Cytat
Zły DIRECTORY_SEPARATOR
Wszędzie używam uniksowego separatora i jakoś nie daje mi to popalić.

Cytat
brak normalnych uniksowych uprawnień
No i? Coraz więcej hostingów korzysta z suexec, więc to lotto. A w Windows ACL dla NTFS nie są takie kiepskie, na jakie się wydaje, tylko po prostu niewiele osób ma o tym pojęcia (
cacls /?) i sieje FUD.
Cytat
wszystkie w linuksie mam w formie paczek i jedyne co muszę zrobić aby zainstalować nową to zaznaczyć odpowiedni checkbox.
Cóż, ja korzystam wyłącznie z ręcznie kompilowanych paczek na serwerach, więc? Do dev-maszyny mam praktycznie wszystko już w paczce.

Cytat
Problem rozróżniania wielkości znaków w plikach. Straszne ograniczenie ze strony windowsa ;]. Denerwuje jak się stworzy projekt na windowsie a potem wrzuca na serwer i zastanawia dlaczego zend się wysypuje(tak w pracy miałem, bo koledzy na windowsach pracują ;| ).
Hmm, a nie jest to przypadkiem wina klienta FTP/etc?

Też używam różnej wielkości znaków w celu odseparowania członów nazw i jakoś nie mam takich problemów... O.o
Cytat
Problemów możnaby mnożyć w nieskończoność(np. brak instalki chromium pod windowsa? wft?).
Huuh, Google Chrome działa sam. Teraz szukasz problemów na siłę.

Cytat
1) Sorry ale windows 7 vs jakikolwiek linux - w moim guście winda wygrywa
W moim również - no mniej zabawy, więcej używania po prostu...
Cytat
2) Większość ważniejszych programów działa jednak pod windą
Zgadza się... A jak ktoś mi wciska, że OpenOffice "lepszy", to chyba nie robił nic więcej prócz napisania PROSTEGO listu...
Cytat
4) Niestesty... sterowniki
Właśnie... A od siódemki sterowniki posiadające podpisy WHQL są uaktualniane bezpośrednio w ramach Windows Update... I przyznam, że działa to praktycznie bez jakiejkolwiek ingerencji.
Nikt mi z MS-a nie płaci, ale żal dvpsko ściska, jak patrzę, jakie herezje piszecie nt. pracy w Windowsie. Nie twierdzę, że nie macie racji, ale jeśli chodzi o większość argumentów - fanatyzm pro uniksowy?

A tak btw, notka sprzed jakiegoś czasu:
http://eriz.pcinside.pl/weblog/10-powodow-...szy-od-175.html