Dałem się nabrać Daiquiri...
Jest bardziej cwana niż ja.

A teraz mogę się pochwalić, że tablet (Nexus 7) był piąty raz w naprawie i zażądałem zwrotu pieniędzy lub wymiany urządzenia na nowe, wolne od wad. I dziś właśnie mi odpisali, że naprawiać nie będą tylko oni zwrócą kasę sklepowi i będę z sklepem coś załatwiał (jeśli dobrze zrozumiałem). Ogólnie po prostu odzyskam kasę lub dostane nowe urządzenie, a jako, że prawie nie ma już w sklepie Nexusów 7 1 generacji to dostane może 2 generacji.

Jak by ktoś chciał poczytać głupoty jakie piszą to proszę (i tak mało co można zrozumieć):
Cytat
Szanowni Państwo,
W ramach otrzymanego zgłoszenia serwisowego uprzejmie informujemy, iż w danym momencie firma ASUS nie jest w stanie przeprowadzić naprawy Produktu. Z powodu przedłużającej się naprawy, ASUS może zaproponować niżej opisane rozliczenie drogą sprzedaży.
W proponowanej procedurze, firma ASUS rozliczy Dystrybutora, który nabył produkt bezpośrednio od ASUS. Gdy Dystrybutor zostanie rozliczony, będzie mógł przystąpić do rozliczenia swojego klienta, czyli Sprzedawcy lub innego podmiotu pośredniczącego w procesie sprzedaży. Prosimy upewnić się czy Sprzedawca lub pośrednik biorący udział w procesie sprzedaży, w dalszym ciągu prowadzą działalność oraz czy rozliczenie drogą sprzedaży będzie możliwe przez nich do przeprowadzenia.
Średni czas realizacji rozliczenia drogą sprzedaży to 4 tygodnie. Sposób rozliczeń pomiędzy kolejnymi podmiotami, zależny jest od podmiotu wykonującego rozliczenie. Sposób rozliczenia pomiędzy Sprzedawcą, a Klientem końcowym zależny jest od decyzji Sprzedawcy. Rozliczenie pomiędzy Sprzedawcą, a Klientem końcowym będzie możliwe w miejscu zakupu oryginalnego produktu, po zakończeniu rozliczeń pomiędzy podmiotami.
Po podjęciu decyzji, proszę o jej przesłanie w odpowiedzi na tę wiadomość.
W przypadku, kiedy są Państwo Sprzedawcą urządzenia, proszę nie podejmować dalszych czynności w kierunku rozliczenia Klienta końcowego do momentu otrzymania potwierdzenia rozpoczęcia procedury, z którym zostanie przesłany numer prowadzonego rozliczenia (np. NLA1234567).
Zastrzegamy sobie możliwość zakończenia naprawy do momentu przekazania potwierdzenia proponowanego rozliczenia.
Zgadzając się na niniejszą procedurę, wyrażają Państwo zgodę na wstrzymanie czynności związanych z naprawą urządzenia, oraz przyjmują do wiadomości, że po zaakceptowaniu oferty, tytuł własności produktu będzie należał do firmy ASUS. Proszę pamiętać, że oznacza to, iż Produkt i dane przechowywane w Produkcie nie zostaną zwrócone.
W przypadku dodatkowych zapytań odnośnie procedury, najszybszą formą kontaktu jest odpowiedź na ten e-mail z zachowaniem ciągłości korespondencji.
W imieniu firmy ASUS, uprzejmie przepraszamy za niedogodności związane z realizacją Państwa zgłoszenia.