie w dzień jej wyjścia świadczy jedynie o tym, że używam jej najczęściej. Jeśli jednak admini udostępnią Ci kiedyś dokładniejsze logi, to sam zobaczysz, że nie tylko przez nią odwiedzam ten portal, zresztą okaże się, że także z różnych adresów IP (choć nie mam neo, dialoga czy ogólnie zmiennego IP) czy różnych systemów operacyjnych. Bo ja się czuję wolny... i taki będę mniej więcej do połowy września winksmiley.jpg

Gratulacje! thek, zmienia stan cywilny.
thek
Zobaczymy, jeślisię dziewczyna nie rozmyśli...to tak smile.gif
Blame
O! Gratulacje thek. No chłopaki naczytajcie się tych jego przydługawych postów, bo od września już nie będzie tak wesoło tongue.gif
thek
Pierwsze słyszę, żeby stan cywilny wpływał na długość postów winksmiley.jpg Może jakieś badania przytoczysz blame? biggrin.gif
Blame
Niestety to jak w tej reklamie Snickers'a: "Nie poparte żadnymi badaniami" tongue.gif Chociaż sądząc po twoim powyższym poście to już się zaczyna biggrin.gif
Spawnm
Dokładnie Thek , twoje posty już teraz są o połowę krótsze , za kilka miesięcy pewnie będziesz się ograniczać do postów typu : 'tak' , 'podoba mi się ten layout' itp... winksmiley.jpg
thek
Krótsze są tylko dlatego, że i tematów do rozpisania się jest jak na lekarstwo. Przecież nie będę w co drugim pisał: "Było na forum, użyj wyszukiwarki" albo "Manual -> funkcje X, Y, Z". I tak jestem bardzo wyrozumiały, ale to nie dziwne przy kobiecie z charakterkiem winksmiley.jpg A gdy kobieta z charakterkiem jest w ciąży lub karmi to hormony jej szaleją. Wtedy nawet anielska cierpliwość to jedynie podstawowe minimum winksmiley.jpg
scanner
Thek, chcesz powiedzieć, ze swojej kobiecie mówisz "poszukaj w manualu" ?
thek
W sumie tak... Ale nieco innymi slowami winksmiley.jpg
scanner
RTFM i +10 do ostrzeżeń...
thek
Staram jednak nie używać wobec niej terminologii "branżowej" winksmiley.jpg Nie jestem samobójcą biggrin.gif Żeby mi potem zrobiła Access denied? winksmiley.jpg
nospor
@thek chlopie.... skoro teraz na Twoj widok cieszy się tylko córka to pomyśl co to będzie po ślubie.... jak się nie domyslasz to podpowiem: o wiele gorzej winksmiley.jpg

Tak czy siak witamy w klubie nieboraku. smile.gif
thek
Należę do kategorii tych twardych optymistów, co nawet w beznadziejnej sytuacji widzą plusy tongue.gif
thomson89
Widział ktoś już na Siódemce Blue Screena? aaevil.gif
Spawnm
Nie a co? Nowa szata graficzna blue screena ?
Crozin
Ja widziałem przy próbie instalacji na laptopie.
thomson89
Cytat(Spawnm @ 28.02.2010, 16:01:58 ) *
Nie a co? Nowa szata graficzna blue screena ?

Właśnie dlatego się pytam party.gif
erix
Ja widziałem. Żre mi się coś sterownik od Bluetooth Audio; na razie nie mam kiedy x64 zainstalować. ;]
bim2
Ja dziś złapałem ;/ A tak na adapterze wifi od tpsy, jak coś kopiuje w sieci lokalnej zawsze mi wywala sad.gif
thek
Bo tepsa jest Złaaaaaaaaa winksmiley.jpg Ona kocha niszczyyyyyyyć biggrin.gif
bim2
WiFi produkcji Samsunga biggrin.gif
erix
~thek, bo próbują sprzedać w Polsce to, co we Francji ląduje na śmietniku. winksmiley.jpg (vide: urządzenia Sagema tongue.gif)
scanner
@bim2: po półtorej roku pracy tez mi się tak zaczęło dziać. Zamieniłem na http://www.tp-link.com/products/productDet...amp;content=spe i jest szybciej, stabilniej itp.
bim2
Także kupiłem dwa własne adaptery, ale z racji że w domu są 3 stacjonarne, a ja mam w pokoju router mi przypadł wifik tpsy. (bardzo słaby zasięg ma) Teraz w sumie po kablu ciągnę internet, bo nie było sensu. smile.gif
thek
Powiem CI, że mając do wyboru Wifi i kabel, wolę się wpiąć winksmiley.jpg Niby wygoda Wifi duża, ale uważam, że kabel rulez winksmiley.jpg
erix
A jeszcze ta radocha, jak sam zaciśniesz... ;]

Ceremoniał przy wtyczce, podkładce, kablu, zaciskarce i ta radość, gdy na testerze wszystkie lampki mrugają jak nakazano... ;]
bim2
Ja przecinałem wstęgę smile.gif

BTW. Ktoś zna jakieś api do łatwego odczytania połączenie bluetootha na kompie, może być w javie lub .net smile.gif Bo chce sobie z komórki kontroler zrobić i na komie już wszystko mam, gorzej po stronie komputera biggrin.gif
Blame
@erix O tak, znam to tongue.gif

Powiem wam, że z racji tego, iż wersja RC mojej siódemki zaczęłaby się od dzisiaj resetować co godzinę, chcąc nie chcąc musiałem przeinstalować Windows'a na 7 tyle że Home Edition, który stał u mnie na półce już od 2 m-cy tongue.gif Pierwsze spostrzeżenie jest takie, że nie mogłem sobie zrobić zwykłego upgrade'u bo RC było w wersji Enterprise, nosz kur! Przetrzepałem całe Google w poszukiwaniu tych wielkich różnic pomiędzy nimi, które uniemożliwiają mi ten proces i nie znalazłem nic! Sama instalacja przebiegła szybko i sprawnie smile.gifW związku z powyższym postanowiłem zmienić swoje bezsensowne przyzwyczajenia.

Na pierwszy ostrzał poszło Gadu-Gadu - pełen reklam syf bombardujący mnie pop-up'ami, który cierpliwie używałem od wielu lat. Na początku chciałem go zamienić na Nimbuzz'a bo oprócz obsługi sieci GG ma jeszcze Skype'a, którego też używam. Jednak po głębszym wczytaniu się w opis, tego drugiego na razie obsługuje tylko wersja Mobile. Po kilkuminutowych poszukiwaniach skończyło się na Pidgin'ie. Bardzo prościutki komunikator smile.gif Po paru przeróbkach udało mi się zainstalować emoty z GG, teraz pracuję nad dźwiękami.

Drugi w kolejce był WinRar. Zamiast niego zainstalowałem sobie bardziej wydajnego i efektywnego PowerArchiver'a.

Potem standardowo: Firefox, Skype, Foobar2000, Adobe Reader, Flash, Java, najnowszy Gimp. Teraz biorę się za Office'a potem Corel, no i jeszcze drukarka smile.gif.

Wyszedł mi trochę thek'owy post, no ale jak jest o czym, to się pisze tongue.gif

Jak macie jeszcze jakieś propozycje co do oprogramowania to piszcie smile.gif
blooregard
Ubuntu smile.gif / dowolna inna dystrybucja:

Reinstalka wygląda tak (reinstalka z ochoty/ciekawości/chęci spróbowania innej distro; nie konieczności, bo takiej nigdy nie było):
Ustawienia środowiska, Gnome'a, zainstalowanych aplikacji są na osobnej partycji, w katalogu /home/blooregard.
Reinstaluję Ubuntu bądź instaluję JAKĄKOLWIEK inną dystrybucję Linuksa z Gnome (łacznie z formatowaniem partycji, na której stoi system, w instalatorze wskazuję tylko punkt montowania katalogu /home oraz nie zanzaczam opcji, by formatował, ale żeby pozostawił dane).

Instalator kończy pracę, restart - i system+oprogramowanie działa OD RAZU :-)
Klient poczty (Evolution), komunikator (Pidgin) i cała reszta - nawet nie muszę nic robić, po prostu uruchamiam, a one korzystając z ustawień zapisanych w katalogu /home/blooregard/.ustawienia_konkretnej_aplikacji po prostu zaczynają pracę tak, jakby nigdy nic się nie zmieniło.
To samo z pozostałymi aplikacjami - cokolwiek miałem wcześniej zainstalowane (np. NetBeans) po ponownej instalacji startują "od razu" na zapamiętanych ustawieniach.

Nawet, kurna, tapeta pulpitu się ta sama od razu wyświetla :-)

(To jest Hydepark i Autor postu, czyli ja smile.gif NIE MA zamiaru wszczynać wojny W vs. L - po prostu jak czytam post Blame'a o jego walce z zainstalowaniem normalnej 7-ki zamiast RC i problemach z tym związanych, zastanawiam się, czemu developerzy Linuksa potrafią, a Microsoft nie, uprościć reinstalkę do takiej właśnie postaci)
Aha, sytuacja jest analogiczna do distro z KDE, Fluxbox'em, XFCE czy Enlightenmentem.

//@down - poprawiłem nick'a
Blame
Blame, nie Blade, wszyscy przekręcają, chyba je zmienię tongue.gif

Zastanawiałem się nad Linux'em, nie powiem że nie. Jednak z racji tego, że choć tego komputera używam główne ja, to jednak są inni. I właśnie to, że musiałbym postawić i Winde i Linuxa mnie trochę zniechęciło winksmiley.jpg Chociaż znając życie to prędzej czy później to zrobię smile.gif
vokiel
@Blame na jednym laptopie też mi się kończy te RC Win7, ciekawe jak restart gurard będzie się sprawował winksmiley.jpg
Polecam 7Zip, Truecrypt, NetMeter, FastStone Image Viewer, XP-Antispy, Revo Uninstaller, CCleaner, Sun xVM VirtualBox, PuTTy, Tweak UI for Windows XP 2.0, Direct, Kodeki, SubEdit, Registry Heale, SpyBot, Diskeeper, Taskix, CDBurnerXP, Miranda lub AQQ (niestety Konnekt nie jest rozwijany i miewa problemy z mocnym szyfrowaniem Jabbera).

@blooregard czy przechowywanie konfiguracji w katalogu domowym ustawiałeś dla każdego programu oddzielnie, czy odgórnie, całościowo dla wszystkich? W jaki sposób?
nospor
Cytat
czy przechowywanie konfiguracji w katalogu domowym ustawiałeś dla każdego programu oddzielnie, czy odgórnie, całościowo dla wszystkich? W jaki sposób?
Domyslnie programy na linuxie przechowują konfiguracje w katalogu domowym

Zajebista sprawa: u mnie katalog domowy lezy na oddzielnej partycji. Gdy robie format partycji systemowej/instaluje na nowo system (bo coś tam) to po instalacji wszystkie ustawienia już mam na dzien dobry, nie muszę nawet backupu robic.
blooregard
Cytat
@blooregard czy przechowywanie konfiguracji w katalogu domowym ustawiałeś dla każdego programu oddzielnie, czy odgórnie, całościowo dla wszystkich? W jaki sposób?

W katalogu /home/nazwa_uzytkownika wszystkie aplikacje Linuksowe, środowiska graficzne (Gnome, KDE, XFCE i cała reszta bandy smile.gif ) domyślnie zapisują swoje ustawienia w katalogach .nazwa_aplikacji (coś a'la rejestr Windows, ale prościej, czytelniej i właśnie w opisany przeze mnie wcześniej sposób ułatwia to reinstlakę systemu, czy nawet przeniesienie całości Twoich ustawień na inną maszynę).

Katalog /home to takie coś, jak "Moje Dokumenty" w Windows połączone od razu z "C:/Documents and settings/nazwa_usera oraz z czymś na wzór rejestru Windows, ale zorganizowane w katalogach/plikach.

Wystarczy ów katalog /home mieć na osobnej partycji - i możesz reinstalować Linuksa do woli, a zawsze każda aplikacja, która znajdzie "swój" folder w /home zachowa się zgodnie z zapisanymi tam informacjami. Przykład - Evolution (taki Gnomowy Outlook smile.gif ) - w katalogu /home/blooregard/.evolution mam zapisane dane dostępowe do kont pocztowych i całą pocztę. Po reinstalacji Linuksa i uruchomieniu volution - ten od razu ściąga pocztę, wyświetla się w układzie zgodnym z zapamiętanymi ustawieniami - no, po prostu zachowuje się, jakby nic się nie zmieniło (a tu np. zamiast Debiana Squeeze mam Ubuntu 10.04 Lucid Lynx'a Alpha 2).

Spróbuj tak samo zrobić na Windzie - zainstaluj 7-kę zamiast Visty albo XP tak, żeby apliakcje się "nie kapnęły", że się system zmienił. Nierealne, prawda?
Spróbuj choćby tak przeinstalować Windows, by zapamiętał cokolwiek. Bez specjalnego, dodatkowego oprogramowania do backupu ustawień środowiska czy tam jak to się nazywa sie nie obejdzie.
U mnie, zanim jeszcze zacząłem używać Linuksa, każda reinstalka XP oznaczała godziny poświęcone na zgrywaniu danych, instalacji systemu, potem oprogramowania i prób przywrócenia wszystkiego do stanu "sprzed". Nigdy mi się nie udało w 100% postawić sytemu na nowo z takimi ustawieniami, jakie miał przed reinstalką. Nie wspomnę o konieczności ponownej konfiguracji każdej nowo instalowanej aplikacji (bo rejestr przy instalacji idzie w diabły, nie wiem, czy da się jakoś wykorzystać stare ustawienia rejestru w nowej instalacji - jeśli nawet, pewnie jest to dość pracochłonne).

W Linuksie nie ma takich problemów właśnie dzięki systemowi zapisywania ustawień w katalogu /home, w podkatalogu każdego usera osobno. Nawet jeśli z kompa korzysta 100 osób, możesz podmienić Ubuntu na SuSE albo Debiana i część może się nawet nie zorientować smile.gif

@nospor:
Cytat
Zajebista sprawa: u mnie katalog domowy lezy na oddzielnej partycji. Gdy robie format partycji systemowej/instaluje na nowo system (bo coś tam) to po instalacji wszystkie ustawienia już mam na dzien dobry, nie muszę nawet backupu robic.

No dokładnie o tym cały czas piszę smile.gif
erix
A co to jest format? biggrin.gif

Na jednym dość mocno katowanym kompie mam postawionego xpka już chyba ze trzy lata bez jakiejkolwiek reinstalki. winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.