Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeden Wielki OffTopick
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235
Crozin
Walnął byś taką uroczą surykatkę prądem?
piotrooo89
hmmm chyba nie miałbym serca smile.gif
Moli
@Lion_87 - Co Ci się nie podoba w naszych avatarach ? smile.gif
Cytat
jakbym wma naspial ze ide sie powiesic a jutro byscie uszluszeli w radio ze ktos sie powiesidl to co se pomyslelibyscie

No k...a biggrin.gif Większość osób pomyśli że jesteś ostro powalony biggrin.gif I nie pij tyle, w młodym wieku to szkodzi haha.gif
Cytat
Ja bym chyba pomyślał, że świat potrafi być piękny...

Post roku smile.gif
Blame
Eh... idę po inną łyżkę.
Lion_87
Cytat
@Lion_87 - Co Ci się nie podoba w naszych avatarach ? smile.gif

Nic, nic...macie ślitaśne awatary tongue.gif
darko
Małysz wyskakał właśnie srebrny medal igrzysk olimpijskich. Brawo!
piotrooo89
tak tak widziałem! jednak Adaś jest najlepszy winksmiley.jpg
darko
Szkoda, że powoli kończy już karierę... Za to Amman, zmiażdżył dziś wszystkich. No nic, trzeba jeszcze obejrzeć dekorację Zwycięzców.
piotrooo89
no troszkę żal mi Małysza. zasłużył choć na jedno złoto.
Crozin
Nie wiem czyja to wina (pewnie mediów, masonów i żydów), ale ludziom się już lekko... - nie tylko złoto jest powodem do dumy. Zdobył srebro? No to jest jednym z najlepszych skoczków na świcie
thomson89
Cytat(darko @ 20.02.2010, 22:58:51 ) *

Jak na to patrze, to Małysz żyje w symbiozie z Ammanem. Gdyby nie on nawet brązu by nie zdobył. biggrin.gif
thek
Ja chciałbym by zdobył złoto olimpijskie nie dlatego, że ja tak chcę, ale moim zdaniem mu się należy po tym co osiągnął. Nie wiem czy wiesz, ale jest swego rodzaju żarcik, zagadka, który dobrze obrazuje sytuację:

Czym się różni Adam Małysz od Wojciecha Fortuny? Ten drugi zdobył złoto na olimpiadzie. A pierwszy wszystko oprócz złota olimpijskiego.

Inna sprawa, że w naszym kraju choćbyś nie wiem jak był dobrym sportowcem, to jedynie Ci, którzy mają złoto olimpijskie mają zapewnioną emeryturę od państwa po zakończeniu kariery sportowej. Choćbyś miał i 20 medali olimpijskich, a żaden nie jest złoty, to Ci się ona nie należy. W ten sposób Fortuna taką emeryturę ma, a Małyszowi, mimo, że jest od niego wielokrotnie bardziej utytułowany, nie zostanie ona przyznana. Tak więc moje podejście do sprawy medalu jest mocno pragmatyczne w jego przypadku. Nie dla zaspokojenia jakichś moich chorych ambicji narodowych, ale dlatego, że w razie czego mógłby liczyć po odłożeniu nart gdzieś na strych na wsparcie finansowe. Ciekawostką jest fakt, że Fortuna przez wiele lat z niej nie korzystał, choć mógł. Dopiero całkiem niedawno się zrobiło ciut głośniej, że choć ma on ją przyznaną, to jest ona nie tylko niska, ale i z niej nie korzysta.
Jak dla mnie emerytury sportowe powinny być uzależnione od osiągnięć nie tylko olimpijskich. Bo co jeśli ktoś przez lata kraj reprezentuje na horrendalnie wysokim poziomie, podczas gdy na olimpiadzie ktoś inny zwija mu złoto sprzed nosa? Osobiście lubię Simona Ammana i nie życzę mu źle. To dobry sportowiec wysokiej lasy i nie sądzę, że wygrywa dwie olimpiady z rzędu przypadkowo. Szkoda tylko tego, że jego szczyty formy przypadają na lata olimpijskie, przez co Małysz jest trochę poszkodowany zawsze lądując na wrednym 2 miejscu (choć w sumie wredniejsze jest 4, bo tuż za podium). W porównaniu do wielu młodych "Małyszomaniaków" czy "Justynomaniaków" tymi dwoma dyscyplinami zimowymi interesuję się od dawna i w weekendy zimowe od jakoś 15-20 lat to zawsze było siedzenie przed telewizorem z ojcem i szukanie na Eurosporcie czy aby nie ma jednej z tych dwóch dyscyplin i obstawianie ile skoczy Harada lub na którym miejscu skończy Poiret lub ile pudeł zaliczy Bjoerndalen. Widziało się wtedy Sikorę czasem w drugiej dziesiątce, częściej o wiele dalej. Małysz też czasem mignął w konkursie. Ale to nie byl jeszcze "ich najlepszy czas". A ja pytam kto teraz pamięta jeszcze o Gwizdoń czy Grzywie? Też zrobiły wiele dla popularyzacji sportów zimowych. Kariera sportowca nie trwa kilkunastu lat. Możliwe, że w następnej olimpiadzie już Kowalczyk nie weźmie udziału (kobiety długo w tej dyscyplinie nie utrzymują się w czołówce) lub będzie w o wiele gorszej formie mimo starań, Małysz już niedługo odłoży narty i co wtedy? Żyć "z nazwiska" lub olać to i spróbować w tym co się zna jak dekarstwo u Małysza?
sztosz
Cytat(thek @ 21.02.2010, 15:35:32 ) *
[...]ale moim zdaniem mu się należy po tym co osiągnął[...]

Toś bałwan, nie należy mu się, bo ktoś skoczył podczas konkursu dalej od niego. Czemu mi się nie należy złoto za to co osiągnąłem? Bo do jasnej ciasnej nie byłem pierwszy w konkursie. Sorry, ale irytują mnie strasznie teksty tak nieprzemyślane jak te z cytatu.
thek
Ehhh Sztosz... Nie w sensie że miał dostać złoto obligatoryjnie bez skakania i już. To złoto byłoby dobre jako zwieńczenie jego kariery. Taka "kropka nad i", wisienka na torcie w jego dorobku i jednocześnie potwierdzenie, jego wciąż bardzo dobrej formy. Bo tak naprawdę wszystko co mógł już osiągnąć - osiągnął. Oprócz złota olimpijskiego właśnie. No cóż... Nie udało mu się i nie sądzę by miał jeszcze duże szanse na to. Będzie skakał może jeszcze rok, góra dwa i zakończy karierę. Bo co mu jeszcze pozostało? Chyba tylko bić rekordy zwycięstw, ilości razy na podium czy tego typu "statystyki". Jak na skoki jest on zawodnikiem już "starym". W chwili obecnej jednym z najstarszych w ścisłej czołówce. Z tych dobrych, których pamiętam, to Japończycy wyskakiwali "pudło" mając ponad 35 lat (Kasai, Okabe) i zawsze ich skoki oglądało się z przyjemnością. Mam nadzieję, że Małysz pójdzie w ich ślady i będzie nadal trzymał formę przez więcej niż wspomniany rok czy dwa. I dotrwa do olimpiady następnej, a tam wyskoczy brakujące złoto. W złoto drużynowe Polaków nie wierzę. Może skaczą obecnie dość równo, ale nie na poziomie drużyny austriackiej. Małysz miał szansę, skoczył bardzo dobrze, ale Amman był lepszy i to też jest fakt z którym się nie kłócę. Jak już też napisałem, lubię także tego zawodnika. Zresztą jakoś nie czuję niechęci do konkurentów Małysza. W końcu czym byłby skok bez tej niepewności jeszcze niedawno w stylu: "Małysz czy Ahonen? Który trafi na lepsze warunki, który wyciągnie więcej metrów i ustoi skok?". Ja kibicowałem obu skoczkom wtedy smile.gif Bo gdyby nie oni to zawody byłyby nudne. A tak Małysz miał wspaniałego i zdolnego konkurenta, zaś oglądanie ich rywalizacji to była przyjemność i niosło to także wiele pozytywnych emocji. Dlatego o ile w biathlonie dla mnie gwiazdą niekwestionowaną jest Bjoerndalen, tak w skokach nie mam jednego "mistrza" i choć sercem jestem z Małyszem, to moje uznanie zdobyło wielu naprawdę świetnych zawodników jak choćby Ahonen, który moim zdaniem jest/był nawet od naszego orła trochę lepszy. Rzadko się zdarza, żeby w tym samym czasie konkurowały gwiazdy takiego kalibru. Mogę się tylko cieszyć, że żyję w czasie, gdy Polacy na arenie międzynarodowej święcą triumfy zasłużone i składam gratulacje także ich przeciwnikom, którzy potrafią z nimi walczyć oraz wygrywać. Mam ducha sportu i zdrowej rywalizacji olimpijskiej w sobie, dlatego gdybym był na olimpiadzie i został dopuszczony do zwycięzców to złożyłbym wszystkim gratulacje - szczerze z serca, bez cienia zawiści, także Ammanowi. Pokazał klasę, a myślę, że to nie jest jeszcze szczyt jego możliwości i w ciągu najbliższych lat będzie często gościł na najwyższym stopniu podium w konkursach skoków.
scanner
Jedno jest pewne.
Klawiatura theka to na pewno nie jest jakiś chiński badziew za 15 PLN.
darko
Cytat(scanner @ 21.02.2010, 23:42:47 ) *
Jedno jest pewne.
Klawiatura theka to na pewno nie jest jakiś chiński badziew za 15 PLN.

Hahahaha <rotfl> Thek przyznaj się, masz tam jakiś syntezator mowy połączony z klawiaturą smile.gif
thek
Korzystam z kilku klawiatur... W zależności przy którym kompie siedzę winksmiley.jpg No i jeszcze jedna jest w zapasie, gdyby którąś szlag trafił. W domu Tracerki dwa (jedna to ów zapas), w lapie nie wiem co siedzi a w pracy Logitech smile.gif I nie mam syntezatorów czy czegokolwiek pomagającego mi pisać. Po prostu lubię pisać, a nie uważam, żeby szło mi to źle. Nieraz przez to kończyła mi się sesja zanim dałem "Dodaj odpowiedź". A jeśli mam jakieś błedy to najczęściej są one wynikiem pisania z kompa domowego stacjonarnego. Tam Tracerek jest już tak zajechany, że część klawiszy nie działa jeśli nie walniesz w nie mocniej. Stąd też w takich przypadkach najczęściej liter brakuje w wypowiedzi lub są one przestawione. Jeśli jednak zauważę jakiś byk, to najczęściej edytuję całość i poprawiam.

EDIT: Właśnie gadaliśmy z szefem i jest w rozpatrzeniu projekt przejścia w firmie wszystkich kompów z XP na jakąś odmianę Linuxa, ze względu na szalejące w sieci wirki, które pojawiają się co rusz. I życie stało by się piękniejsze biggrin.gif A że głównie u nas kobiety to chyba Kubuntu lub coś w ten deseń pójdzie na desktopy smile.gif
Blame
Jak już jesteśmy przy klawiaturach, to poszczycę się faktem, iż mojej ostatnio ni z tego ni z owego przestały działać obydwa Ctrl. Sprawdzone na paru kompach, przyczyna pozostaje tajemnicą tongue.gif.
erix
Lubię placki.
Lion_87
Cytat
Lubię placki.

Zapytałbym się "czyje?"...ale się wstydzę wstydnis.gif
piotrooo89
@thek dziwi mnie firma programistyczna (? chyba) która jeszcze nie ma Linuchów w standardzie smile.gif
scanner
@piotrooo89: a co ma piernik do wiatraka?
kwiateusz
mąke
erix
I Jeden Wielki Offtopic. tongue.gif

~Lion_87, nie krowie. tongue.gif
Lion_87
erix ...uff tongue.gif

Dziś dorwałem Flashaa biggrin.gif banner php
piotrooo89
@scanner nie ma i chyba właśnie o to chodzi smile.gif pozdrawiam firmę mentax smile.gif
hansey
Cześć, jestem nowy blinksmiley.gif
nospor
czesc nowy. Na dzien dobry usunalem ci twoją jakze "regulaminową" sygnature smile.gif
Nastepnym razem przeczytaj zasady i postaraj sie za bardzo poza nie nie wykraczac smile.gif
Spawnm
Hey,
mam pytanie:
Czy da się w google maps zamiast mapy z satelity dać własne zdjęcie i do niego dorobić wskaźniki itd...?
Wydaje mi się że gdzieś o tym czytałem ale nie jestem w stanie obecnie nic o tym znaleźć :/
nospor
Da sie. A gdzie znaleźć info o tym? No w dokumentacji google maps smile.gif
Blame
Spawnm, nospor, przywołuję was do porządku, to jest rozmowa na temat! tongue.gif
nospor
Cytat
to jest rozmowa na temat!
Tak, na temat jak dowalić +10% dla Blame..... tongue.gif
Spawnm
Było by na temat jak bym dostał gotowca, a nie dostałem więc nie na temat winksmiley.jpg
webdice
Ogłaszam konkurs!

Osoba która będzie miała więcej punktów "pomógł" niż postów, dostanie stołek ~nospora! ;D
kwiateusz
ja też moge brać udział? bo nie wiem czy klepac juz to update czy potem snitch.gif
darko
Cytat(webdice @ 25.02.2010, 21:29:27 ) *
Ogłaszam konkurs!

Osoba która będzie miała więcej punktów "pomógł" niż postów, dostanie stołek ~nospora! ;D

Teoretycznie jest to wykonalne, ale tylko teoretycznie, poza tym, co to za konkurs, ogłoszony przez moda, który - jak mniemam - może edytować rekordy w bazie. tongue.gif
thek
Spawn... To będziesz mial na temat smile.gif Da się. Poczytaj o custom maps tongue.gif Ja taką zrobiłem dla jednej gry komputerowej, nie będącej WoW winksmiley.jpg To tylko kwestia odpowiedniej obródki zdjęcia i napisania prostego skryptu JS jeśli chcesz mieć zoom.
bim2
tibiamap.net - jeden z przykładów smile.gif Ale nie wiem jaki jest mechanizm :]
webdice
Cytat(kwiateusz @ 26.02.2010, 00:09:18 ) *
ja też moge brać udział? bo nie wiem czy klepac juz to update czy potem snitch.gif

Szczerze mówiąc to myślałem o tym żeby Ciebie wykluczyć tongue.gif

Cytat(darko @ 26.02.2010, 00:11:38 ) *
Teoretycznie jest to wykonalne, ale tylko teoretycznie, poza tym, co to za konkurs, ogłoszony przez moda, który - jak mniemam - może edytować rekordy w bazie. tongue.gif

Nie mogę, ~kwiateusz tylko może.

P.S. Nie wziąłem pod uwagę Hydeparku, gdzie posty nie są liczone.
erix
Ile wody jest w kranie?
nospor
A kran z jakiego jest materiału? Potrzebna mi ta informacja by dobrze rozpisac wzór. Co jest nagrodą?
erix
~nospor - żeliwny.

Co do nagród, to tak jak mnie kiedyś ktoś kusił chyba na moderowanie: "kobiety"*. winksmiley.jpg

(* - ekhm winksmiley.jpg)
nospor
Cytat
kiedyś ktoś kusił chyba na moderowanie: "kobiety"*.
to ty nie spowołania modkiem zostałes tylko ciurlać ci się zachciało?questionmark.gifquestionmark.gif I dobrze, dla takich nie ma tu kobiet. zboczeniec jeden.... POLICE, POLICE

winksmiley.jpg
erix
Świntuch jeden, tylko o jednym myśli. tongue.gif
nospor
To ty zacząłes o kobietach.... a ja, jak na poczciwego obywatela ( wiernego słuchacza Radia Maryi) przystało, zawiadomiłem własciwe organy... organy sciagania rzecz jasna winksmiley.jpg
thek
A co chcesz z tej kobiety ściągnąć nospor? tongue.gif
nospor
ale to nie ja chcialem kobiety tylko erix. Ja tylko zawiadomilem organa... ludzie, od tych bab wam sie w glowach po przewracało i nie patrzycie co jest napisane tongue.gif
blooregard
Usłyszałem słowa-klucze (kobiety, organy) i instynktownie wpadłem zobaczyć, czy coś mnie nie ominęło... winksmiley.jpg
nospor
I jak, nie ominęło?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.