Cytat(Evinek @ 14.10.2013, 08:32:54 )

Jeszcze pytanie w sprawie praktyk.
Szukać firm, które "projektują strony", "tworzą strony" czy jak? Chodzi mi abym tworzył jakiś kod, a nie instalował Joomle.
Przeglądając strony "firm", które robią strony to się załamałem. Wyglądają gorzej niż gotowy, darmowy szablon z neta.
Co znalazłem:
web24 com pl
Iluste pl
Specjalnie bez kropek. Oczywiście skłaniam się bardziej do tej pierwszej firmy i dziś może już do nich napiszę. Co o tych firmach myślicie?
Zwróć uwagę na trzy podstawowe rzeczy:
- Portfolio - jeżeli wszystkie tam strony mają gdzieś odniesienia typu "Generated by Joomla", "Theme by Templatemonster", to jako praktyk-programista chyba nie chcesz tam iść, bo raczej będziesz tylko robił "popraweczki".
- Klienci - jeżeli mają w "współpracowaliśmy z..." jakieś większe marki (jakaś marka samochodowa, McDonald albo coś) to dla Ciebie jest to zachęta.
- Wymagania - jeżeli jest coś wymienione poza "HTML,CSS,PHP,JS", np. "przynajmniej podstawowa znajomość Kohana / Sf2 / ZF / X / XX / XXX... / jQuery / itp." to jest szansa, że właśnie z takich ciekawych rozwiązań będziesz musiał korzystać = postosujesz w praktyce / czegoś się nauczysz.
Opcjonalnie możesz jeszcze zwrócić uwagę czy dają jakieś chociaż symboliczne wynagrodzenie, ale jeżeli w/w warunki są spełnione na maxa, to warto nawet za free przez jakiś czas po prostu czegoś się nauczyć (bo przecież chyba nie zamierzasz odbywać praktyk przez lata?).
I nie zwracaj uwagi na to co pisze
@Spawn (EDIT: i post wyżej
!*!). Wielkość firmy (generalnie) nie ma znaczenia, tylko to co masz robić. Zamiast pleść bzdury wpadłby na browara.
@Daiquiri, przeglądałem dzisiaj Wykop. Czy to Twoja dupa?
http://www.wykop.pl/ludzie/Daiquiri/