Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeden Wielki OffTopick
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235
Daiquiri
Cytat(Hpsi+ @ 14.06.2011, 21:24:36 ) *
(...)ale i tak prędzej czy później ktoś Cie na forum porządnie ukróci ;) .
Haha smile.gif.

Ale żeście się chłopaki szacunkami powymieniali smile.gif
Hpsi
Cytat
Ale żeście się chłopaki szacunkami powymieniali

A kobieta potrafi nas podsumować jednym zdaniem smile.gif Proszę brać pod uwagę, że tu może się tworzyć niezniszczalna więź między dwoma facetami (no chyba ze na jej drodze pojawi się obiekt porządania - wtedy żadna wieź między facetami nie jest trwała tongue.gif )
ixpack
A podobno Daiquiri fajna laska, ale ja już nie do wzięcia wink.gif

Co do ukrócania mnie... Nie raz musiałem przepraszać i zwracać "honor", bo się myliłem - ale to naturalna kolej rzeczy =]. Po co mieć np. swoje zdanie i się przy nim nie upierać? No nie? Trzeba walczyć o swoje, ale wiedzieć kiedy się wycofać.

@Edit: Hpsi+ ja jeżeli o integrowanie się jestem na tak, ale nie lubię pić... Wolę zapalić i sobie pofilozofować ;]
Hpsi
@ixpack, tego sie obawiałem iż temat się ruszy to Ty zaraz odpowiesz!
Cytat
A podobno Daiquiri fajna laska, ale ja już nie do wzięcia

Nie mi oceniać gdyż nie widziałem i pewnie nigdy nie zobaczę smile.gif, lecz sądząc po poziomie wypowiedzi na pewno coś w głowie ma a to mało spotykana cecha wśród dzisiejszych kobiet.
Co do drugiej części wypowiedzi - nie ma wagonu którego nie da się odczepić smile.gif - nauczyłem się to na własnym przypadku sad.gif
- boje się odpowiedzi z strony obgadanej wyżej kobiety ^^ dostal.gif

---
Co do zwracania honoru - nie ty jedyny musiałeś to zrobić.
A co do wycofywania się - niestety przeważnie robi się to za późno
ixpack
Hpsi+ - czysty przypadek, przed wyłączeniem kompa za zwyczaj przeglądam fora etc. nie lubię zostawiać nie zmytych naczyń w zlewie hehe smile.gif

Daiquiri chyba nie jest taka straszna - z tego co wyczytałem na forum.
Trzeba zorganizować ForumPHPCon hehe biggrin.gif

Kończę, trzeba jakiś głupawy serial obejrzeć, coś poczytać i spać.
Hpsi
@ixpack nie wierzę w przypadki - nie ma czegoś takiego smile.gif, nie zmytych naczyń w zlewie - dziękuje inżyniera za genialny wynalazek jakim jest zmywarka ^^
jedna sprawa odnośnie kobiet - każda kobieta ma pazurki i potrafi podrapać - jeśli tego nie zauważasz albo jesteś szalony albo pozytywnie zakręcony i młody tongue.gif

Idź oglądać głupawy serial a ja pójdę się dalej delektować twórczością salvatore =)
ixpack
Tja... Nie zmyte naczynia to alegoria... Ale się pewnie domyśliłeś.
Młody? Zawsze i wszędzie. Nie mogę się doczekać syna i tego lego... Zmieniać świat - jeszcze mi się nie znudziło, wielu próbowało mnie przekonać, że świat jest szary... Ja im odpowiadam: "Żyjcie w błędzie, dajcie czas czasowi" (nie mój cytat).

Co do kobiet - wiem, że w każdej drzemie zimna "suka". Sęk w tym, aby jej nie obudzić. Działania są różne - np. Twój foch, pominięcie rocznicy, porzucenie jej, kłamstwo które wypłynęło na jaw... W mojej mam nadzieje jeszcze się nie obudziła :]. W piątek nasza 5ta rocznica...

Czas do pracy. Dziś postaram się milczeć biggrin.gif - trzeba kilka rzeczy jednak zrobić przed weekendem, a w pt. biorę wolne.
Hpsi
@ixpack, z tego co Ty piszesz, to masz cudowne życie, powiedz mi jakie mmorpg oferuje takie atrakcje ?tongue.gif
ixpack
Dariusz Gapski - sprawdź mnie sobie na facebooku hehe wink.gif
Najlepszym mmorpg jest życie =] krocz do przodu, rób swoje i nie szkodź innym.
Miałem na maturze temat "Poszukiwanie sensu życia" - powiem Ci, że czytałem wiele, myślałem wiele... Najlepsza i tak jest "trawka". Dobra jadę do pracy się kuźwa spóźnię.
Hpsi
3 wpisy w wyszukiwarce, nie chce mi się wnikać tongue.gif
A to fakt ze najlepszym mmorpg jest życie smile.gif , co do tematu na maturę - ehh ;P można się rozwodzić na ten temat tygodniami i tak nie dojdziemy do ladu, tak samo jak było z wiarą w Boga. Każdy ma swoje zdanie, swoje przekonania i tyle smile.gif.
edit: dobra biggrin.gif trzeba by było troszkę przestać prowadzić taki monolog między nami, tak troszkę nudno - szkoda ze nikt inny praktycznie nie wtrąca się do rozmowy
O$iek
Piszecie, bo z nudów fajnie jest taką wymianę zdań poczytać. na fb myślę, że to facebook.com/ixpack smile.gif
Hpsi
Ta ale z nudów ktoś mogłby się dołaczyć do nas tongue.gif co do profilu na fcb, oj szkoda że dostałem linka a miałem już wyobrazenie o ixpacku po jego swojej autoreklamie ze to jakiś stalone w wersji +/- 24-30 a tu co? normlany człowiek biggrin.gif Pozatym niezdrowo wg mnie jest podstawać tak wprost swoich danych osobowych ....
ixpack
Spóźniłem się do pracy przez te monologi hehe ;D
Każdy kto na fb ma konto podaje je "publicznie" =] Poza tym nie ma tam moich nagich zdjęć czy informacji, które są "tajne".

Trochę nie rozumiem, dlaczego napisałeś, że mam super życie - co prawda nie narzekam, mam to o czym marzyłem, ale jak to życie - jutro może mi to zostać odebrane... Dlatego się cieszę z tego co mam. Przeszłość to przeszłość - koszmarne dzieciństwo, trudy na emigracji - praca w fabryce po 18 godzin i kodzenie w domu, podróż przez miasto w deszczu, praca w chłodni... Rasistowskie ataki. Chyba napiszę książkę - zapewniam świetna by była.

Ok o co chodzi - bo odebrałem, że branie wolnego np. w piątek jest jakimś nie lada wyczynem... No więc dla mnie to norma mam 28 dni w roku do wykorzystania jako urlop i to robię. W Polsce pewnie macie jakieś chore restrykcje (nie pracowałem w Polsce na stałe - jedynie jako ochroniarz, zbierałem truskawki etc.), ale tu gdzie mieszkam (uk) jest jakoś bardziej po ludzku. Ludzi nie obchodzi co masz, czy jest Ci źle czy dobrze. Każdy skupia się na sobie i swojej rodzinie. Nikt (prócz przyjaciół Polaków) nie wtrynia się w kogoś życie. Jestem Polakiem i patriotą, chcę wrócić do Polski... Widzę, że jest jeszcze za wcześnie.

Co do Rambo: Hpsi+ - wyciskam 120kg (może więcej, dawno nie sprawdzałem), 60kg na bica ;D tam stare fotki są tongue.gif Stalone to przy mnie pikuś (nie no żart - ale kompleksów nie mam... No może za chude łydki :/).

Dobra spylam - to na dziś ostatni post, trochę mam do zrobienia :/ (się kuźwa ostatnie lenistwo odbija - Hpsi+ Twoja wina, bo się zacząłeś wymądrzać, że Ty planujesz etc. - no offence wink.gif)
nospor
Cholera, drugi thek nam wyrasta..... wink.gif
melkorm
Cytat
Co do Rambo: Hpsi+ - wyciskam 120kg (może więcej, dawno nie sprawdzałem), 60kg na bica ;D tam stare fotki są Stalone to przy mnie pikuś (nie no żart - ale kompleksów nie mam... No może za chude łydki :/).

10 minut w parterze i palpitacja serca =D
mike
Cytat(ixpack @ 15.06.2011, 12:14:23 ) *
No więc dla mnie to norma mam 28 dni w roku do wykorzystania jako urlop i to robię. W Polsce pewnie macie jakieś chore restrykcje (nie pracowałem w Polsce na stałe - jedynie jako ochroniarz, zbierałem truskawki etc.), ale tu gdzie mieszkam (uk) jest jakoś bardziej po ludzku.
Dlaczego sądzisz, że "pewnie mamy"? Jak sam napisałeś nie masz pojęcia o warunkach pracy w Polsce ale z fusów chętnie wróżysz.
Nie. Nie mamy żadnych dziwnych restrykcji w Polsce odnoście urlopu tongue.gif Składasz wniosek, dostajesz zgodę i idziesz.
thek
Albo masz "ciężki dzień" i w teorii 2 dni/rok urlopu na żądanie/telefon wink.gif

Hpsi, ixpack... Co Wy pijecie lub bierzecie, że te życie takie kolorowe dla Was? Też tak chcę biggrin.gif Nie żebym narzekał, ale ostatnie dni to ostry zapieprz w pracy, w chacie mam czas dla siebie gdzieś około 23-24 dopiero, a spać też kiedyś trzeba, zwłaszcza że do pracy na 8 smile.gif Nie pamiętam nawet kiedy ostatnio jakąś książkę mogłem do ręki wziąć wink.gif Na szczęście poza tym forum niemal nigdzie się nie udzielam, więc nie mam jakoś wielkich zaległości poza tymczasowym zerwaniem kontaktów towarzyskich. No i żona się z leksza focha, że czasu dla niej/rodziny nie mam tyle ile ona by chciała wink.gif ixpack, ja też żyłem i pracowałam "abroad" i jednak nie tylko Polacy się interesowali co u mnie prywatnie. Kwestia osobowości, kultury tubylców. Ja miałem dwustronną, ponieważ oni byli ciekawi mnie, a ja ich i dzięki temu też się wielu fajnych rzeczy dowiadywałem. A niestety większość Polaków jest zamknieta na innych i się izoluje. Dla nich tylko istnieje dom i praca lub ewentualne spotkania z Polakami. Ja chodziłem często do kina (nawet 3-4 razy w tygodniu), rozmawiałem z obcymi ludźmi gdzie sie dało i łapałem język. A chyba wiesz jak ciężko się dogadać z takimi choćby Szkotami czy Pakiszami. Język kaleczą, że po miesiącu może zrozumiesz o czym mówią do Ciebie. Klasyczny tekst z rozmowy telefonicznej z dentystką: "Do you have a pin?" i nie chodzi o pin do karty, ale tak wymawiają słowo "pain". A takich kwiatków jest masę smile.gif
Hpsi
Cytat
Hpsi, ixpack... Co Wy pijecie lub bierzecie, że te życie takie kolorowe dla Was?

Hmm pije yerbe , pale L&M i zielone specyfiki od czasu do czasu, napoj bogów także sie znajdzie w moim menu smile.gif.
@thek nie ty jedyny masz zapiernicz, wiem jak to potrafi zmeczyc czlowieka i wykonczyc. Jednak ja ostanio stwierdzilem ze mam dosc (jade do roboty o godzinie 7.30 w robocie jestem o 9, koncze o 18 w chacie jestem chwile przed 20.... dodatkowo swoje wlasne projekty czlowiek ciagnie itd) ale dla rodziny, ksiazki, filmu trzeba znaleść chwile po prostu czlowiek nie jest robotem ktory moze 24/h programowac, w koncu sie wypali i bedzie kupa.
Cytat
A niestety większość Polaków jest zamknieta na innych i się izoluje.

Powiem Ci ze to zadna nowosc, ale wole zeby sie izolowali i zamykali niz na lewo i prawo (co i tak robia szczegolnie mlodziez) ekspanowali swoja glupote niewiedze.
Cytat
Ja chodziłem często do kina (nawet 3-4 razy w tygodniu), rozmawiałem z obcymi ludźmi gdzie sie dało i łapałem język

Podam Ci ręke, postawie piwo i z checią zamieniłbym z Toba kiedys pare słow na żywo. Mało jest takich osob jak Ty.
bim2
Po przemyśleniach, to PHP nie nadaje się do generowania dużych obrazów z wyliczaniem pixeli przezroczystych razy przynajmniej 100 plików na raz. Nawet Java dość długo to obrabia, choć błąd może być w programie.

I tutaj pytanie dla kogoś kto w Javie obraca się w programach konsolowych, jak mam wyczyścić konsole? :| Chce sobie ładny pasek ładowania ASCII zrobić i nie moge znaleźć odpowiedniej funkcji. (Nie licząc wrzucenia masy enterów...)
ixpack
Cytat(mike @ 15.06.2011, 13:52:38 ) *
Dlaczego sądzisz, że "pewnie mamy"? Jak sam napisałeś nie masz pojęcia o warunkach pracy w Polsce ale z fusów chętnie wróżysz.
Nie. Nie mamy żadnych dziwnych restrykcji w Polsce odnoście urlopu tongue.gif Składasz wniosek, dostajesz zgodę i idziesz.

mike przepraszam - tak jakoś wydedukowałem z zazdrości Hpsi+, że biorę piątek wolny hihi ;)
Za granicą prawie 5 lat, tu się że tak powiem "uczyłem" pracować. W pl jedynie co to pracowałem miesiąc w ochronie. Więc nie wiem jak jest w Polsce, ale jak słyszę od mamy mojej kobiety, że nie może wziąć wolnego... Ale fakt każdy zakład ma inne prawa etc.

Cytat(thek @ 15.06.2011, 15:05:47 ) *
... ciężko się dogadać z takimi choćby Szkotami czy Pakiszami.

No ja w Irl. Płn. mieszkam. 8 wymawiają tak: "ijet". Ciężko się dogadać, ale po kilku latach już problemu nie mam ;).
Ostatnio w kinie na Piratach byłem =]. Teraz na Pandę idę hehe.

Cytat(Hpsi+ @ 15.06.2011, 15:15:22 ) *
Podam Ci ręke, postawie piwo i z checią zamieniłbym z Toba kiedys pare słow na żywo. Mało jest takich osob jak Ty.

To co PhPCon2012? ;]

Cytat(bim2 @ 15.06.2011, 15:37:45 ) *
Po przemyśleniach, to PHP nie nadaje się do generowania dużych obrazów z wyliczaniem pixeli przezroczystych razy przynajmniej 100 plików na raz. Nawet Java dość długo to obrabia, choć błąd może być w programie.

I tutaj pytanie dla kogoś kto w Javie obraca się w programach konsolowych, jak mam wyczyścić konsole? :| Chce sobie ładny pasek ładowania ASCII zrobić i nie moge znaleźć odpowiedniej funkcji. (Nie licząc wrzucenia masy enterów...)

Tak tylko quotuję, aby inni nie przegapili Twego pytania. Ja się nie znam ;)

Czas do domku dziś miałem całkiem produktywny dzień ;). Jest wena jest moc =]
Hpsi
Cytat
mike przepraszam - tak jakoś wydedukowałem z zazdrości Hpsi+, że biorę piątek wolny hihi wink.gif

nie wiem skad Ci sie wzieło, ze jestem zazdrosny ?smile.gif ostani czwartek i piatek tez mialem wolny bo stwierdzilem ze musze odpoczaci nie bylo problemu wink.gif
@thek jeszcze jedno odnosnie mojego przynajmniej kolorowego zycia: mam prace, lubie ją, mam dobre towarzystwo w pracy jest wesolo, na zycie towarzyskie nie narzekam takze czemu nie siedziec i usmiechac sie jak glupi do okola nawet gdy jest zle ? Najbardziej pozytwnie mnie do zycia nastawia jak jade tranwajem do roboty i widze np jakas dziewczyne z takim "bananem" na twarzy ze ta radosc przechodzi na mnie - a nie trudno o taki widok w komunikacji miejskiej wystarczy obserować
Odnośnie życia w UK - nie znam tego życia, kocham Polske, kocham Polaków i nie spieszno mi by się tam przeprowadzić , choć ciagnie możliwość przezycia czegoś nowego smile.gif
Cytat
To co PhPCon2012? ;]
Hm ciekawa propozycja ale czy ja wiem? jak ja bym się z Tobą spotkał to wątpię by któryś z nas wyszedł "żywy" od piwa smile.gif a na poważnie, trzeba będzie się w przyszłości zastanowić nad tym smile.gif

Daiquiri
Jeszcze parę stron OT i się na randkę umówicie - wirtualną oczywiście smile.gif.
ixpack
Cytat(Daiquiri @ 15.06.2011, 19:22:00 ) *
Jeszcze parę stron OT i się na randkę umówicie - wirtualną oczywiście smile.gif.

Ale tylko z Tobą jako ta 3cia osoba wink.gif

Ktoś nas musi moderować... Co do piwa - wolę zapalić, tak jakoś...
Hpsi
Cytat
Ale tylko z Tobą jako ta 3cia osoba

Podsumowując obydwa wątki i dorzucając wątek o piwie etc: upić ixpack'a i pogadać sobie troszkę z Panią Daiquiri, why not ?biggrin.gif

Cytat
Co do piwa - wolę zapalić, tak jakoś...

Ja z dwojga złego, wybrałbym jack'a daniels'a biggrin.gif
Daiquiri
Cytat(Hpsi+ @ 15.06.2011, 20:41:14 ) *
Ja z dwojga złego, wybrałbym jack'a daniels'a biggrin.gif
Ot co!
Hpsi
że tak się spytam co rozumiesz przez string "Ot" ?
Daiquiri
Taki zwrot... innymi słowy - słuszny wybór smile.gif.
Spawnm
jak w nasm wypisać EAX ?
Hpsi
Cytat
Taki zwrot... innymi słowy - słuszny wybór .

hmm biggrin.gif miło :] więc może zmienić opcje: upic ixpacka przy piwie tylko na whisky, i prawadzić moderowaną rozmowę z Pani moderator biggrin.gif ?
bim2
Nikt nie zna odpowiedzi na me głupie i niestotne pytanie? snitch.gif

Co do kolegów i koleżanki, życzę szczęścia w przyszłości biggrin.gif
Hpsi
Cytat
Co do kolegów i koleżanki, życzę szczęścia w przyszłości

miło zabrzmiało, lecz nie wiem czy ja się doszukuje kontekstów i widze je wszędzie czy po prostu mam zbyt bujną wyobraźnie biggrin.gif ?
ixpack
Bo oni są zaaferowani sobą, a ja czytam o assemblerze :/ 1sza lekcja

Co do whiskey/whisky (obie formy są poprawne... poszukajcie o co chodzi w google) - Famouse Grouse, Bushmills. To są dobre Whishey. Jack Daniel's też daje rade... Nigdy nie pijcie CZERWONEGO Johnie Walkera - ścierwo nie whisky (moja opinia). Tak Hpsi+ - trochę kolorowego trunku wypiłem... Mam kilka butelek w szafce... Hehehe biggrin.gif Się teraz gotujesz...
Hpsi
Cytat
Nigdy nie pijcie CZERWONEGO Johnie Walkera

Co ty nie powiesz po ostatnim weekendzie jak zmieszałem "małe" ilości tego pieknego trunku umierałem tongue.gif ale czerowny ssie, czarny jest good
Cytat
Jack Daniel's też daje rade...
moja ulubiona chyba
Cytat
Mam kilka butelek w szafce... Hehehe Się teraz gotujesz..

Wiesz zdjęć czy pustych butelek każdy może mieć kilka to nie wyczyn wystarczy pójść do dobrego baru poprosić by Ci je zostawili i każdy może być kozakiem wink.gif
ja dziś się rokoszuje przy różowym carlo rossi delikatne wino w małych ilościach ;P (wieksze wole z kobietami spożywać tongue.gif ) [ciekawe co mi odp na ten tekst biggrin.gif ]

Edit: co do asemblera tongue.gif nie mam nerwów do je^%$ sie w tym języku . Fajnie się nim bawiło na studiach, nauczyło się podstaw programowania dzięki temu, lecz cieszę się iż ten roździał w moim życiu jest zamknięty biggrin.gif

Edit2: w sumie mam pytanie czy na tym forum jest jakiś wątek gdzie wrzucamy najbardziej kozackie wypowiedzi forumowiczów? Bo tak mnie dziś naszła myśl ( i to nie pierwszy raz ) ze przydało by się takie coś, bo np wypowiedź dziś mike n/t płacy brutto mnie zwaliła na 10 minut z krzesła i nie mogłem się przestać smiać, wśród takich kozaków było pare wypowiedzi nospora biggrin.gif

Edit3: ja się dziś raczej już rozłączam mam w zamiarze trochę jeszcze poczytać a potem popracować tongue.gif miłego wieczoru życzę wam wszystkim ;P
ixpack
Oto mój bareczek, trzeba uzupełnić na piątek... biggrin.gif Robione na szybko, nie rozstawiałem...

Uploaded with ImageShack.us
everth
Heh, a gdzie moderatorzy gdy się tutaj deprawuje młodzież? Promocja jak nic biggrin.gif
Spawnm
ixpack - namówiłeś mnie, kiedy pijemy wink.gif

Co do 1 lekcji asm to pokazuje jak wypisać zmienną a nie eax wink.gif
ixpack
Cytat(everth @ 15.06.2011, 21:27:40 ) *
Heh, a gdzie moderatorzy gdy się tutaj deprawuje młodzież? Promocja jak nic biggrin.gif

Już po 22:00 Dzieci śpią... O ku. Ja też idę lulać.

@Spawnm - ja to mało piję, ale chętnie na forumphpCon przywiozę coś dobrego hehe biggrin.gif
A co do asm - dziś 1sza lekcja mi starczy, jutro 2ga. Co za dużo to nie zdrowo, muszę teraz jakiś kompilator zessać - i zaś -2 godziny z życia, gdzie ja to upchnę?
Hpsi
Cytat
Heh, a gdzie moderatorzy gdy się tutaj deprawuje młodzież? Promocja jak nic

Ja raczej bym to podpiął pod wymianę zdań na temat gustów, czy jeśli byśmy rozmawiali o brunetkach / blondynkach / ahh szatynki i inne ^^tongue.gif to też byłaby to promocja?tongue.gif
Cytat
ixpack - namówiłeś mnie, kiedy pijemy

czuje się ignorowany ;(
Cytat
A co do asm - dziś 1sza lekcja mi starczy, jutro 2ga. Co za dużo to nie zdrowo, muszę teraz jakiś kompilator zessać - i zaś -2 godziny z życia, gdzie ja to upchnę?

gdzie ty to upchniesz? dasz rade pytanie co na to twoja kobieta powie biggrin.gif
Cytat
@Spawnm - ja to mało piję, ale chętnie na forumphpCon przywiozę coś dobrego hehe

kusisz tym forumphpCon oj kusisz ty nie dobry o!
ixpack
A Ty zapomniałeś o Rudych! Stare Chińskie przysłowie mówi:
"Im bardziej zardzewiały dach, tym wilgotniej w piwnicy"

Kobietę mam jak złoto =] co prawda teraz ma czarne (naturalne to ciemny blond), ale może kiedyś na rudo się walnie hehehe =]
Hpsi
"ahh szatynki i inne ^^" powiem Ci ze czarne i blond są git, ale te inne zachwycają, co do przysłowia ... Zgodzę się w 100% ale tutaj raczej nie o kolor włosów chodziło tongue.gif odnośnie tego dodam jeszcze: http://www.kwejk.pl/obrazek/129298/z,kim,p...ie,umawiac.html haha.gif
l0ud
@bim2, do zrobienia paska w ascii wystarczy "\r" - znak który powraca do poczatku wiersza tongue.gif
Daiquiri
Wrrr Asembler, rejestry ogólnego przeznaczenia i dr M. Teraz to bym się napiła smile.gif. Jedyne co mi się nasuwa na myśl to mov/push eax i call printf. I to by było na tyle - na szczęście. Na chwilę obecną nie mam ochoty wracać (nawet w myślach) do 8086.

Hpsi+, pewnie coś w tym jest (@ kwejk) smile.gif.
bim2
@l0ud
Dzięki wielkie, śmiga ;d A ja się tyle naszukałem o czyszczeniu ekranu ;p
  1. for(int i = 0; i<100; i++) {
  2. int t = Math.round(i/10);
  3. String l = new String(new char[t]).replace("\0", "-");
  4. String m = new String(new char[10-t]).replace("\0", "_");
  5. System.out.print("["+l+m+"]");
  6.  
  7. System.out.print(i+"/100");
  8. System.out.print("\r");
  9. try {
  10. Thread.sleep(500);
  11. } catch(Exception e) {}
  12. }
Spawnm
hmh a jak skompilować plik gdy kożystam z printf?
dodaje na starcie extern printf
i kompiluje
nasm -f elf program.asm //działa
ld -s -o program program.o //(.start+0x68): undefined reference to `printf'
:/
Hpsi
mój najgorszy koszmar sie spełnił? czytać od samego rana znów o asemblerze? i jak w takim przypadku nastawić się pozytywnie do dnia?
@Daiquiri nie Ty jedyna tak reagujesz na asemblera , a co do kwejka - młdoszej kobiety od siebie - nigdy wiecej tongue.gif
ixpack
Lunatycy i koguty...

Nie wiem czemu assembler wam nie leży... Pouczę się to stwierdzę. Mi zawsze się wydawał narzędziem dla pro.
nospor
A ja tam lubiłem assemblera. Fajne programy się w nim pisało, np. napisałem managera plików ala total commander (wersja lite). A później prowadzący laborki siedział z karteczką opisu komend i się zastanawiał co to robi...hehe, biedni laboranci z łapanki co się uczyli razem z nami biggrin.gif

A jeszcze kiedyś w ogólniaku, jak się pisało w pascalu i robiło funkcje graficzne, to robiło się je jako wstawki assemblerowe bo chodziło o niebo szybciej niż to samo napisane w pascalu. Kurde... coż to były za fajne czasy smile.gif
Hpsi
@ixpack: asembler ogolnie nie jest zły. Ale jak mnie zmusili bym zainstalował WINDOWSA 98 na moim kompie ponieważ wymagali odemnie asemblera 16 bit którego nie mogłem odpalić na XP / Viscie / 7 to mnie *&^% strzelił tongue.gif i efekt był taki ze przez pół semestru nie chodziłem nic nie robiłem bo stwierdziłem ze nie moge zainstalować nielegalnego softu na firmowym kompie ^^ zresztą za ten tok myślenia troche mi się na studiach oberwało bo jak dostawałem płyty od wykładowców z nieleganym (zawirusowanym) softem ....

@nospor: fakt faktem, w asemblerze idzie zrobić fajne rzeczy smile.gif ale trzeba mieć nerwy na to. Uważam, że każdy powinien łyknąc asemblera ale nie wspominam mimo wszystko tego jezyka bardzo pozytwnie biggrin.gif

@nospor: wiem ze kobiet i nospora się o wiek nie pyta ^^ ale to jak napisałeś "Kurde... coż to były za fajne czasy" przypomina mi sposób mówienia mojego Ojca tongue.gif, ale co fakt to fakt odonośnie wstawek asemblera w ogólniaku jak sie pisało w pascelu .... tylko, że mój "nauczyciel" w liceum to podobnie jak Twoi ze studiów: tylko że programy ściągał z netu: na kartke i nam je dyktowałtongue.gif
Daiquiri
Ja natomiast zawsze chciałam się z asemblerem zaprzyjaźnić. Trwało to dopóki nie miałam (wątpliwej) przyjemności zaliczaniu dwóch przedmiotów u pewnego doktora na Polibudzie. On wymagał lepszej znajomości asemblera niż chłop z którym mieliśmy przedmiot programowania w tym języku. Od tej pory asembler kojarzy mi się tylko z nim. Powinni zrobić jakąś grupę wsparcia dla osób, które miały z nim zajęcia biggrin.gif.

@Hpsi+
Młodszej nie? Bo byś nie miał szans na X-boxie? smile.gif
nospor
Cytat
ale trzeba mieć nerwy na to.
eee tam... masz do nauki 5 polecen na skrzyż, każdy głupi to zapamięta, PUSH, MOV i pare jakiś tam innych. Kod wygląda tak:
PUSH
MOV
PUSH
MOV
PUSH
MOV

No co może być w tym trudnego? biggrin.gif

Cytat
@nospor: wiem ze kobiet i nospora się o wiek nie pyta ^^ ale to jak napisałeś "Kurde... coż to były za fajne czasy" przypomina mi sposób mówienia mojego Ojca , ale co fakt to fakt odonośnie wstawek asemblera w ogólniaku jak sie pisało w pascelu .... tylko, że mój "nauczyciel" w liceum to podobnie jak Twoi ze studiów: tylko że programy ściągał z netu: na kartke i nam je dyktował
Ja wkoncu też jestem już ojcem smile.gif
My w ogólniaku o czymś takim jak internet nie słyszeli. My towarzysze z książeczek się uczyli lub z kolegami towarzyszami wiedzą wymieniali wink.gif
Dzięki temu nie było u nas tylu tępaków co to z byle noticem na forum lecieli.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.