Cytat(melkorm @ 15.01.2012, 17:35:34 )

Żadne lenistwo nie jest wrodzone, tylko wyuczone, wszędzie propaguje się w mnie lub bardziej znaczący sposób lenistwo

Od dzieciństwa zaczynając - niszczy się naszą chęć odkrywania świata niestety ;p
Może to trochę wina dorosłych, bo boją się, że dziecku stanie się krzywda? Zamiast pozwolić mu raz czy dwa upaść, to zabrania mu się chodzić czy jeździć na rowerze.
Cytat(Niktoś @ 15.01.2012, 17:36:15 )

Trochę się mylisz nie wszystkiego uczą w szkole ,niekiedy trzeba się popytać ludzi ,którzy mieli styczność z daną technologią i coś mogą więcej o niej powiedzieć i wcale nie jest to lenistwo.
Poza tym trzeba oddzielić wiedzę encyklopedyczną(szkolną) od wiedzy praktycznej osób które danej technologi w praktyce używali.Ich wiedza po stokroć razy może okazać się cenniejsza.
W szkole uczą podstaw, a jak chcesz się rozwijać w czymś tam to idziesz własną drogą i pytasz się specjalistów.
Dawno stwierdziłem, że przeczytanie książki o programowaniu nie nauczy mnie programować. Trzeba przykład przepisać i uruchomić. A potem coś pozmieniać i zobaczyć czy to działa.
Nawet teraz kopiuje przykłady, sprawdzam czy działa jak należy, a potem modyfikuję go.