Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeden Wielki OffTopick
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235
!*!
Cytat(Spawnm @ 2.10.2013, 17:03:52 ) *

Poważna sprawa :D

Tylko coś im się strona rozwaliła i nie mogę kliknąć w cokolwiek co pozwoli mi na zapłacenie... A już chciałem zagrać w Chrome, świetna pozycja i bije na głowę Halo.
Turson
http://boxoffstore.pl/pl/catalog/genres/symulatory/
Te gry to jakieś nieporozumienie
kamil4u
Ogarnij sobie http://www.etrapez.pl/ - koleś tłumaczy tak, że zrozumiałby to chyba 10latek. Jak dla mnie te filmiki były za długie i jego tłumaczenie było wolne... ale ostatecznie było przydatne.
Jak studia to i wolfram alpha. Poza tym pewnie masz granice i/lub macierze i/lub liczby urojone. Wszystko to jest dość proste. Znacznie ciekawiej liczy się całeczki smile.gif Powodzenia!
com
Witam, ponieważ w tym temacie mówi się o wszystkim i o niczym to mam pytanie do was i do moderatorów/adminów , żebym nie dostał potem czasem ostrzeżenia za to co serwuje niektórym "nowicjusza" lub mniej kumatym forumowiczom, a mianowicie zaintrygowało mnie kiedy trzeba było powtarzać w milionach postów czasem w ciągu jednego dnia, że my tu z "fusów" nie wróżymy i że jak maja jakiś problem to niech wrzucając kod itd, a nie potem trzeba napisać 10 postów, żeby się dowiedzieć w czym jest tak naprawdę problem, dlatego na szybko wklepałem stronkę, która może do nich przemówi. Adres strony http://comstudio.fwl.pl/odpowiedz/?id=e1bf...e4ac0b6e841963c, no i tak jak powiedziałem pytanie do was co o tym sadzicie, czy coś takiego przejdzie zamiast pisać za każdym razem coś w stylu "wróżek nie ma wrzuć kod.." na pewno wielu z was się z tym spotkało dlatego liczę na wasze głosy biggrin.gif oczywiście jeśli przejdzie moglibyście również z tego korzystać smile.gif
Pawel_W
@up
nie wiem czy to wina późnej pory, ale jak to zobaczyłem to powiedziałem w myślach "aha" i zamknąłem kartę smile.gif
Daiquiri
Cytat(com @ 3.10.2013, 22:32:04 ) *
to mam pytanie do was i do moderatorów/adminów
A jakie jest pytanie?
Posio
Cytat(Daiquiri @ 4.10.2013, 08:27:39 ) *
A jakie jest pytanie?

Oj nie znasz się na pytaniach smile.gif

Cytat
a mianowicie zaintrygowało mnie kiedy trzeba było powtarzać w milionach postów czasem w ciągu jednego dnia, że my tu z "fusów" nie wróżymy i że jak maja jakiś problem to niech wrzucając kod itd, a nie potem trzeba napisać 10 postów, żeby się dowiedzieć w czym jest tak naprawdę problem, dlatego na szybko wklepałem stronkę, która może do nich przemówi.

To jest pytanie tongue.gif
pyro
Na co się natknąłem szukając inspiracji na kolejne przepisy:

Daiquiri Ernesta Hemingway'a

http://ugotuj.to/ugotuj/159462495/daiquiri...a+hemingwaya/p/
Spawnm
http://pl.wikipedia.org/wiki/Daiquiri wink.gif
Daiquiri
Mniam!

@Posio jesteś jak pytaniowy detektyw!
Evinek
https://lh6.googleusercontent.com/-qSbaYIi3...no/IMG_6154.JPG

Teraz możecie mi zazdrościć. Wycieczka udana. biggrin.gif
Spawnm
My 25-27 będziemy zwiedzać wink.gif
Evinek
Ja jedynie żałuje, że nie daliśmy rady zwiedzić morskiego oka. Ale i tak przeszliśmy około 100 km w ciągu pięciu dni.

Znacie jakiś program/stronkę gdzie mogę obliczyć dokładną ilość km na mapie? Ważne aby móc zaznaczać dokładną trasę - i nie chodzi tylko o ulice lecz lasy, łąki i inne duperele.
rzymek01
Byłem tam na początku września kiedy było jeszcze słonecznie i w miarę ciepło, kto teraz zazdrości? smile.gif
Evinek
Nie zazdroszczę ponieważ w 2007 roku byłem tam w lato. smile.gif
mic327
Może i stare, ale nadal robi niezłe połączenia. biggrin.gif

http://kurwa.keraj.net/
sazian
@Evinek:
geoportal.gov.pl
na mapie możesz zaznaczyć dokładną trasę

edit:
właśnie zauważyłem że piszę na nieistniejącej stronie wink.gif
ixpack
numer strony 404 smile.gif

Pawel_W
Cytat(Evinek @ 5.10.2013, 21:42:56 ) *
Teraz możecie mi zazdrościć.

byłem w lipcu na wschód słońca na Giewoncie, to jest dopiero widok smile.gif a jaka przygoda, idź sobie samemu przez ciemny las w środku nocy tongue.gif i te świecące oczy jak się gdzieś odwrócisz z latarką, polecam dla ludzi szukających wrażeń biggrin.gif
Evinek
No, ja widziałem zachód gdy wracałem autokarem.
Tego Ci zazdroszcze.
Spawnm
Mamy 404, czekamy na 502
hind
@Spawnm: Już 500 będzie dobre wink.gif
Szymciosek
http://joemonster.org/filmy/56084/Izerski_..._Ciemnego_Nieba

Był tam ktoś? Codziennie są takie widoki?

Wiem, że film jest efektem dłuższego naświetlania, ale czy gołym okiem chociaż blisko do takiego widoku?
sazian
zapewne w dużej mierze to efekt naświetlania, ale co prawa to w Polsce co pół metra jakaś latarnia stoi. A spojrzenie w taką latarnię przez teleskop to naprawdę niezbyt przyjemne uczucie

Tak przy okazji to jeśli u kogoś niema chmur to powinny być super widoczne plejady
Adi32
Jest w mojej firmie, ten głupi zwyczaj, że na urodziny przynosi sie cukierki :/
Tak sobie myśle, czy jest możliwość zrobić coś kreatywnie śmiesznego zamiast przynoszenia tych cukierków...
Przynieść flache do firmy troche nie bardzo...
Spawnm
Cytat
Przynieść flache do firmy troche nie bardzo...

Może i nie, ale własną cytrynówkę + jakieś ciasteczka już tak wink.gif
redeemer
Cytat(Spawnm @ 11.10.2013, 14:25:43 ) *
Może i nie, ale własną cytrynówkę + jakieś ciasteczka już tak wink.gif
Ewentualnie można nakleić na butelkę etykiete z napisem "Ballmers peak benchmark" wink.gif
thek
Ciacha to ja normalnie przynosze smile.gif Bez powodu.Ale to zazwyczaj ludzie z projektu korzystają.
Evinek
Za pół roku mam praktyki w technikum (w końcu!). I mam do was pytanie.
Mam szanse sam znaleźć firmę, do której pójdę na praktyki. I teraz, najlepiej dla mnie, było by znaleźć te praktyki w swoim mieście, czyli Gdyni.
Przeszukałem parę stronek, ale nic nie znalazłem ciekawego. Jedynie to: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatr...ogl7388155.html
Ogólnie w trójmieście nic nie ma dobrego.

Jak najlepiej znaleźć jakąś firmę na praktyki? Myślicie, że dobrym pomysłem będzie napisanie po prostu do firm z moją propozycją?
Prosiłbym o jakieś rady. Dzięki.
Spawnm
Pisz do firm z pytaniem o praktyki, a jeśli się czujesz na siłach to o pracę jako junior.
Tylko jeśli szukasz praktyk to nie trać czasu na małe/średnie firmy wink.gif
Evinek
O pracę nie mogę ponieważ nie będę miał czasu na to. Najwyżej weekendy, ale to raczej się nie uda.

A dlaczego nie tracić czasu na małe/średnie firmy? Myślisz, że nic tam nie będę robił?
Zapomniałem dodać, że chce oczywiście próbować załatwić praktyki na programistę PHP. W szkole pewnie by mi załatwili składanie komputerów czy coś w tym stylu.
Spawnm
Cytat
A dlaczego nie tracić czasu na małe/średnie firmy? Myślisz, że nic tam nie będę robił?
Zapomniałem dodać, że chce oczywiście próbować załatwić praktyki na programistę PHP

Będziesz robić pewnie to samo co junior, problem że w takich firmach ludzie nie posiadają wiedzy, korzystając z paskudnych nawyków, 'standardów', ich kod nadaje się do śmietnika itd.
Kolejna spawa to co byś wolał wpisać w cv, praktykant w corpo o dobrej opinii czy firmie krzak?
Daiquiri
Spawn, trochę farmazonisz smile.gif. Małe firmy to też fajne startupy (i nie tylko), w których ludzie robią świetne rzeczy i to właśnie tutaj można złapać naprawdę sporo wiedzy. W korpo możesz nie mieć rozsądnego opiekuna i będziesz przepisywał teksty z tabeli do tabeli albo zostaniesz specjalistą ds kawy z mlekiem.

Nie warto po prostu zgłaszać się do firm, które:
- szukają praktykanta do gry w orkiestrze (front/back-endowca ze znajomością DTP i obsługą Photoshopa), gdzie dodatkowym atrybutem jest robienia salta,
- szukają niewolnika - specjalisty bo ich Heniek już nie wyrabia z klepaniem stronek,
- szukają zwykłego niewolnika, bo nie ma komu wyrzucić śmieci i robić kawy,
- wypuszczają produkty wątpliwej jakości,

Innymi słowy: napisz lub odwiedź firmy, które z zewnątrz wydadzą Ci się rozsądne. Jeżeli będzie ciekawy odzew, to nie bój się zadawać pytań jak te praktyki miałyby wyglądać, czy zapewnią Ci stanowisko pracy, czego możesz się nauczyć i co chcieliby żebyś dla nich zrobił. W ten sposób możesz znaleźć dla siebie fajne miejsce smile.gif.
Spawnm
Cytat
Spawn, trochę farmazonisz smile.gif. Małe firmy to też fajne startupy (i nie tylko), w których ludzie robią świetne rzeczy i to właśnie tutaj można złapać naprawdę sporo wiedzy. W korpo możesz nie mieć rozsądnego opiekuna i będziesz przepisywał teksty z tabeli do tabeli albo zostaniesz specjalistą ds kawy z mlekiem.

Ok, to inaczej - nie szukaj Evinek praktyk w agencjach interaktywnych wink.gif
kamil4u
@Daiquiri: Przypominam o zmianie koloru tła na forum - jakbyś mogła coś zadziałać w tej sprawie to będę wdzięczny smile.gif
pedro84
Cytat(Spawnm @ 12.10.2013, 16:08:10 ) *
Ok, to inaczej - nie szukaj Evinek praktyk w agencjach interaktywnych wink.gif

Może jeszcze inaczej: nie szukaj w miejscach, które szukają frajera biggrin.gif
Daiquiri
Cytat(kamil4u @ 12.10.2013, 16:51:59 ) *
@Daiquiri: Przypominam o zmianie koloru tła na forum - jakbyś mogła coś zadziałać w tej sprawie to będę wdzięczny smile.gif
Już wyciągam pejcz z szafy i gonię odpowiedzialnego ;-).
kamil4u
Wiedziałem, żeby uderzyć do kobiety admin - ze swoimi atrybutami na pewno Ci się uda smile.gif
Posio
Cytat(Daiquiri @ 13.10.2013, 09:47:02 ) *
Już wyciągam pejcz z szafy i gonię odpowiedzialnego ;-).

Wszystkie kobiety które są adminami trzymają pejcz w szafie ? Bo teraz nie wiem czy mam takiej szukać haha.gif
Spawnm
Dziś wszyscy czujemy się odpowiedzialni ;D
pedro84
Co znowu popsułem? Nie wiem co, ale bez bicia się nie przyznam biggrin.gif
Evinek
Jeszcze pytanie w sprawie praktyk.
Szukać firm, które "projektują strony", "tworzą strony" czy jak? Chodzi mi abym tworzył jakiś kod, a nie instalował Joomle.

Przeglądając strony "firm", które robią strony to się załamałem. Wyglądają gorzej niż gotowy, darmowy szablon z neta.

Co znalazłem:
web24 com pl
Iluste pl
Specjalnie bez kropek. Oczywiście skłaniam się bardziej do tej pierwszej firmy i dziś może już do nich napiszę. Co o tych firmach myślicie?
Spawnm
Szukaj firm które nie robią masowego syfu.
W 3city macie jakieś spotkania phpowców, zobacz z jakich większych firm przychodzą tam ludzie i uderz do jednej z nich.
Daiquiri
Evinek, po prostu zapytaj co miałbyś tam robić smile.gif. Jeżeli masz instalować Joomle, to lepiej "załatwić" sobie praktyki na papierze i podziałać we własnym zakresie, bo w innym przypadku stracisz tylko czas. Nie wiem w sumie jaki obowiązuje Cię wymiar praktyk smile.gif.
!*!
@Evinek - raczej unikałbym tych co podpisują się jako "agencja interaktywna" ;)
pyro
Cytat(Evinek @ 14.10.2013, 08:32:54 ) *
Jeszcze pytanie w sprawie praktyk.
Szukać firm, które "projektują strony", "tworzą strony" czy jak? Chodzi mi abym tworzył jakiś kod, a nie instalował Joomle.

Przeglądając strony "firm", które robią strony to się załamałem. Wyglądają gorzej niż gotowy, darmowy szablon z neta.

Co znalazłem:
web24 com pl
Iluste pl
Specjalnie bez kropek. Oczywiście skłaniam się bardziej do tej pierwszej firmy i dziś może już do nich napiszę. Co o tych firmach myślicie?

Zwróć uwagę na trzy podstawowe rzeczy:
- Portfolio - jeżeli wszystkie tam strony mają gdzieś odniesienia typu "Generated by Joomla", "Theme by Templatemonster", to jako praktyk-programista chyba nie chcesz tam iść, bo raczej będziesz tylko robił "popraweczki".
- Klienci - jeżeli mają w "współpracowaliśmy z..." jakieś większe marki (jakaś marka samochodowa, McDonald albo coś) to dla Ciebie jest to zachęta.
- Wymagania - jeżeli jest coś wymienione poza "HTML,CSS,PHP,JS", np. "przynajmniej podstawowa znajomość Kohana / Sf2 / ZF / X / XX / XXX... / jQuery / itp." to jest szansa, że właśnie z takich ciekawych rozwiązań będziesz musiał korzystać = postosujesz w praktyce / czegoś się nauczysz.

Opcjonalnie możesz jeszcze zwrócić uwagę czy dają jakieś chociaż symboliczne wynagrodzenie, ale jeżeli w/w warunki są spełnione na maxa, to warto nawet za free przez jakiś czas po prostu czegoś się nauczyć (bo przecież chyba nie zamierzasz odbywać praktyk przez lata?).

I nie zwracaj uwagi na to co pisze @Spawn (EDIT: i post wyżej !*!). Wielkość firmy (generalnie) nie ma znaczenia, tylko to co masz robić. Zamiast pleść bzdury wpadłby na browara.

@Daiquiri, przeglądałem dzisiaj Wykop. Czy to Twoja dupa? http://www.wykop.pl/ludzie/Daiquiri/
Daiquiri
Eura7 to też interaktywna smile.gif

@Pyro, to chyba facet jest ;-).
pyro
Chyba na to wygląda. Niemniej bardzo ładna :-)
!*!
Cytat(pyro @ 14.10.2013, 10:06:34 ) *
I nie zwracaj uwagi na to co pisze @Spawn (EDIT: i post wyżej !*!).

@Evinek - nie zwracaj uwagi na to co pisze pyro, tylko Mu dupy w głowie i browar ;)
Spawnm
Cytat
I nie zwracaj uwagi na to co pisze @Spawn (EDIT: i post wyżej !*!). Wielkość firmy (generalnie) nie ma znaczenia

Wczytaj się w to co pisaliśmy, żadna agencja interaktywna nie jest warta uwagi dla praktykanta. A nie są godne uwagi bo tam się robi tylko byle stronki, gdzie nikt nie patrzy na jakość kodu, nikt nikogo uczyć dobrych praktyk nie będzie itd.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.