Cytat
Brawo! Wyśmienity strzał milordzie! Windows 8 sprawdza się na dotykowych ekranach. W końcu... kurde, ile to się trzeba naprodukować, aby ktoś w końcu zrozumiał sedno sprawy, które jest przytaczane od początku istnienia tegoż systemu.
Fakt, korzystanie na standardowym desktopie z Windows 8 to kara za bycie niegrzecznym

W Windowsa 8 korzystam na dwóch laptopach z obsługą gestów na touchpadzie i pracuje się bardzo fajnie.
Cytat
@batman - jasne, że przy przesiadkach na kolejne edycje, zawsze były smęty o to że pasek jest czarny czy że trzeba klikać 3 razy zamiast 2, ale nigdy nie było to przywalenie głową w mur z rozpędu, bo większość rzeczy była zawsze na tym samym miejscu i dokładnie tam gdzie się tego spodziewaliśmy.
Nie jesteśmy w stanie stwierdzić czy taka duża zmiana jest dobra lub zła. Dopiero za kilka lat będzie można na spokojnie podsumować ten ruch. Dla mnie jest dobra zmiana i z Windows 8 pracuje mi się o wiele lepiej niż z poprzednimi wersjami systemu.
Cytat
Nie prawda, może w win8.1 tak jest, ale nie w wersji podstawowej i nie na laptopach HP. Tak jak pisałem dostajesz laptopa, wciskasz guzik, 15min pokazuje się na ekranie napis, okno logowania (zakładanie konta) i koniec... lecą kafle.
Nie pamiętam jak to było na Windows 8, ponieważ tylko raz go uruchamiałem od zera i było to jeszcze w ubiegłym roku. Po aktualizacji do 8.1 samouczek się pokazuje.
Cytat
Wiesz... niektórzy sądzą że do tego spadku przyczynił się częściowo windows8

Złośliwe komentarze

Cytat
Tak to prawda, MS stara się zbudować swój ekosystem, taki jak ma apple czy google... tyle tylko że kompletnie nie wiedzą jak.
Popatrz na systemy iOS i OS X lub ChromeOS i Android ... jak na moje okno różnią się nie tylko wizualnie, ale i możliwościami np. w programowaniu. Myślisz że to przypadek? A MS postanowił zrobić przeskalowanie 1:1 co jest lekko mówiąc chore.
Google nie ma żadnego ekosystemu, dopiero stawiają pierwsze kroki. Apple w jakiś sposób stara się zrobić taki ekosystem, ale wybrali drogę ewolucji, więc idzie im nieco wolniej niż w przypadku MS. Windows jako jedna platforma na wszystkie platformy jest bardzo dobrym pomysłem, o ile zrobią to tak, że wspólne będzie jądro systemu, na którym postawi się dedykowane rozwiązania dla każdego środowiska.
Cytat(Daiquiri @ 9.11.2013, 19:21:37 )

Czyli da się to zobić za pomocą 2 kliknięć czy niet?

Sposoby są trzy (poza zabiciem procesu w menadżerze zadań):
- alt+f4,
- przeciągnięcie aplikacji w dół ekranu (fajnie to działa na ekranach dotykowych),
- najechanie na lewy górny róg, kliknięcie prawym przyciskiem myszy na aplikacji, którą chcesz zamknąć, a następnie wybranie z menu kontekstowego opcji zamknij.