Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeden Wielki OffTopick
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235
wiewiorek
Geje i lesbijki oczywiście głównie, ale są również osoby bi, transwestyci, a nawet co Was może zdziwić bardzo duża grupa osób hetero:
- dziewczyny, które lubią towarzystwo gejów,
- osoby, które to ciekawi
- osoby, które czują pociąg tylko do kobiet, ale lubią od czasu czasu powiedzmy 'zabawić się' z osobą tej samej płci (jest to często wprost napisane w ogłoszeniach, że ktoś ma żonę i dzieci, ale chce spróbować jak to jest z osobą tej samej płci i nie interesuje ich trwały związek),
- osoby, które się w ten sposób lansują chodząc do branżowych klubów, np. Doda,
- osoby wrażliwsze, bo w tym towarzystwie nikt nie będzie ich krytykować za to kim są, za dziwny wygląd, za trudności w nawiązywaniu kontaktów, za to że potrzebuje się komuś wyżalić itp.
- pary hetero - tu nie jestem w stanie powiedzieć dlaczego często można je spotkać w takich klubach, może lubię tę niezwykłą atmosferę smile.gif
blooregard
Cytat(wiewiorek @ 15.05.2011, 21:24:59 ) *
Geje i lesbijki oczywiście głównie, ale są również osoby bi, transwestyci, a nawet co Was może zdziwić bardzo duża grupa osób hetero:
- dziewczyny, które lubią towarzystwo gejów,
- osoby, które to ciekawi
- osoby, które czują pociąg tylko do kobiet, ale lubią od czasu czasu powiedzmy 'zabawić się' z osobą tej samej płci (jest to często wprost napisane w ogłoszeniach, że ktoś ma żonę i dzieci, ale chce spróbować jak to jest z osobą tej samej płci i nie interesuje ich trwały związek),
- osoby, które się w ten sposób lansują chodząc do branżowych klubów, np. Doda,
- osoby wrażliwsze, bo w tym towarzystwie nikt nie będzie ich krytykować za to kim są, za dziwny wygląd, za trudności w nawiązywaniu kontaktów, za to że potrzebuje się komuś wyżalić itp.
- pary hetero - tu nie jestem w stanie powiedzieć dlaczego często można je spotkać w takich klubach, może lubię tę niezwykłą atmosferę smile.gif

Aha, no to podsumowując: nie, ja nie jestem z 'tej' branży biggrin.gif
Więc i spotkanie 'branżowe' mnie nie bardzo interesuje.

wiewiorek
ok - dodam tylko jeszcze, że to środowisko nie wygląda tak jak to przedstawia telewizja, zwłaszcza przy okazji parad równości - osobiście nie znam nikogo, kto by chodził na takie 'imprezy', osoby z tej branży w większości wyglądają normalnie i nie maja wysokiego głosu itp. To co jest przedstawiane w komediach czy kabaretach to fikcja. Podobnie sprawa wygląda z żądaniami niektórych gejów o specjalne trybuny na euro - nie wiem, co chcieli w ten sposób osiągnąć, ale to nie jest postulat całego środowiska.
blooregard
Cytat(wiewiorek @ 15.05.2011, 21:48:58 ) *
ok - dodam tylko jeszcze, że to środowisko nie wygląda tak jak to przedstawia telewizja, zwłaszcza przy okazji parad równości - osobiście nie znam nikogo, kto by chodził na takie 'imprezy', osoby z tej branży w większości wyglądają normalnie i nie maja wysokiego głosu itp. To co jest przedstawiane w komediach czy kabaretach to fikcja. Podobnie sprawa wygląda z żądaniami niektórych gejów o specjalne trybuny na euro - nie wiem, co chcieli w ten sposób osiągnąć, ale to nie jest postulat całego środowiska.

No z tym jestem w stanie się zgodzić, dla mnie takie pajacowanie "pod publiczkę" z tymi trybunami zalatuje tanim lanserstwem, jak u polityków, i wydaje mi się, że raczej nie ma nic wspólnego z prawdziwymi problemami (jakiekolwiek by one były) mniejszości homoseksualnych.
everth
@wiewiorek
Czyżby twoje początkowe pytanie to taki nieśmiały coming out?
blooregard
Cytat(everth @ 15.05.2011, 23:16:45 ) *
@wiewiorek
Czyżby twoje początkowe pytanie to taki nieśmiały coming out?

Można to chyba tak odebrać, ja też odniosłem takie wrażenie.

I jest to chyba jeden z przykładowych problemów takich mniejszości - obawa przed reakcją innych.

everth
Biorąc pod uwagę to że niektórzy już na wstępie zarzucili mu określoną przynależność polityczną - obawa słusznie uzasadniona. Inna sprawa - ten kraj jest konserwatywny i dla mnie osobiście widok dwóch całujących się ostentacyjnie facetów na ulicy jest delikatnie mówiąc niesmaczny.

Jak chcesz nietuzinkowe towarzystwo to pokręć się w okolicach Akademii Sztuk Pięknych. Przynajmniej w Krakowie tamto towarzystwo jest nawet bardzo "otwarte" wink.gif
blooregard
Cytat
Jak chcesz nietuzinkowe towarzystwo to pokręć się w okolicach Akademii Sztuk Pięknych. Przynajmniej w Krakowie tamto towarzystwo jest nawet bardzo "otwarte"

Ale to nie do mnie było chyba? tongue.gif
everth
To zależy jak bardzo jesteś otwarty, a także od tego czy szukasz artystycznej drugiej połówki biggrin.gif
blooregard
Cytat(everth @ 15.05.2011, 23:55:33 ) *
To zależy jak bardzo jesteś otwarty, a także od tego czy szukasz artystycznej drugiej połówki biggrin.gif

Chyba Ci się coś pomyliło, weź no cofnij się o kilkanaście postów i jeszcze raz uważnie przeczytaj, kto i co napisał.
Damonsson
Ja tam jestem tolerancyjny, nie przeszkadza mi takie środowisko zupełnie, ale za to gościa jadącego 30km/h lewym pasem na dwupasmowej już nie jestem w stanie tolerować.
A wiewiorek albo coming out, albo chce wprowadzić ciekawą dyskusję smile.gif
melkorm
Cytat
Biorąc pod uwagę to że niektórzy już na wstępie zarzucili mu określoną przynależność polityczną

Panowie i Panie jesteśmy w dziale po którym raczej nie powinno się spodziewać wygórowanych, uwarunkowanych politycznie wypowiedzi, poprzedni post był oczywiście żartem, tak samo jak i następny.

W sumie to mi nie robi kim kto jest i za kim, ważne by niczego mi nie narzucał, dyskusja na poziomie - tak, wchodzenie ze swoim błotem pod butami do mojego domu - nie.
Spawnm
LOL!
Nie domyślił bym się że na forum o php 'ludzie z branży' to inaczej geje haha.gif
Nie jestem z 'branży' jak by co.
melkorm
Ciekawe czy na forach `branżowych`, osobami z `branży` nazywa się programistów PHP O_O"
everth
@blooregard
Nic mi się nie pomyliło wink.gif Nie rozumiem tylko czemu odebrałeś to tak osobiście. Większość postów w aktualnym offtopie pisana jest z przymrużeniem oka. Jak cię uraziło to przepraszam, nie taki był zamiar.
blooregard
Cytat(everth @ 16.05.2011, 16:11:56 ) *
@blooregard
Nic mi się nie pomyliło wink.gif Nie rozumiem tylko czemu odebrałeś to tak osobiście. Większość postów w aktualnym offtopie pisana jest z przymrużeniem oka. Jak cię uraziło to przepraszam, nie taki był zamiar.

Nie no, do urażenia mnie to daleka droga tongue.gif

Ale nie chcę być odbierany jako osoba z 'branży', gdzie 'branża' == branża w rozumieniu znaczenia tego słowa przez @wiewiórka biggrin.gif biggrin.gif
bim2
@ blooregard To ty nie jesteś z tej branży? Ja już nic nie rozumiem biggrin.gif
blooregard
Cytat(bim2 @ 16.05.2011, 17:46:46 ) *
@ blooregard To ty nie jesteś z tej branży? Ja już nic nie rozumiem biggrin.gif

Jestem z branży PHP, nie z 'branży' biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Spawnm
Z branży PHP?
Czyli taka elita 'branży' która zna php ? tongue.gif haha.gif
bim2
Dobra, widzę że się nas zawstydziłeś. Jak nie chcesz to się nie przyznawaj. :/
blooregard
Nie no, widzę, że nie dociera biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Kur...., nie jestem gejem. Bzykam tylko dziewczyny.
Za branżę uważam deweloperów PHP.

Jasno się wyraziłem teraz? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
everth
@wiewiorek
Widzisz do czego doprowadziłeś? Teraz grzecznie przeproś. Twoja "branża" jest konfliktogenna biggrin.gif

@blooregard
To ty nie wiesz że z tym gejostwem jest jak z celibatem? Niby żaden ksiądz nie może a i tak wszystkie laski na niego lecą. Księdzem nie możesz stać się od zaraz - z gejem to inna sprawa. Rozważ to wink.gif
Daiquiri
Blooregard przyjmuje wszelkie pomówienia na klatę i z uśmiechem. Gorzej jak ktoś zatrzyma się w tym miejscu i np. padnie z wrażenia smile.gif. Nie przejmuj się ja nie jestem z "branży", a wolę facetów biggrin.gif.
batman
Cytat(blooregard @ 16.05.2011, 18:27:15 ) *
Kur...., nie jestem gejem. Bzykam tylko dziewczyny.

No hard feelings biggrin.gif
wiewiorek
No dzisiaj znowu przeczytałem o pośle Węgrzynie i o tym, że wciąż walczy o przywrócenie do PO za swój głupi żart o homoseksualistach. Gdyby ten człowiek (nawiasem mówiąc o wyjątkowo paskudnym wyglądzie) miał choć odrobinę honoru to by sam odszedł z polityki. Życie homoseksualistów w tym kraju jest wystarczająco ciężkie. Polecam ten filmik studenta Politechniki Wrocławskiej - geja: http://www.youtube.com/watch?v=lTigpY-baEw...der&list=UL
blooregard
Cytat(Daiquiri @ 16.05.2011, 19:33:27 ) *
Blooregard przyjmuje wszelkie pomówienia na klatę i z uśmiechem. Gorzej jak ktoś zatrzyma się w tym miejscu i np. padnie z wrażenia smile.gif. Nie przejmuj się ja nie jestem z "branży", a wolę facetów biggrin.gif.

To było nieporozumienie wynikające z faktu, iż uznałem słowo "branża" jako określające osoby zawodowo zajmujące się webdeveloperką, zresztą, co widać po kolejnych wypowiedziach także @Spawnm wpadł w pułapkę biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Potem nastąpiła konsternacja, gdy okazało się, że @wiewiórek miał na myśli zupełnie inną branżę no i zaczęło się prostowanie tematu.

@Daiquiri, bardzo, ale to bardzo podoba mi się w Tobie, że wolisz facetów tongue.gif

@wiewiórek, weź no nie czaj się jak czajnik i napisz w końcu prosto z mostu, o co Ci chodzi. tongue.gif
wiewiorek
Temat homo uważam za zakończony, chciałem sprawdzić poziom tolerancji wśród informatyków, ku memu zdumieniu okazał się on bardzo wysoki, brak wypowiedzi w stylu 'spalić ich', 'nakopać' itp. Cieszy mnie to, że brak tu osób, które chcą nawracać czy wchodzić z butami w czyjeś życie. smile.gif
blooregard
Cytat(wiewiorek @ 19.05.2011, 15:02:14 ) *
Temat homo uważam za zakończony, chciałem sprawdzić poziom tolerancji wśród informatyków, ku memu zdumieniu okazał się on bardzo wysoki, brak wypowiedzi w stylu 'spalić ich', 'nakopać' itp. Cieszy mnie to, że brak tu osób, które chcą nawracać czy wchodzić z butami w czyjeś życie. smile.gif

Zawsze mi się wydawało, że to normalne u inteligentnych ludzi, no ale może się myliłem biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
trucksweb
a ja nie umiem sobie wytlumaczyc i zrozumiec, jak to jest- wstajesz rano i czujesz ze jestes gejem questionmark.gif

dla mnie to jest chore czy to w postaci dziewczyn czy facetow.
Gdyby tak mialoby byc od poczatku Bog nie stworzylby adama i ewy tylko dwoch adamow/ dwie ewy.

Dlaczego w scwiecie zwierzat nie ma homo ? (no moze jeden/dwa gatunki sie znajda). Dlaczego wczesniej w latach 50-60 nie bylo slychac o takich przypadkach ?
Wedlug mnie jest to choroba - i to cywilizacyjna, ktora trzeba jakos leczyc. To samo pedofili, zoofili itp zboczenia.

Jestem tolerancyjny co do koloru skory, wyznania alenie do przynaleznosci seksualnej. Po ludzku nie umiem tego pojac.
blooregard
Cytat(trucksweb @ 19.05.2011, 15:20:13 ) *
a ja nie umiem sobie wytlumaczyc i zrozumiec, jak to jest- wstajesz rano i czujesz ze jestes gejem questionmark.gif

dla mnie to jest chore czy to w postaci dziewczyn czy facetow.
Gdyby tak mialoby byc od poczatku Bog nie stworzylby adama i ewy tylko dwoch adamow/ dwie ewy.

Dlaczego w scwiecie zwierzat nie ma homo ? (no moze jeden/dwa gatunki sie znajda). Dlaczego wczesniej w latach 50-60 nie bylo slychac o takich przypadkach ?
Wedlug mnie jest to choroba - i to cywilizacyjna, ktora trzeba jakos leczyc. To samo pedofili, zoofili itp zboczenia.

Jestem tolerancyjny co do koloru skory, wyznania alenie do przynaleznosci seksualnej. Po ludzku nie umiem tego pojac.

No widzisz, a ja nie mogę pojąć, jak można wierzyć, że ludzkość wzięła się od nie wiadomo skąd wziętej mitycznej pary Adama i Ewy, którą to parę stworzył jakiś ktoś mieszkający "w niebie", bo to jest coś, czego mój umysł nie potrafi ogarnąć. Zresztą, jeśli nie wiesz, to homoseksualizm nie jest jedynie domeną ssaków z gatunku "homo sapiens", więc z naukowego punktu widzenia nie jest to takie nienormalne.
batman
Gdyby tak mialoby byc od poczatku Bog (...)

Wychodzisz od teorii, której nie można udowodnić - że Bóg istnieje.

Cytat
Dlaczego w scwiecie zwierzat nie ma homo ? (no moze jeden/dwa gatunki sie znajda).

Znajdziesz więcej. Po prostu zwierzęta nie mają telewizji...

Cytat
Dlaczego wczesniej w latach 50-60 nie bylo slychac o takich przypadkach ?

Dlaczego w latach 50-60 nie słyszało się o pedofilii? Bo jej nie było? Czy dlatego, że media nie były dobrze rozwinięte?

Cytat
Wedlug mnie jest to choroba - i to cywilizacyjna, ktora trzeba jakos leczyc. To samo pedofili, zoofili itp zboczenia

Jestem tolerancyjny co do koloru skory, wyznania alenie do przynaleznosci seksualnej. Po ludzku nie umiem tego pojac..

Nie, to nie jest choroba, nie da się tego leczyć. Skoro lubisz brać świat na wiarę, to takie wytłumaczenie powinno Ci wystarczyć - homoseksualizm jest jak miłość. Wyjaśnij dlaczego kochasz tą jedną konkretną osobę, a nie np jej siostrę/brata?

wiewiorek
Odnośnie braku homoseksualizmu wśród zwierząt - polecam 6-częściowy film Planete - tu masz pierwszy odcinek - są nawet wyjaśnienia dlaczego do tej pory to przemilczywano: http://www.youtube.com/watch?v=YRLDpk9Fyds biggrin.gif
melkorm
Hum, wszystko co chciałem napisać, napisali @batman i @blooregard - Dziękuję.
łóźko
Nadal podejrzewam, że to prowokacja, ale w starożytności też istniał i był popularny homoseksualizm.

Artykuł na wikipedii:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualiz...tekst_kulturowy
everth
@trucksweb
Ale to było co innego niż homoseksualizm dzisiaj. Jest zresztą teoria według której świadomie część osobników rezygnuje z prokreacji na rzecz reszty członków rodziny. Czy to homoseksualizm czy celibat czy czy coś innego. Bez względu na kontekst kulturowy z punktu widzenia biologicznego homoseksualizm jest dewiacją. Nie wszystkie dewiacje się leczy ale czy trzeba to promować?
@batman
Cytat
Wychodzisz od teorii, której nie można udowodnić - że Bóg istnieje.

W zasadzie dotyczy to całości poznania ludzkiego. Zawsze muszą istnieć jakieś założenia.
pejott

Turlam sie po dywanie.
wookieb
HOMO nie jest dobre z punktu widzenia ewolucyjnego. Czy to nie wystarczy?

Czy mamy tolerować HOMO? Ja nie toleruję, nie darze szacunkiem i tyle.
Dlaczego innych chorób cywilizacyjnych w takim razie nie tolerujecie jak np "wampiryzm", albo "likantropia"? Dlaczego?
Oni przecież zachowują się "normalnie", wg siebie...
batman
Cytat(wookieb @ 20.05.2011, 15:50:35 ) *
HOMO nie jest dobre z punktu widzenia ewolucyjnego. Czy to nie wystarczy?

Z punku widzenia ewolucyjnego człowiek nie powinien istnieć. A jednak istnieje. Jaki w tym sens? Przecież o wiele lepiej i prościej rozmnażają się organizmy jednokomórkowe.
wookieb
Z punktu widzenia ewolucyjnego wystarczy, że przeżyje i wyda potomstwo, to jest kluczowe. Homo mają wydawać homo dzieci, które w homo zachowaniach nie będą potrafiły się rozmnażać? Wywalcie ich na inna planetę i wyginą w ciągu 100 lat. Niestety mam takie wielkie nieszczęście, że poznałem paru homo. Ich aspołeczność i umiejętność przypier......a się powoduje, że 100 lat zniżam do roku w przypadku, gdy będzie zalegalizowane mordowanie heretyków. Hiperbolizuje, ale taki sam zabieg stosują homo mówiąc, żę osoby ich NIE TOLERUJĄCE są HOMOFOBAMI. Sorry ale to już wyraz kompletnego braku szacunku i mnie to wystarczy.
Powiem więcej, to nawet nie jest brak szacunku tylko jednoznaczny atak.
everth
@batman
Cytat
Z punku widzenia ewolucyjnego człowiek nie powinien istnieć. A jednak istnieje. Jaki w tym sens?

Z pewnego punktu widzenia to wszystko jest pozbawione sensu (co nadaje rzeczom sens?). Pewnie dlatego żeby człowiek nie zwariował po pierwszej nocy świadomego życia natura wyposażyła go w Boga (albo ogólniej wiarę). I tak niektórzy wymyślają sobie misje, cele, istoty nadprzyrodzone, życie po śmierci, albo zmieniają świat. Tylko że to wszystko jest cholerę warte bo żadne z ich dzieł w najlepszym razie nie przetrwa dłużej niż dwa pokolenia. Zresztą trwałość to też bezsens bo całe życie opiera się na zmianie.

@wookieb
Ok, tylko kto ma wyznaczyć granicę dla tolerancji nietolerancji?
wookieb
Cytat(everth @ 20.05.2011, 16:23:40 ) *
@wookieb
Ok, tylko kto ma wyznaczyć granicę dla tolerancji nietolerancji?

Nikt. Niech siedzą Cicho [homo] w swoich domach i po kłopocie. Swoje kłopoty zostawią dla Siebie. Czy chcemy tak wiele? Nie, w porównaniu tego czego ONI "WYMAGAJĄ" od nas.
blooregard
Cytat
Pewnie dlatego żeby człowiek nie zwariował po pierwszej nocy świadomego życia natura wyposażyła go w Boga (albo ogólniej wiarę). I tak niektórzy wymyślają sobie misje, cele, istoty nadprzyrodzone, życie po śmierci, albo zmieniają świat.

Tzw. "wiarą" i Bogami ludzkość tłumaczyła sobie zawsze zjawiska, których nie była w stanie pojąć. Świadomość istnienia jakiś "nadprzyrodzonych" sił, mieszkających "w niebie" (bo poza widocznym niebem nie wiedzieli, co jest dalej, więc była to dla nich naturalna lokacja dla takich yyyy... no nie wiem, jak to określić - istot? No niech będzie istot) dawała im poczucie bezpieczeństwa, że te zjawiska nie biorą się "znikąd".

Oczywiście ich małe, głupiutkie móżdżki nie były w stanie zrozumieć pochodzenia zjawiska "gaszenia słońca przez Bogów" (przykładowo Majowie, Aztekowie, Inkowie), czyli najzwyklejszego zaćmienia; zjawiska określanego mianem "halo", zorzy polarnej, okresów susz czy wielotygodniowych opadów deszczu i wielu, wielu innych. Poza nielicznymi przypadkami bardziej kumatych "szamanów", którzy jako tako rozeznali się, o co chodzi i swoją wiedzę wykorzystywali w celu mamienia współplemieńców sztuczkami w rodzaju "a teraz spadnie deszcz!!!".

I tak "wiara", "Bogowie" zaszczepiani z pokolenia na pokolenie dotrwali do dzisiejszych czasów, gdy loty w kosmos nikogo nie dziwią i już od dawna wiadomo, że jednak w "niebie" nikt nie mieszka, bo ciężko byłoby mieszkać w mieszaninie tlenu, azotu, pary wodnej i dwutlenku węgla, że jednak nie ma "piekła", tylko roztopione od panującej tam temperatury kilku tysięcy stopni jądro planety, że nie jesteśmy jedyną planetą we wszechświecie, na której potencjalnie mogło rozwinąć się życie organiczne i tak dalej i tym podobne.

Ale wiara pozostała. Dla mnie to fenomen, którego nie potrafię zrozumieć. Tłumaczenie sobie naturalnych zjawisk zachodzących w przyrodzie działaniami nadprzyrodzonej siły, odprawianie rytuałów w kościołach (bo inaczej tego nie da się nazwać) i tym podobne.
Pod jednym względem mogę to zrozumieć: kierowanie się w życiu etyką wyznaczaną przez tę wiarę. Często ludziom brakuje wzorców i "kręgosłupa" moralnego, więc lepszy taki wzorzec, niż żaden.
Co prawda, ów kręgosłup moralny bardzo różni się w zależności od konkretnej wiary i rejonu świata, ale sens pozostaje w sumie ten sam: że istnieje "ktoś", kto jest za wszystko odpowiedzialny, wszystko wie, widzi i wszystkich kocha. Jakoś nie pasuje mi to tylko do obrazu umierających z głodu dzieci, wojen i ich setek milionów ofiar, chorób wyniszczających całe populacje, jak AIDS. No za cholerę mi się to nie komponuje w sensowną całość.

@wookieb, ja akurat jestem tolerancyjny, ale tu akurat się z Tobą zgodzę: ostatnio homoseksualiści swoimi paradami równości, żądaniem osobnych trybun na stadionach na E2012 czy żądaniem zalegalizowania związków homoseksualnych i możliwością adopcji lekko przeginają pały tongue.gif

Dziecko do prawidłowego rozwoju potrzebuje "mamy" i "taty" z prostej przyczyny: stanowią oni naturalną, biologiczną kombinację cech psychofizycznych, których żadna para dwóch osób tej samej płci nie jest w stanie zapewnić. Nie wierzę w to, że dwie kobiety będą w stanie zapewnić prawidłowy rozwój i prawidłowo wychować chłopca, lub dwóch facetów dziewczynkę, bo to jest po prostu NIEMOŻLIWE.
darko
Kto lubi poniedziałki? Jest ktoś taki?
wookieb
Cytat(blooregard @ 20.05.2011, 16:50:11 ) *
Dziecko do prawidłowego rozwoju potrzebuje "mamy" i "taty" z prostej przyczyny: stanowią oni naturalną, biologiczną kombinację cech psychofizycznych, których żadna para dwóch osób tej samej płci nie jest w stanie zapewnić. Nie wierzę w to, że dwie kobiety będą w stanie zapewnić prawidłowy rozwój i prawidłowo wychować chłopca, lub dwóch facetów dziewczynkę, bo to jest po prostu NIEMOŻLIWE.

Nie musisz tutaj wykazywać tylko i wyłącznie swojej wiary smile.gif To jest udowodnione jak bardzo ważne jest istnienie w życiu wychowawczym dwóch odmiennych płci.
Gorąco polecam Focus-a i artykuł o bardzo ważnej roli ojca (matki równieć) w życiu chłopca. Jeżeli ktoś chce namiary na numer zgłaszać się na PW w celu przypomnienia i poruszenia mnie do poszukania owego materiału.
blooregard
Cytat(wookieb @ 20.05.2011, 16:55:52 ) *
Nie musisz tutaj wykazywać tylko i wyłącznie swojej wiary smile.gif To jest udowodnione jak bardzo ważne jest istnienie w życiu wychowawczym dwóch odmiennych płci.
Gorąco polecam Focus-a i artykuł o bardzo ważnej roli ojca (matki równieć) w życiu chłopca. Jeżeli ktoś chce namiary na numer zgłaszać się na PW w celu przypomnienia i poruszenia mnie do poszukania owego materiału.

Ja absolutnie niczego nie wykazuję, piszę sobie luźno na temat swoich poglądów na pewne sprawy smile.gif
melkorm
Coś czuję że Thek właśnie ładuje armatę i znowu jebnie `mega-hiper-posta` którym zabije dyskusje biggrin.gif
wiewiorek
wookieb - wiesz, że w Holandii część przyjezdnych Polaków jest bezdomna, część kradnie itp. ? Holandia chce więc wywalić Polaków, bo skoro robi to część z nich to znaczy, że wszyscy tak robią - to jest Twój tok rozumowania. biggrin.gif

Co do adopcji dzieci przez osoby homo to biorąc pod uwagę nietolerancję społeczeństwa jestem temu przeciwny, inne dzieci wyśmiewałyby się z danego dziecka, że ma dwóch tatusiów lub dwie mamusie. Natomiast jeśli społeczeństwo byłoby tolerancyjne to jestem jak najbardziej ZA - dlaczego skoro wspomniano tutaj, że tylko kobieta i mężczyzna mogą wychować dziecko ? Z prostej przyczyny - weźmy dzieci z domu dziecka - one nie mają ani matki, ani ojca, często w domach dziecka jedne dzieci wyżywają się na drugich, zostają przestępcami, nie kończą szkoły itp. - to już chyba lepiej żeby para homo, która nie może mieć dzieci mogła się nimi zaopiekować. Pary homo, które chciałyby mieć dzieci, chciałyby by ich dzieci były hetero - wiecie dlaczego ? Bo tak byłoby dla nich lepiej z punktu widzenia tolerancji lub nietolerancji innych osób, a przecież każdy chce dla swego dziecka jak najlepiej.
blooregard
Cytat
to już chyba lepiej żeby para homo, która nie może mieć dzieci mogła się nimi zaopiekować.

Nie wiem, czy lepiej. Na pewno inaczej. I na pewno nie byłby to tak prawidłowy rozwój, jaki zapewnia para tata-mama (oczywiście przy założeniu, że nie jest to rodzina patologiczna bądź z jakimiś zaburzeniami psychicznymi u któregoś z rodziców).
wiewiorek
Chodziło mi tylko i wyłącznie o dzieci porzucone przez własnych rodziców.
blooregard
Cytat(wiewiorek @ 20.05.2011, 17:19:23 ) *
Chodziło mi tylko i wyłącznie o dzieci porzucone przez własnych rodziców.

I uważasz, że para homoseksualna jest w stanie zapewnić normalność dziecku porzuconemu przez biologicznych rodziców?

Dla mnie to takie "z deszczu pod rynnę" dla tego dziecka.

Prosty przykład Ci podam. Dwóch gejów bierze na wychowanie (znaczy się adoptuje w sensie prawnym) dziewczynkę. Dziewczynka w wieku powiedzmy lat 11 dostaje pierwszy okres.
I KTO niby ma jej wytłumaczyć, co jest grane i jak sobie z tym radzić? Jak prawidłowo przez te kilka dni w miesiącu dbać o higienę? Jak prawidłowo założyć podpaskę, tampon? Dwóch facetów?

Wolne żarty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.