Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeden Wielki OffTopick
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235
Ociu
Cytat(erix @ 29.12.2009, 04:10:40 ) *
a co ma kręcić w zaburzaniu zmysłów, sztucznym stymulowaniu własnej osobowości, nienaturalne granie kogoś, kim się na co dzień nie jest, w dodatku poza kontrolą? Czy ktoś, kto chce po prostu spędzić czas w towarzystwie musi korzystać ze sztucznego dopingu?

Widzę, że kolega nie zna pojęcia kosztować. Picie to nie tylko chlanie wódy do nieprzytomności. Mówiłem, że wino do obiadu jest złe dopóki nie spróbowałem.
Mówisz, że nienaturalne granie kogoś, a nie myślisz, że alkohol sprawia, że ludziom puszczają hamulce i staję się tym, kim potrzebowali być, że zawsze chcieli wytańczyć się, wyskakać chociaż zawsze się wstydzili, że chcieli podejść do fajnej dziewczyny, a zawsze się wstydzili. Właśnie to jest najciekawsze, że alkohol nie sprawia, że ludzie są tym kim nie są, tylko tym kim tak na prawdę są. Ponieważ ukazuje się prawdziwa natura człowieka. Jeżeli ktoś mi powie, że podszedł do swojej ukochanej dziewczyny, w którą się dość długo wpatrywał, ale nigdy nie znał, z marszu, będzie mi ciężko w to uwierzyć.
Czas w towarzystwie nie trzeba od razu spędzać przy piwie, dość często widzę, że ludzie popijają herbatę czy kawę. Sam to też reflektuje. Wszystko jest dla ludzi w odpowiednich ilościach, a mała ilość alkoholu nie szkodzi w dużych ilościach :-)
thek
Wszystko niemal w odpowiednich dawkach nie uczyni człowiekowi szkody. To przy przesadzaniu są problemy. Jeśli ktoś nie potrafi się bawić bez alkoholu - ma problem. Ja rozumiem, że jeśli jest gorąco to zimne piwko jest ok, że na Sylwestra lampka szampana (w Polsce raczej wina musującego winksmiley.jpg ) to tradycja, o Juwenaliach nie mówię ("Juwe, juwe, juwenalia, kto nie pije ten kanalia!"), ale flaszka przy byle okazji to trochę przesada winksmiley.jpg

@mrok: Nie... "Pan Tadeusz" smile.gif
vokiel
Skoro thek tak krótko, to ja przynudzę winksmiley.jpg

@erix
Chyba trochę nie zrozumiałeś przekazu w mojej wypowiedzi.
Po pierwsze, uważam, że alkohol, jak wiele innych rzeczy nie jest dla każdego (mam na myśli np picie na imprezach, nie lampkę wina do obiadu, czy 50tkę z pieprzem na ból żołądka). Znam ludzi którzy nieźle fiksują po trzech kielonkach i po prostu nie piją, żeby nie zrobić komuś, czy sobie krzywdy. Niektórych to po prostu nie kręci, nie bawi, nie widzą sensu. I jeśli wiedzą, że to nie dla nich, bo sprawdzili, to jak najbardziej mi to nie przeszkadza, jest ok, nikogo nie namawiam, nikogo nie zmuszam. Dobrze mieć swoje zdanie, stanowisko i umieć je obronić.

Zapytałem tylko, czy Twoje zdanie opiera się na przeprowadzonych przez Ciebie testach, na zasadzie: wypiłem - nie podobało mi się, powtórzyłem próbę - zdanie podtrzymuję. Wtedy jest jak najbardziej ok, masz jak najbardziej prawo do wyrażania takich opinii.

Cytat(erix @ 29.12.2009, 02:10:40 ) *
~vokiel - a co ma kręcić w zaburzaniu zmysłów, sztucznym stymulowaniu własnej osobowości, nienaturalne granie kogoś, kim się na co dzień nie jest, w dodatku poza kontrolą?
Co kogo... Ja np czasami lubię ten stan. Lubię rozluźnienie, zmianę percepcji zmysłów, lepszy nastrój, humorek biggrin.gif Nie uznaję upijania się do nieprzytomności, do poziomu utraty kontroli nad sobą.
Wbrew Twojej opinii alkohol akurat zdejmuje codzienne maski, to po nim ludzie stają się sobą, takimi jakimi są na prawdę.
Niektórym pomaga przełamać nieśmiałość, pozwala się odstresować, rozluźnić. Daje szansę na dobrą zabawę, na szybkie oderwanie się od codziennych problemów. Alkohol jest dla ludzi. Trzeba umieć z niego korzystać.

Czy ktoś, kto chce po prostu spędzić czas w towarzystwie musi korzystać ze sztucznego dopingu? Nie. winksmiley.jpg
Można spędzić czas w towarzystwie przy drinku, który wcale nie jest sztucznym dopingiem. Nie jest w ogóle dopingiem.

I naprawdę zaskakują mnie powyższe reakcje, że się nie da. W sumie, to jest taka obiegowa opinia, że ktoś niepijący, to jest jakiś odrzutek, którego trzeba na siłę zreformować, że jest jeszcze dla mnie nadzieja.
No ja akurat pisałem, że się da winksmiley.jpg
Rzeczywiście w Polsce niepijący nie ma łatwo, wiem, bo przez ponad pół roku nie mogłem pić alkoholu. Akurat studia, w dodatku 2 kierunki, imprez masa, a ja mogłem co najwyżej białego Leszka.
Kiedyś Józef Wissarionowicz mawiał: "Nigdy nie ufaj człowiekowi, który nie pije...", może temu ludzie tak dziwnie podchodzą do abstynentów. Skoro alkohol zdejmuje maski, to może ktoś boi się wypić więcej, żeby nie pokazać jaki jest na prawdę... Sporo osób tak myśli. Sam się kiedyś przekonałem, że osoba, które na co dzień była jak do rany przyłóż po wypiciu potrafiła pokazać całkiem inne oblicze.

Takie wypowiedzi są - moim zdaniem - co najmniej niesmaczne, gdyż:
  1. stanowią brak poszanowania dla czyjegoś systemu wartości oraz opinii
  2. nakręcają innych w celu atakowania tej osoby
  3. można odebrać siłową próbę włączenia kogoś do mas
Twoje opinie nt alkoholu też można podciągnąć pod powyższe. To, że ktoś lubi sobie wypić z przyjaciółmi nie jest równoważne z tym, że gra kogoś nienaturalnie, poza kontrolą, że jest to dla niego sztuczny doping.
webdice
Ja pije tylko w imieniny.
Blame
Wzruszyliście mnie...
@up swoje czy każdego? bo codziennie są jakieś czarodziej.gif
batman
Ludzie, którzy piją, są dla mnie niczym...

... niczym bracia.

smile.gif
erix
Hehe, widze że wbiłem kij w mrowisko. winksmiley.jpg

Cytat
Mówisz, że nienaturalne granie kogoś, a nie myślisz, że alkohol sprawia, że ludziom puszczają hamulce i staję się tym, kim potrzebowali być, że zawsze chcieli wytańczyć się, wyskakać chociaż zawsze się wstydzili, że chcieli podejść do fajnej dziewczyny, a zawsze się wstydzili.

I właśnie o to chodzi, żeby wytrenować psychikę w taki sposób, aby przełamać się w takich sytuacjach bez żadnego dopingu. Czy kolarze są bardziej cenieni za to, że o własnych siłach osiągają podium, czy po dopingu? winksmiley.jpg

Cytat
Zapytałem tylko, czy Twoje zdanie opiera się na przeprowadzonych przez Ciebie testach, na zasadzie: wypiłem - nie podobało mi się, powtórzyłem próbę - zdanie podtrzymuję. Wtedy jest jak najbardziej ok, masz jak najbardziej prawo do wyrażania takich opinii.

Nie podobało mi się.

Cytat
Można spędzić czas w towarzystwie przy drinku, który wcale nie jest sztucznym dopingiem. Nie jest w ogóle dopingiem.

Patrz: wyżej. Poza tym - AFAIR - stymuluje działanie obszarów mózgu odpowiedzialnych za samopoczucie i rozluźnienie, nadal twierdzisz, że nie jest dopingiem? Zapomniałeś - poza tym - o fakcie, iż każdy ma inne warunki fizyczne.

Cytat
Skoro alkohol zdejmuje maski, to może ktoś boi się wypić więcej, żeby nie pokazać jaki jest na prawdę... Sporo osób tak myśli.

Argumentację przedstawiłem nieco wcześniej.

Cytat
Twoje opinie nt alkoholu też można podciągnąć pod powyższe.

I teraz źle zrozumiałeś moje słowa. To nie była opinia o alkoholu, tylko osobach, które nie są w stanie uszanować odmiennego zdania na temat abstynencji i na siłę próbują osobnika zreformować.
Moli
@erix - Bo źle robisz się tłumacząc, tylko winny się tłumaczy smile.gif Po prostu pijesz bo nie lubisz, ktoś inny pije bo ma taką ochotę i już smile.gif Znowu wyjdzie jakaś głupia dyskusja jak o halołin ostatnio, tylko dlatego że erix nie pije smile.gif

A tak z ciekawości, wiem że sam rozpoczynam dyskusje ale mnie to ciekawi strasznie smile.gif W sylwestra też nic ? smile.gif
pablo89pl
Swoją drogą IRC phpowy nie dziala czy mi sie wydaje...

Connection to irc://irc.php.pl/ (irc://irc.php.pl/) timed out. [Help] Reconnecting in 2 minutes. [Cancel]
ARJ
przeczytaj: Temat: problem z dostaniem si na kana irc phppl
thek
Ja tam jestem szczery, więc nie martwię się tym co mógłbym po pijaku gadać smile.gif Miałem już zresztą takie sytuacje, gdy na urwanym filmie dzwoniłem do kogoś. Kiedyś tak zrobiłem dzwoniąc do dziewczyny. Zarzeka się, że byłem bardzo miły i wiele mówiłem o miłości wobec niej. Ja tego, że dzwoniłem wcale nie pamiętam, ale dziewczyna ma świadków w postaci moich znajomych, że już "na amen" leżałem i ledwo telefon mogłem utrzymać w ręku. Ot... Byłem tylko ciut bardziej wylewny niż zazwyczaj i plątał mi się język, ale na kablu wisiałem z nią ponoć ponad kwadrans.
mike
Ja ostatnio (rok/dwa) coraz więcej imprez spędzam bez alkoholu. Czasem tylko kupię sobie jakieś rzadkie piwko dla smaku.
Przede wszystkim wesela sobie upatrzyłem, że spędzam bezalkoholowo.

Nie jestem hipokrytą i nie powiem, że w przeszłości (licealnej przede wszystkim) nie zdarzało się ...
Ale uważam teraz, że wolę pojechać samochodem. Wrócić autem. Mam komfort dobrej zabawy, dobrego samopoczucia i pełnej kontroli.
skowron-line
@thek nie wiem czy to powód do dumy, upijanie się i gadanie ludziom głupoty. No i
Cytat
ale na kablu wisiałem z nią ponoć ponad kwadrans.

to szczyt rozpusty.

@mike starzejesz się.
mike
Cytat(skowron-line @ 29.12.2009, 18:27:14 ) *
@mike starzejesz się.
Kurde. Dobrze, że żona w ciąży.
Może syn się urodzi i kupię sobie (wróć! jemu) kolejkę. Poczuję się młodszy.
erix
Cytat
@erix - Bo źle robisz się tłumacząc, tylko winny się tłumaczy

A jestem czemuś winny? winksmiley.jpg

Cytat
A tak z ciekawości, wiem że sam rozpoczynam dyskusje ale mnie to ciekawi strasznie W sylwestra też nic ?

Pozwól, że zacytuję:
Cytat
Ale uważam teraz, że wolę pojechać samochodem. Wrócić autem. Mam komfort dobrej zabawy, dobrego samopoczucia i pełnej kontroli.
vokiel
Cytat(mike @ 29.12.2009, 18:13:21 ) *
Przede wszystkim wesela sobie upatrzyłem, że spędzam bezalkoholowo.
A to jest dobre biggrin.gif A ile się można dowiedzieć różnych ciekawych historii...
Ja wesela różnie, zwykle nie są pod nosem, trzeba dojechać, wrócić (chyba, że sala z wynajętym hotelem dla gości). Trzeba ustalać zawczasu kto kierowca.
Od jakiegoś czasu wyjścia do klubów, dyskotek praktykuję na trzeźwo. Dużo się kręci buractwa, cwaniactwa. 2 m-ce na siłce i już wielkie kozaki. Ochrona jeszcze nie jest wystarczająco sprawna, żeby czuć się bezpiecznie. Zatem w przypadku składania zeznań wolę być trzeźwy, wtedy chociaż mogą je przyjąć, no i łatwiej wyprowadzić sprawę, że to pijany ciebie zaczepił, a nie odwrotnie.

Cytat(erix @ 29.12.2009, 18:30:37 ) *
A jestem czemuś winny? winksmiley.jpg
Ty? Nie. Wytłumaczyłeś, że to Ci nie odpowiada:
Cytat(erix @ 29.12.2009, 15:20:28 ) *
Nie podobało mi się.
Czemu miałbyś być winny tego, że coś Ci się nie podoba?
"Jeden woli ciepłą wódkę inny spocone blondynki" Jeszcze inny pewnie obydwie opcje, a ktoś czwarty żadnej. Kwestia gustu.

Co prawda istnieje problem z takimi gustami w Polsce. Są dziedziny (religia, picie, piłka nożna, małyszomania etc) w których możesz mieć własny gust, byleby był taki sam jak większości. Na szczęście jest coraz więcej ludzi, którzy potrafią zauważyć różnorodność innych.

Jak to mawiali: "Tolerancja to takie nieprzyjemne uczucie, że ktoś inny też może mieć rację"
mrok
Cytat
Może syn się urodzi i kupię sobie (wróć! jemu) kolejkę

Przypomniał mi się dowcip:

-Czym się różnią kobiece piersi od kolejki do zabawy?
-questionmark.gif?
-Niczym, obie są dla dzieci, a bawią się tatusiowie
thek
Z gadaniem po pijaku żaden powód do dumy. Wspomniałem, że się zdarzało i tyle. Od jakoś jednak ponad roku tylko raz się mocniej wypiło. Na imprezie integracyjnej w pracy, bo nikt nie wylewał za kołnierz. Ale poza tym to raczej góra kilka piwek (Dębowe, Żywiec, Tyskie, choć preferuję raczej strongi), co akurat po mnie jest niewidoczne.

A co do telefonu, to jeszcze nie wiesz co to jest rozpusta winksmiley.jpg Będąc za granicą "na telefonie" z dziewczyną w jakąś noc wisiałem około 10h non stop smile.gif
Spawnm
I tutaj Thek pokazał że jest coś między nic/abstynencja a piciem bo utraty świadomości , czyli piwko z znajomym czy winko do obiadu smile.gif
erix
Cytat
"Jeden woli ciepłą wódkę inny spocone blondynki" Jeszcze inny pewnie obydwie opcje, a ktoś czwarty żadnej. Kwestia gustu.

Mhmm, to do kolekcji tego typu powiedzonek dołącz: Jeden woli ogórki, drugi ogrodnika córki. winksmiley.jpg

Cytat
Ty? Nie. Wytłumaczyłeś, że to Ci nie odpowiada:

To było pytanie retoryczne do ~moli.

Cytat
Co prawda istnieje problem z takimi gustami w Polsce. Są dziedziny (religia, picie, piłka nożna, małyszomania etc) w których możesz mieć własny gust, byleby był taki sam jak większości.

No i to można by było uznać za konkluzję.

Cytat
Będąc za granicą "na telefonie" z dziewczyną w jakąś noc wisiałem około 10h non stop

Wygrałeś. baaasmiley.gif
thek
Zapomniałem dodać... 10 godzin na trzeźwo smile.gif
vokiel
Jak u Was wyświetla się godzina na forum? (W stopce, szare tło, po prawej, nad logiem NQ.pl).
Bo u mnie jest 2 godz do przodu. W ustawieniach forum mam GMT +1 Warszawa ...
Prywatne wiadomości też dostaję z godziną o 2 większą niż aktualna.

Jak z tym u Was?
darko
Od wczoraj mam to samo, w ogóle około południa wczoraj nie mogłem się zalogować, pusta strona, potem info, że serwer jest niedostępny, ktoś coś wie na ten temat? Działała tylko phpedia i albo wortal albo planeta, któreś z tych dwóch, nie pamiętam teraz które. Po godz. 13 wszystko już było ok, tylko faktycznie ten zegar...
erix
Potwierdzam, czas jest 2h do przodu.
Crozin
W profilu mam GMT+1, ale... Aktualny czas: 30.12.2009 - 00:30 (29.12.09, 21:33)
kwiateusz
zaraz sie przestawi winksmiley.jpg

a co do poprzedniej dyskusji (skonczyłem na mojej wypowiedzi bo dalej to widziałem ze jakas taka sobie była) to mi sie ciśnie

a wracając do tematu, pierwszą wtyczkę w c++ napisałem i jestem z tego dumny

edit:
hm czas na serwerze jest zły, ale nic zafundowałem wam podróż w czasie o 2h
ARJ
Cytat(kwiateusz @ 29.12.2009, 23:28:56 ) *
a wracając do tematu, pierwszą wtyczkę w c++ napisałem i jestem z tego dumny

do czego napisałeś wtyczkę? pochwal się tongue.gif

Cytat(kwiateusz @ 29.12.2009, 23:28:56 ) *
zafundowałem wam podróż w czasie o 2h

@kwiateusz poproszę kilka dni do przodu abym mógł zobaczyć wyniki lotto aaevil.gif
darko
A ja spytam tak: jeszcze wczoraj nie wiadomo, o co chodziło, a już dzisiaj (jutro) wiadomo, ocb ?
kwiateusz
do komunikatora wtw smile.gif

limit na podroze w czasie na ta dekadę się wyczerpał, za utrudnienia przepraszam
thek
Co Ty gadasz... Ja przed 16 miałem przez dłuższy czas zatrzymanie czasu na forum. Przez ponad kwadrans miałem komunikat:
"Ochrona antyfloodowa. Odczekaj 30 sekund zanim wyślesz kolejnego posta". Próba posłania po 2-3 minutach kończyła się tym samym biggrin.gif To się nazywa dylatacja czasu winksmiley.jpg 30 sekund trwa kilka minut biggrin.gif Nawet skrypt tego forum już mnie nie lubi winksmiley.jpg
darko
Potwierdzam antyflood, postu nie można było napisać, nie wspominając o opcji najnowsze posty.
vokiel
Chyba ze mną jest coś nie tak. Teraz mam 2 godziny w drugą mańkę...
Spawnm
Cofnęło nas , cieszmy się mamy 2h więcej życia biggrin.gif
erix
Teraz dopiero nastąpił prawdziwy powrót do przeszłości. biggrin.gif
kwiateusz
i znowu shakowaliscie czas... wynikow totka i tak nie będzie
erix
Ech, a już miałem nadzieję... sad.gif

~kwiateusz powinien być od dzisiaj forumowym demotywatorem.
emp
Nie cieszcie się ITAK umrzecie... 2 godziny w tą czy w tamtą nie ma znaczenia skoro ITAK w piekle spędzicie wieczność.

erix
Cytat
Temat przenoszę do Bangladeszu i zamykam !
To jest komunikat śmierci jeśli go czytasz to znaczy że umrzesz za 3 minuty zacznij się modlić.

blink.gif
Blame
Cytat(emp @ 31.12.2009, 00:20:33 ) *
Nie cieszcie się ITAK umrzecie... 2 godziny w tą czy w tamtą nie ma znaczenia skoro ITAK w piekle spędzicie wieczność.

Ekm... http://www.youtube.com/watch?v=dbYWEiRd5aI
Obejrzyjcie sobie jej oryginalne filmiki. To dopiero robi "sieczke z mózgu"
kwiateusz
a ile tak idemotywator dostaje od 1 zdemotywowania? to sie zastanowie
Lion_87
Spawnm otwieraj powoli szampanaaa!!!! aaevil.gif
Spawnm
Jeszcze jest czas smile.gif
Lion_87
30 min to już powoli można biggrin.gif
Spawnm
Dobra, szampan czeka biggrin.gif
Lion_87
Robimy odliczanie? biggrin.gif
Spawnm
Nie jestem pijany winksmiley.jpg
Lion_87
No mi sie wydawało że jesteśtongue.gif

2010 exclamation.gif Szczęśliwego!!:) pierwszy exclamation.gif
Spawnm
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU biggrin.gif
krzysztof_kf
na ja też wam również życzę szczęśliwego nowego roku smile.gif
thek
Zdrowego i szczęśliwego... Oraz niech bug nie ma Was w opiece winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.